Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncir keşfedilmeyi bekliyor

TEKNOLOJİ 01.08.2015 - 11:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3511+ kez okundu.
 

İncir keşfedilmeyi bekliyor

Kanserden korunmak için incir tüketilmesi tavsiye ediliyor.İçerdiği protein vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan incir, keşfedilmeyi bekliyor.

İncir; Kuran-ı Kerim’de ismi geçen sayılı meyvelerden. İbn-i Sina’ya göre bütün meyvelerden daha besleyici özelliği olan incir, yaz aylarında halsizlik ve yorgunluğa karşı enerji veren bir özelliğe sahip. Anti oksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren incir, çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen oksitlenmenin yol açtığı zararları serbest radikallerle gerçekleştiriyor. İncir ayrı serbest radikallerin tümör yapıcı bu etkisini de yok ediyor. Yaşlılar için incir hücre yenilenmesinde ciddi rol oynaması sebebiyle tüketilmesi gereken meyvelerden birisi olduğuna işaret eden Dr. Orhan Şahin, “Daha sağlıklı yaşama ve yaşlılığın etkilerinin daha az olması için günde 3 -5 adet düzenli olarak taze ve kuru halde incir tüketilmelidir. İçeriğindeki kalsiyum miktarının fazlalığı süt ve süt ürünleri tüketemeyen yaşlılar için alternatif bir kaynaktır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara anne sütüne kadar fayda sağlamaktadır. Gebe ve emzirme dönemindeki annelerin kemik yapısının korunması açısından taze ve kuru incir tüketimine ağırlık verilmelidir. Yine zengin mineral (demir) içeriği sayesinde gelişebilecek kansızlık rahatsızlığında önleyici ve tedavi edici etkisi vardır. Kış aylarında soğuk algınlığı ve öksürükte balgam söktürücü olarak tercih edilmelidir. Yüksek tansiyon ve kalp hastaları için zengin potasyum içeriği ciddi faydaları olduğunu gösterilmiştir. Tansiyonu hafifte olsa düşürücü etkisi vardır” dedi. Dr. Şahin, şeker hastalarının da günde iki üç tane incir tüketmesinin vücut sağlığı açısından uygun olduğunu kaydederek; “Tip 2 diyabet hastalarında incir kandaki glikoz oranın kontrol edilmesine yardımcı oluyor. Bunu da incirin içerdiği anti oksidan türü olan flavonoid anti oksidanında bulunan klorojenik asidin kan şekerini düşürücü etkisi ile yapıyor. Özellikle kuru incirin tüketiminde aflotoksin içermeyen fabrika üretiminin tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü direk satıcıdan alınan incir, aflotoksin yönünden elemeden satışının yapılması ve tüketilmesi karaciğer kanseri acısından risk taşıyor” diye konuştu 
Kanserden korunmak için incir tüketilmesi tavsiye ediliyor.İçerdiği protein vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan incir, keşfedilmeyi bekliyor.

İncir; Kuran-ı Kerim’de ismi geçen sayılı meyvelerden. İbn-i Sina’ya göre bütün meyvelerden daha besleyici özelliği olan incir, yaz aylarında halsizlik ve yorgunluğa karşı enerji veren bir özelliğe sahip. Anti oksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren incir, çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen oksitlenmenin yol açtığı zararları serbest radikallerle gerçekleştiriyor. İncir ayrı serbest radikallerin tümör yapıcı bu etkisini de yok ediyor.

Yaşlılar için incir hücre yenilenmesinde ciddi rol oynaması sebebiyle tüketilmesi gereken meyvelerden birisi olduğuna işaret eden Dr. Orhan Şahin, “Daha sağlıklı yaşama ve yaşlılığın etkilerinin daha az olması için günde 3 -5 adet düzenli olarak taze ve kuru halde incir tüketilmelidir. İçeriğindeki kalsiyum miktarının fazlalığı süt ve süt ürünleri tüketemeyen yaşlılar için alternatif bir kaynaktır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara anne sütüne kadar fayda sağlamaktadır. Gebe ve emzirme dönemindeki annelerin kemik yapısının korunması açısından taze ve kuru incir tüketimine ağırlık verilmelidir. Yine zengin mineral (demir) içeriği sayesinde gelişebilecek kansızlık rahatsızlığında önleyici ve tedavi edici etkisi vardır. Kış aylarında soğuk algınlığı ve öksürükte balgam söktürücü olarak tercih edilmelidir. Yüksek tansiyon ve kalp hastaları için zengin potasyum içeriği ciddi faydaları olduğunu gösterilmiştir. Tansiyonu hafifte olsa düşürücü etkisi vardır” dedi.

Dr. Şahin, şeker hastalarının da günde iki üç tane incir tüketmesinin vücut sağlığı açısından uygun olduğunu kaydederek; “Tip 2 diyabet hastalarında incir kandaki glikoz oranın kontrol edilmesine yardımcı oluyor. Bunu da incirin içerdiği anti oksidan türü olan flavonoid anti oksidanında bulunan klorojenik asidin kan şekerini düşürücü etkisi ile yapıyor. Özellikle kuru incirin tüketiminde aflotoksin içermeyen fabrika üretiminin tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü direk satıcıdan alınan incir, aflotoksin yönünden elemeden satışının yapılması ve tüketilmesi karaciğer kanseri acısından risk taşıyor” diye konuştu 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.