Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İmamoğlu mazbatasını aldı

SİYASET 17.04.2019 - 17:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3008+ kez okundu.
 

İmamoğlu mazbatasını aldı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı.

İSTANBUL- AK Parti'nin, YSK'ya yapılan olağanüstü itiraz süreci tamamlanmadan mazbatanın verilmemesi talebi reddedildi. İstanbul İl Seçim Kurulu, mazbatasını almak üzere Ekrem İmamoğlu'nu Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na çağırdı. Twitter hesabından "Mazbatamızı alıyoruz" paylaşımı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer Çağlayan'a geldi. Kısa bir süre içinde İmamoğlu'nu taşıyan araç da Çağlayan'a geldi. Aracından inerek yoğun kalabalığın arasından geçen İmamoğlu, adliye binasına girdi. İmamoğlu, mazbatasını alarak resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. GÖREVİ DEVRALACAK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu şimdi Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geçerek görevi Mevlüt Uysal'dan devralacak. Devir teslim töreni saat 18.00'de yapılacak. İmamoğlu'nun burada bir konuşma yapması bekleniyor. OY FARKI: 13 BİN 729 İstanbul'da 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçları da belli oldu. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre, Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti. ŞİMDİ NE OLACAK? Seçim sonuçlarıyla ilgili hukuki süreç ise devam ediyor. Önümüzdeki süreçte YSK, AK Parti'nin İBB Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli itirazını ele alacak. AK Parti'nin verdiği 44 sayfalık dilekçe ve üç bavul içindeki delillerinin somut veri olduğu kabul edilirse bu kez seçim sonucunu etkileyip etkilemediğini incelenecek. Delillerin sonucu etkilediğine karar verilirse YSK, İBB seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine karar verebilecek.
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı.

İSTANBUL- AK Parti'nin, YSK'ya yapılan olağanüstü itiraz süreci tamamlanmadan mazbatanın verilmemesi talebi reddedildi.

İstanbul İl Seçim Kurulu, mazbatasını almak üzere Ekrem İmamoğlu'nu Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na çağırdı.

Twitter hesabından "Mazbatamızı alıyoruz" paylaşımı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer Çağlayan'a geldi. Kısa bir süre içinde İmamoğlu'nu taşıyan araç da Çağlayan'a geldi. Aracından inerek yoğun kalabalığın arasından geçen İmamoğlu, adliye binasına girdi. İmamoğlu, mazbatasını alarak resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

GÖREVİ DEVRALACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu şimdi Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geçerek görevi Mevlüt Uysal'dan devralacak. Devir teslim töreni saat 18.00'de yapılacak. İmamoğlu'nun burada bir konuşma yapması bekleniyor.

OY FARKI: 13 BİN 729

İstanbul'da 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçları da belli oldu.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre, Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Seçim sonuçlarıyla ilgili hukuki süreç ise devam ediyor. Önümüzdeki süreçte YSK, AK Parti'nin İBB Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli itirazını ele alacak.

AK Parti'nin verdiği 44 sayfalık dilekçe ve üç bavul içindeki delillerinin somut veri olduğu kabul edilirse bu kez seçim sonucunu etkileyip etkilemediğini incelenecek. Delillerin sonucu etkilediğine karar verilirse YSK, İBB seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine karar verebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.