Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İMO ve Efeler Belediyesi iş birliğinde yanlışa son verildi

GÜNCEL 16.05.2020 - 17:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3542+ kez okundu.
 

İMO ve Efeler Belediyesi iş birliğinde yanlışa son verildi

Efeler Belediyesi İnşaat Mühendisleri ve Mimarlara yapılan yanlış uygulamayı düzeltti.

AYDIN - Makine ve Elektrik Mühendislerinin şantiye şefliği yapmalarının yanlış uygulama olduğunu savunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi, Efeler Belediyesi ile yaptığı iş birliği protokolü ile yanlışa son verdi. İMO Aydın Şube Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Özlenen Alcı, 2015 yılında Efeler Belediyesi’ne yapılan dayatmalar neticesinde konut türü yapılarda Makine ve Elektrik Mühendislerinin de şantiye şefliği üstlenmesi yönünde uygulama başlatıldığını söyledi. Uygulamanın yanlış olduğunu dile getiren Alcı, “Aydın’da diğer hiçbir ilçe Belediyesi İnşaat Mühendisi ve Mimar dışında şantiye şefliği kabul etmemesine rağmen, merkez ilçe bu yanlış uygulamayı 5 sene boyunca sürdürmüştür. Yapım işinin gerektirdiği ve imalatın niteliğine uygun meslek grubunda şantiye şefi olması gereken meslek grubu inşaat mühendisleri ve mimarlar olmalıdır. Meslektaşlarımızın yetkisinde olması gereken konut türü yapıların yapım işlerinde şantiye şefliği görevi diğer meslek gruplarına verilerek haksız uygulamalara senelerce imza atılmıştır. Aydın İnşaat Mühendisleri Odası’nın bu dönem Efeler Belediyesi ile yapılan iş birliği protokolü ile bu yanlış uygulamadan vazgeçilmiştir” dedi. Aydın da bulunan tüm ilçe belediye ve OSB’lere yazdığımız yazıların ekinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşü yazısı ile kayseri 2. idare mahkemesinin kararı da uygulama yönünden bu durumu desteklemektedir. ATAY ve ÖZDAĞ’A TEŞEKKÜR Yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmiş bulunan mesleki haklarımızı savunduğumuz bu süreçte, yanımızda olan İmar ve Şehircilik Müdürümüz Nail Özdağ ve Efeler Belediye Başkanı Sayın M. Fatih Atay a teşekkür ederiz” ifadelerini yer verdi.
Efeler Belediyesi İnşaat Mühendisleri ve Mimarlara yapılan yanlış uygulamayı düzeltti.

AYDIN - Makine ve Elektrik Mühendislerinin şantiye şefliği yapmalarının yanlış uygulama olduğunu savunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi, Efeler Belediyesi ile yaptığı iş birliği protokolü ile yanlışa son verdi.

İMO Aydın Şube Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Özlenen Alcı, 2015 yılında Efeler Belediyesi’ne yapılan dayatmalar neticesinde konut türü yapılarda Makine ve Elektrik Mühendislerinin de şantiye şefliği üstlenmesi yönünde uygulama başlatıldığını söyledi.

Uygulamanın yanlış olduğunu dile getiren Alcı, “Aydın’da diğer hiçbir ilçe Belediyesi İnşaat Mühendisi ve Mimar dışında şantiye şefliği kabul etmemesine rağmen, merkez ilçe bu yanlış uygulamayı 5 sene boyunca sürdürmüştür.

Yapım işinin gerektirdiği ve imalatın niteliğine uygun meslek grubunda şantiye şefi olması gereken meslek grubu inşaat mühendisleri ve mimarlar olmalıdır. Meslektaşlarımızın yetkisinde olması gereken konut türü yapıların yapım işlerinde şantiye şefliği görevi diğer meslek gruplarına verilerek haksız uygulamalara senelerce imza atılmıştır. Aydın İnşaat Mühendisleri Odası’nın bu dönem Efeler Belediyesi ile yapılan iş birliği protokolü ile bu yanlış uygulamadan vazgeçilmiştir” dedi.

Aydın da bulunan tüm ilçe belediye ve OSB’lere yazdığımız yazıların ekinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşü yazısı ile kayseri 2. idare mahkemesinin kararı da uygulama yönünden bu durumu desteklemektedir.

ATAY ve ÖZDAĞ’A TEŞEKKÜR

Yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmiş bulunan mesleki haklarımızı savunduğumuz bu süreçte, yanımızda olan İmar ve Şehircilik Müdürümüz Nail Özdağ ve Efeler Belediye Başkanı Sayın M. Fatih Atay a teşekkür ederiz” ifadelerini yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.