Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İncirde ekşilik böceği mücadelesi başladı

GÜNCEL 03.04.2017 - 09:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3826+ kez okundu.
 

İncirde ekşilik böceği mücadelesi başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada incirde ekşilik böceği mücadelesinin başladığını duyurdu.

AYDIN- Ekşilik böceklerinin incirde gerek bahçe, gerekse depolarda meyve de kalite ve ürün kaybına yol açarak önemli zararlar oluşturduğunu ifade eden yetkililer, aflotoksinsiz incir üretebilmek için bu zararlılarla mücadele yapmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ekşilik böcekleri yılda 5-6 döl vermeleri ve bir dişi böceğin yaklaşık 1000 civarında yumurta bırakması sebebiyle üreme kapasitesi çok büyük olan zararlılardır. Kaliteli ve aflotoksinsiz incir üretebilmek için bu zararlılarla mücadele yapmanın kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Ekşilik böcekleri ile mücadelede çekici yem tuzakları kullanılmaktadır. Tuzakların Nisan ayının başında asılarak mücadeleye başlanması mücadelenin başarısı açısından çok önemlidir. Üreticilerimizin ellerinde bulunan veya temin ettikleri tuzakları Nisan ayı başı itibari ile asarak mücadeleye başlamaları ve hasat sonuna kadar mücadeleye devam etmeleri gerekmektedir. Sadece dikkat edilecek bir husus tuzakların ilek sineğine zarar vermemesi için ilekleme döneminde kaldırılması ve son ilekten bir hafta sonra tekrar asılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir” denildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada incirde ekşilik böceği mücadelesinin başladığını duyurdu.

AYDIN- Ekşilik böceklerinin incirde gerek bahçe, gerekse depolarda meyve de kalite ve ürün kaybına yol açarak önemli zararlar oluşturduğunu ifade eden yetkililer, aflotoksinsiz incir üretebilmek için bu zararlılarla mücadele yapmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ekşilik böcekleri yılda 5-6 döl vermeleri ve bir dişi böceğin yaklaşık 1000 civarında yumurta bırakması sebebiyle üreme kapasitesi çok büyük olan zararlılardır. Kaliteli ve aflotoksinsiz incir üretebilmek için bu zararlılarla mücadele yapmanın kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Ekşilik böcekleri ile mücadelede çekici yem tuzakları kullanılmaktadır. Tuzakların Nisan ayının başında asılarak mücadeleye başlanması mücadelenin başarısı açısından çok önemlidir. Üreticilerimizin ellerinde bulunan veya temin ettikleri tuzakları Nisan ayı başı itibari ile asarak mücadeleye başlamaları ve hasat sonuna kadar mücadeleye devam etmeleri gerekmektedir. Sadece dikkat edilecek bir husus tuzakların ilek sineğine zarar vermemesi için ilekleme döneminde kaldırılması ve son ilekten bir hafta sonra tekrar asılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.