Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İncir bahçelerinde kontroller devam ediyor

GENEL 20.07.2015 - 11:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2721+ kez okundu.
 

İncir bahçelerinde kontroller devam ediyor

Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her bitkide olduğu gibi belli dönemlerde çeşitli hastalık ve zararlılara maruz kalabilen incirde görülen bu hastalık ve zararlıların üründe zarar yapmaması, ürünün kalite ve verimini etkilememesi için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı Germencik Dampınarı, Balatçık, Dağyeni, Selatin, Çamköy, Habipler, Meşeli, Çarıklar Mahalleleri’nde,  İncirliova Erbeyli, İsafakılar, Eğrek Mahalleleri’nde Nazilli Karahanlı, Kızıldere, Kardeşköy, Bayındır, Rahmanlar Mahalleleri’nde,  Kuyucak Pamukören, Gencelli ve Kurtuluş Mahalleleri’nde ve Buharkent Kızıldere, Savcılı Mahalleleri’nde başta olmak üzere incir üretimi yapılan tüm bölgeler kontroller devam ediyor. Yapılan arazi çalışmaları sonucunda üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılıyor. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Germencik Tariş işletmesi ve Tarım İlçe Müdürlüklerimiz ile işbirliği içerisinde incir bahçeleri gezilerek hastalık ve zararlıların yoğunluğu gözlemlendi. ‘ÜRETİCİLERİMİZ BAHÇELERİNİ SIK SIK KONTROL ETSİN” Sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek, ürünü ve üreticiyi korumak için teknik elemanlar tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiğini dikkat çeken Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “İncir ilimizde 361 bin 387 dekar alanda, yaklaşık 50 bin tonluk kuru incir üretimi ile önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda ilimizden en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür. Genel olarak bakıldığında ilimiz genelindeki incir alanlarında hastalık ve zararlılar yönünden önem arz edebilecek düzeyde bir yoğunluk bulunmamaktadır. Üreticilerimizin de bahçelerine sık sık kontrol ederek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze ya da İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurması gerekmektedir” dedi.
Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Her bitkide olduğu gibi belli dönemlerde çeşitli hastalık ve zararlılara maruz kalabilen incirde görülen bu hastalık ve zararlıların üründe zarar yapmaması, ürünün kalite ve verimini etkilememesi için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı Germencik Dampınarı, Balatçık, Dağyeni, Selatin, Çamköy, Habipler, Meşeli, Çarıklar Mahalleleri’nde,  İncirliova Erbeyli, İsafakılar, Eğrek Mahalleleri’nde Nazilli Karahanlı, Kızıldere, Kardeşköy, Bayındır, Rahmanlar Mahalleleri’nde,  Kuyucak Pamukören, Gencelli ve Kurtuluş Mahalleleri’nde ve Buharkent Kızıldere, Savcılı Mahalleleri’nde başta olmak üzere incir üretimi yapılan tüm bölgeler kontroller devam ediyor. Yapılan arazi çalışmaları sonucunda üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılıyor. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Germencik Tariş işletmesi ve Tarım İlçe Müdürlüklerimiz ile işbirliği içerisinde incir bahçeleri gezilerek hastalık ve zararlıların yoğunluğu gözlemlendi.

‘ÜRETİCİLERİMİZ BAHÇELERİNİ SIK SIK KONTROL ETSİN”

Sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek, ürünü ve üreticiyi korumak için teknik elemanlar tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiğini dikkat çeken Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “İncir ilimizde 361 bin 387 dekar alanda, yaklaşık 50 bin tonluk kuru incir üretimi ile önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda ilimizden en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür. Genel olarak bakıldığında ilimiz genelindeki incir alanlarında hastalık ve zararlılar yönünden önem arz edebilecek düzeyde bir yoğunluk bulunmamaktadır. Üreticilerimizin de bahçelerine sık sık kontrol ederek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze ya da İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurması gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.