Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncir cipsi ilgi görüyor

EKONOMİ 19.09.2017 - 10:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3487+ kez okundu.
 

İncir cipsi ilgi görüyor

Aydın’da kadın girişimcilerin yaptığı incir cipsine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

AYDIN- Aydın’ın Köşk ilçesi Beyköy Mahallesi’ndeki kadın girişimcilerin taze inciri dilimleyerek kuruttuktan sonra satışa sundukları ‘İncir cipsi” adını verdikleri ürün vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Beyköy Muhtarı Hayri Yılmaz, kadın girişimcilerin taze inciri dilimleyerek kuruttuklarını ve adını incir cipsi koydukları ürüne vatandaşların ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirterek, “Beyköylü kadın girişimcilerimiz kendilerine yeni bir gelir kapısı buldular. Taze inciri dilimleyip kurutuyorlar. İncir cipsi adı altında satışa sunuyorlar. İncir cipsini yiyen vatandaşlar tadının çok lezzetli olduğunu ifade ediyorlar” dedi. İncir cipsini üreten kadın girişimcilerden Beyköylü Uğur Sayan, tadı çok lezzetli olan incir cipsinin yaklaşık bir ayda tüketime hazır hale geldiğini belirterek, “Taze inciri dilimleyip kurutuyoruz. Gölgede kuruyan incirlerin tadı daha güzel oluyor. Gölgede kurursa yeşilimsi renkte, güneşte kurutulursa sarı renkte oluyor. Yaklaşık 1 ayda kuruma işlemi tamamlanıyor. Daha sonra vakumlu poşetlerde ve kavanozda saklıyoruz. Böylece ürünü sağlıklı bir şekilde muhafaza etmiş oluyoruz ve ürünün tüketim ömrü daha uzun oluyor. İncir cipsinin tadına bakanlar çok beğeniyor” diye konuştu.
Aydın’da kadın girişimcilerin yaptığı incir cipsine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

AYDIN- Aydın’ın Köşk ilçesi Beyköy Mahallesi’ndeki kadın girişimcilerin taze inciri dilimleyerek kuruttuktan sonra satışa sundukları ‘İncir cipsi” adını verdikleri ürün vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Beyköy Muhtarı Hayri Yılmaz, kadın girişimcilerin taze inciri dilimleyerek kuruttuklarını ve adını incir cipsi koydukları ürüne vatandaşların ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirterek, “Beyköylü kadın girişimcilerimiz kendilerine yeni bir gelir kapısı buldular. Taze inciri dilimleyip kurutuyorlar. İncir cipsi adı altında satışa sunuyorlar. İncir cipsini yiyen vatandaşlar tadının çok lezzetli olduğunu ifade ediyorlar” dedi.

İncir cipsini üreten kadın girişimcilerden Beyköylü Uğur Sayan, tadı çok lezzetli olan incir cipsinin yaklaşık bir ayda tüketime hazır hale geldiğini belirterek, “Taze inciri dilimleyip kurutuyoruz. Gölgede kuruyan incirlerin tadı daha güzel oluyor. Gölgede kurursa yeşilimsi renkte, güneşte kurutulursa sarı renkte oluyor. Yaklaşık 1 ayda kuruma işlemi tamamlanıyor. Daha sonra vakumlu poşetlerde ve kavanozda saklıyoruz. Böylece ürünü sağlıklı bir şekilde muhafaza etmiş oluyoruz ve ürünün tüketim ömrü daha uzun oluyor. İncir cipsinin tadına bakanlar çok beğeniyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.