Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İncir elde kaldı

EKONOMİ 22.11.2018 - 17:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2689+ kez okundu.
 

İncir elde kaldı

Üretici köylü kadınlar ‘Tüccar ve büyük firmaların oyunu’ diyor

AYDIN- Son yılların en sıkıntılı günlerini yaşayan incir üreticisi, elde kalan ürünleri satabilmek için pazara indi. Yöresel kıyafetleri ile kendi ürünlerini satışa çıkaran köylü kadınlar semt pazarlarını renklendirdi. Nazilli ilçesinde bağlı kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar bu yıl doğal sıkıntıların yanında bir de tüccar sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. Dünyanın en kaliteli incirini yetiştirmelerine rağmen yaşadıkları Pazar sıkıntısının bir oyun olduğunu düşünen üreticiler, şu anda pek çok üreticinin elde kalan ürününü pazarda satmaya çalıştığını belirttiler. “Tüccar ve büyük firma oyunu olduğunu düşünüyoruz” Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla incirinin Aydın’da yetiştiğini ve mevcut incirin büyük çoğunluğu ihraç edilmesine rağmen, bir süredir tüccarların üreticiye uğramaz olduğunu belirten Naile Karakoç, incir üreticisinin yaşadığı bu durum için ‘Tüccar ve büyük firmaların oyunu” yorumunu yaptı. Karakoç, “Dünyanın en kaliteli ürününü yetiştiriyoruz. Aynı zamanda kutsal meyve olan ve adına sure inen incir sadece bir meyve değil aynı zamanda çok şifalıdır. Bu yıl yağmur ve doludan dolayı ürün rekolte ve kalitesinde sıkıntı yaşandı. Ciddi bir rekolte kaybı var. Buna rağmen inciri arayıp soran yok. Biz üreticiler bu durumun bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Amaç fiyatları en düşük seviyeye indirip üreticiyi ezmek. Pek çok üretici direnmek için pazara indi. Ancak yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştular.
Üretici köylü kadınlar ‘Tüccar ve büyük firmaların oyunu’ diyor

AYDIN- Son yılların en sıkıntılı günlerini yaşayan incir üreticisi, elde kalan ürünleri satabilmek için pazara indi. Yöresel kıyafetleri ile kendi ürünlerini satışa çıkaran köylü kadınlar semt pazarlarını renklendirdi.

Nazilli ilçesinde bağlı kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar bu yıl doğal sıkıntıların yanında bir de tüccar sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. Dünyanın en kaliteli incirini yetiştirmelerine rağmen yaşadıkları Pazar sıkıntısının bir oyun olduğunu düşünen üreticiler, şu anda pek çok üreticinin elde kalan ürününü pazarda satmaya çalıştığını belirttiler.

“Tüccar ve büyük firma oyunu olduğunu düşünüyoruz”

Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla incirinin Aydın’da yetiştiğini ve mevcut incirin büyük çoğunluğu ihraç edilmesine rağmen, bir süredir tüccarların üreticiye uğramaz olduğunu belirten Naile Karakoç, incir üreticisinin yaşadığı bu durum için ‘Tüccar ve büyük firmaların oyunu” yorumunu yaptı. Karakoç, “Dünyanın en kaliteli ürününü yetiştiriyoruz. Aynı zamanda kutsal meyve olan ve adına sure inen incir sadece bir meyve değil aynı zamanda çok şifalıdır. Bu yıl yağmur ve doludan dolayı ürün rekolte ve kalitesinde sıkıntı yaşandı. Ciddi bir rekolte kaybı var. Buna rağmen inciri arayıp soran yok. Biz üreticiler bu durumun bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Amaç fiyatları en düşük seviyeye indirip üreticiyi ezmek. Pek çok üretici direnmek için pazara indi. Ancak yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.