Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncir işletmelerinde sezon hazırlıkları başladı

TEKNOLOJİ 31.08.2015 - 12:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4084+ kez okundu.
 

İncir işletmelerinde sezon hazırlıkları başladı

İncir sezonunun yaklaştığı bu günlerde işletmeler hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Fiziki şartların tamamlanmak üzere olduğu bu günlerde yavaş yavaş işçi alımlarına da başlanacak.

Fiziki şartların yerine getirilmesi kadar iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen iş yeri hekimi Dr. Orhan Şahin, özellikle işletmelerin risk değerlendirmesi, acil durum planı ve acil durum ekiplerinin oluşturulması, temel iş güvenliği eğitimi, işe giriş sağlık raporlarının eksiksiz tamamlanması gerektiğini söyledi. Çalışan sayısının 50 ve üzerinde ise iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ile ise katip üzerinden sözleşme yapılması gerektiğini belirten Dr. Şahin, özellikle 5 Temmuz 2013 yılında çıkan hijyen eğitimi yönetmeliği gereği tüm çalışanların hijyen eğitimi belgesi alması gerektiğini kaydetti. Şahin, aksi halde iş yerinin her eksik belgesi bulunan personel için denetim durumunda ceza ödeyeceği ve bu kişilerin çalıştırılamayacağını kaydetti. Kaliteli ürün yanında ürünün güvenilir ve sağlıklı olmasını gerektiğini belirten Dr. Orhan Şahin, “Hijyen eğitimi ile çalışanların bilinçlendirilmesi amaçlanarak, üretimin her aşamasında sağlıklı gıda zinciri bozulmadan tüketiciye kadar ulaşması hedeflenmiştir. Her ne kadar hijyen eğitim belgesi alınması ile gıda sektöründe işe girişlerde önceden istenen portör tetkiklerinin istenmemesinin büyük bir eksiklik. Yönetmelik gereği çalışanın rahatsızlığını iş verene bildirmesi zorunludur ama pratikte bunun uygulanabilirliği tartışmalıdır. Özellikle gıda sektöründe çalışanların insiyatifine bırakılmadan portör muayenelerinin periyodik olarak yaptırılması hijyen eğitimi ile daha uygun olacaktır” dedi.
İncir sezonunun yaklaştığı bu günlerde işletmeler hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Fiziki şartların tamamlanmak üzere olduğu bu günlerde yavaş yavaş işçi alımlarına da başlanacak.

Fiziki şartların yerine getirilmesi kadar iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen iş yeri hekimi Dr. Orhan Şahin, özellikle işletmelerin risk değerlendirmesi, acil durum planı ve acil durum ekiplerinin oluşturulması, temel iş güvenliği eğitimi, işe giriş sağlık raporlarının eksiksiz tamamlanması gerektiğini söyledi. Çalışan sayısının 50 ve üzerinde ise iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ile ise katip üzerinden sözleşme yapılması gerektiğini belirten Dr. Şahin, özellikle 5 Temmuz 2013 yılında çıkan hijyen eğitimi yönetmeliği gereği tüm çalışanların hijyen eğitimi belgesi alması gerektiğini kaydetti. Şahin, aksi halde iş yerinin her eksik belgesi bulunan personel için denetim durumunda ceza ödeyeceği ve bu kişilerin çalıştırılamayacağını kaydetti.

Kaliteli ürün yanında ürünün güvenilir ve sağlıklı olmasını gerektiğini belirten Dr. Orhan Şahin, “Hijyen eğitimi ile çalışanların bilinçlendirilmesi amaçlanarak, üretimin her aşamasında sağlıklı gıda zinciri bozulmadan tüketiciye kadar ulaşması hedeflenmiştir. Her ne kadar hijyen eğitim belgesi alınması ile gıda sektöründe işe girişlerde önceden istenen portör tetkiklerinin istenmemesinin büyük bir eksiklik. Yönetmelik gereği çalışanın rahatsızlığını iş verene bildirmesi zorunludur ama pratikte bunun uygulanabilirliği tartışmalıdır. Özellikle gıda sektöründe çalışanların insiyatifine bırakılmadan portör muayenelerinin periyodik olarak yaptırılması hijyen eğitimi ile daha uygun olacaktır” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.