Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İnci Türkay'a eski eşinden büyük şok!

DÜNYA 26.08.2015 - 12:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3554+ kez okundu.
 

İnci Türkay'a eski eşinden büyük şok!

Yangın nedeniyle işleri kötüye giden Ahmet Eroğlu, eski eşi İnci Türkay'a ödediği nafakayı karşılayamadığı iddiasıyla dava açtı. Eroğlu ayrıca oğlunun velayetini istedi

İstanbul'da işyerinde çıkan yangın nedeniyle maddi durumu kötüye giden işadamı Ahmet Eroğlu 62 aylık 25 bin lirayı geçen iştirak nafakası, okul masrafı ve ev kredisi borçlarını ödeyemediğini iddia ederek 6 yıl önce boşandığı eski eşi oyuncu İnci Türkay'a 42 dava açtı. Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki eve halen aylık 12 bin 700 lira ve müşterek 10 yaşındaki çocuğuna da ayda yaklaşık 6 bin lira ödediğini belirten Eroğlu, çocuğun velayetinin kendisine verilmesini, ödediği nafakanın kaldırılmasını ya da indirime gidilmesini talep etti. İstanbul Aile Mahkemesi'ndeki davaya göre çift 6 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Boşanma protokolü gereği çocuğun velayeti anneye verildi. Eğitim ve diğer masraflarını baba karşılayacaktı. Yine Rumelihisarı'nda evin kredi ödemeleri de Eroğlu tarafından yapılacaktı. Ödeme, ayda 25 bin lirayı geçiyordu. Ancak Eroğlu'nun işleri kötüye gitti. Deposunda büyük bir yangın oldu. Ödemeleri yapamaz hale geldi. Eroğlu, mal varlığının araştırılarak nafaka miktarında indirime gidilmesini ya da nafakanın kaldırılmasını istedi. Artık aylık kredi borcunu ödeyemeyeceğini belirten Eroğlu, bundan sonra ev taksitlerinin davalı Türkay tarafından ödenmesini talep etti. Çocuğun şu an 10 yaşında olduğu ve boşanma tarihinde yaşı küçük olduğu için velayetin anneye verildiğinin hatırlatıldığı dava dilekçesinde çocuğun artık büyüdüğü ve çocukla baba arasındaki ilişkinin artması gerektiği belirtilerek, velayetinin babaya verilmesi gerektiği görüşü yer aldı. Velayet taleplerinin kabul edilmemesi halinde çocukla şahsi ilişki saatlerinin artması istenen dilekçede "Eroğlu tarafından ödenen kredi ödeme yükümlülüğünün davalı Türkay'a yüklenmesini, çocuğun giderlerine davalının da katılmasını, Eroğlu'nun ödediği iştirak nafakasının kaldırılmasını ya da azaltılmasını ve çocuğun velayetinin babaya verilmesini istiyoruz" denildi.
Yangın nedeniyle işleri kötüye giden Ahmet Eroğlu, eski eşi İnci Türkay'a ödediği nafakayı karşılayamadığı iddiasıyla dava açtı. Eroğlu ayrıca oğlunun velayetini istedi

İstanbul'da işyerinde çıkan yangın nedeniyle maddi durumu kötüye giden işadamı Ahmet Eroğlu 62 aylık 25 bin lirayı geçen iştirak nafakası, okul masrafı ve ev kredisi borçlarını ödeyemediğini iddia ederek 6 yıl önce boşandığı eski eşi oyuncu İnci Türkay'a 42 dava açtı. Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki eve halen aylık 12 bin 700 lira ve müşterek 10 yaşındaki çocuğuna da ayda yaklaşık 6 bin lira ödediğini belirten Eroğlu, çocuğun velayetinin kendisine verilmesini, ödediği nafakanın kaldırılmasını ya da indirime gidilmesini talep etti. İstanbul Aile Mahkemesi'ndeki davaya göre çift 6 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Boşanma protokolü gereği çocuğun velayeti anneye verildi. Eğitim ve diğer masraflarını baba karşılayacaktı. Yine Rumelihisarı'nda evin kredi ödemeleri de Eroğlu tarafından yapılacaktı. Ödeme, ayda 25 bin lirayı geçiyordu. Ancak Eroğlu'nun işleri kötüye gitti. Deposunda büyük bir yangın oldu. Ödemeleri yapamaz hale geldi.

Eroğlu, mal varlığının araştırılarak nafaka miktarında indirime gidilmesini ya da nafakanın kaldırılmasını istedi. Artık aylık kredi borcunu ödeyemeyeceğini belirten Eroğlu, bundan sonra ev taksitlerinin davalı Türkay tarafından ödenmesini talep etti. Çocuğun şu an 10 yaşında olduğu ve boşanma tarihinde yaşı küçük olduğu için velayetin anneye verildiğinin hatırlatıldığı dava dilekçesinde çocuğun artık büyüdüğü ve çocukla baba arasındaki ilişkinin artması gerektiği belirtilerek, velayetinin babaya verilmesi gerektiği görüşü yer aldı. Velayet taleplerinin kabul edilmemesi halinde çocukla şahsi ilişki saatlerinin artması istenen dilekçede "Eroğlu tarafından ödenen kredi ödeme yükümlülüğünün davalı Türkay'a yüklenmesini, çocuğun giderlerine davalının da katılmasını, Eroğlu'nun ödediği iştirak nafakasının kaldırılmasını ya da azaltılmasını ve çocuğun velayetinin babaya verilmesini istiyoruz" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.