Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İlyas'ın katili çelişkili ifadeden yakalandı

ASAYİŞ 08.01.2019 - 13:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3321+ kez okundu.
 

İlyas'ın katili çelişkili ifadeden yakalandı

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, evine bisikletiyle ekmek götürürken bir aracın çarpması sebebiyle ölen genç İlyas Uzuner’in(24) ölümüne neden olan sürücünün, 35 gün sonra ifadede tespit edilen çelişki sonucu yakalandığı bildirildi. Kazayı ihbar eden kişinin, İlyas’ın ölümüne neden olan arkadaşını korumak için olay yerine daha sonra gittiği ortaya çıktı.

İhbarı yapan kişi, İlyas’ın ölümüne neden olan arkadaşını korumak için olay yerine daha sonra gitmiş AYDIN– İHA’nın haberine göre, 1 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen kazada, Aydın-İzmir Kara Yolu Kızılcaköy mevkiinde plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen araç, marketten aldığı ekmekleri evine götürmek için bisikletiyle yol kenarında seyreden İlyas Uzuner’e (24) çarpmıştı. Ağır yaralı olarak ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzuner ertesi gün hayatını kaybetti. Uzuner’in bağışlanan organları İzmir, Ankara ve Denizli’de acil organ bekleyen 6 hastaya umut olmuştu. Olay yerinde bulunan araç parçaları ve İlyas Uzuner’in kullandığı bisikletin yeşil renginden yola çıkan jandarma ekipleri, güzergâhtaki tüm güvenlik kamerası, mobese ve PTS görüntülerini incelemeye aldı. Belirlenen şüpheli bir araç tespit edilerek yakalandı ancak olay yerinde ele geçirilen parçalar araçtakilerle uyuşmadı. Bunun üzerine araştırmayı genişleyen olay yeri inceleme timinin 35 günlük çalışması sonucunda kazayı ihbar eden İ.B. ile yeniden görüşülme gereği hissedildi. İ.B’nin verdiği ifadede içerisinde bulunduğu aracın PTS kayıtları ile ihbar saati arasında çelişki olduğu saptandı. Bu çelişkiden yola çıkan jandarma ekipleri, olay gecesi İ. B., B. E., M. N. T. ve O. K’nin beraber yemek yediklerini, ayrıldıklarında İ.B., B. E. ve M. N. T.’nin Aydın yönüne, O.K.’nin ise Germencik yönüne gittiklerini tespit etti. Tekrar ifadesine başvurulan İ. B., O.K.’nin kendisini arayarak bir bisikletliye çarptığını, alkollü araç kullanmaktan ve ehliyetinin alınmış olmasından dolayı kendisinin 112’yi arayamadığını, olay yerinden ayrıldığını ve yaralıyı almaları için kendisinden 156 ve 112’yi aramasını istediğini ifade etti. İ. B.’nin olay yerine gelmeden ihbar hatlarını araması ve daha sonra olay yerine gelmesi nedeniyle PTS kayıtlarıyla ihbar saati arasında çelişki olduğu ortaya çıktı. Çarptığı bisikletliyi olay yerinde bırakıp kaçan O. K., düzenlenen operasyonla yakalandı. Olay yerinde bulunan parçalar ile aracındaki izler karşılaştırılan O. K., suçunu itiraf etti. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen O. K., tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, evine bisikletiyle ekmek götürürken bir aracın çarpması sebebiyle ölen genç İlyas Uzuner’in(24) ölümüne neden olan sürücünün, 35 gün sonra ifadede tespit edilen çelişki sonucu yakalandığı bildirildi. Kazayı ihbar eden kişinin, İlyas’ın ölümüne neden olan arkadaşını korumak için olay yerine daha sonra gittiği ortaya çıktı.

İhbarı yapan kişi, İlyas’ın ölümüne neden olan arkadaşını korumak için olay yerine daha sonra gitmiş

AYDIN– İHA’nın haberine göre, 1 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen kazada, Aydın-İzmir Kara Yolu Kızılcaköy mevkiinde plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen araç, marketten aldığı ekmekleri evine götürmek için bisikletiyle yol kenarında seyreden İlyas Uzuner’e (24) çarpmıştı. Ağır yaralı olarak ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzuner ertesi gün hayatını kaybetti. Uzuner’in bağışlanan organları İzmir, Ankara ve Denizli’de acil organ bekleyen 6 hastaya umut olmuştu.

Olay yerinde bulunan araç parçaları ve İlyas Uzuner’in kullandığı bisikletin yeşil renginden yola çıkan jandarma ekipleri, güzergâhtaki tüm güvenlik kamerası, mobese ve PTS görüntülerini incelemeye aldı. Belirlenen şüpheli bir araç tespit edilerek yakalandı ancak olay yerinde ele geçirilen parçalar araçtakilerle uyuşmadı.

Bunun üzerine araştırmayı genişleyen olay yeri inceleme timinin 35 günlük çalışması sonucunda kazayı ihbar eden İ.B. ile yeniden görüşülme gereği hissedildi. İ.B’nin verdiği ifadede içerisinde bulunduğu aracın PTS kayıtları ile ihbar saati arasında çelişki olduğu saptandı. Bu çelişkiden yola çıkan jandarma ekipleri, olay gecesi İ. B., B. E., M. N. T. ve O. K’nin beraber yemek yediklerini, ayrıldıklarında İ.B., B. E. ve M. N. T.’nin Aydın yönüne, O.K.’nin ise Germencik yönüne gittiklerini tespit etti.

Tekrar ifadesine başvurulan İ. B., O.K.’nin kendisini arayarak bir bisikletliye çarptığını, alkollü araç kullanmaktan ve ehliyetinin alınmış olmasından dolayı kendisinin 112’yi arayamadığını, olay yerinden ayrıldığını ve yaralıyı almaları için kendisinden 156 ve 112’yi aramasını istediğini ifade etti. İ. B.’nin olay yerine gelmeden ihbar hatlarını araması ve daha sonra olay yerine gelmesi nedeniyle PTS kayıtlarıyla ihbar saati arasında çelişki olduğu ortaya çıktı.

Çarptığı bisikletliyi olay yerinde bırakıp kaçan O. K., düzenlenen operasyonla yakalandı. Olay yerinde bulunan parçalar ile aracındaki izler karşılaştırılan O. K., suçunu itiraf etti. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen O. K., tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.