Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İlk pamuk 60 liradan satıldı

EKONOMİ 08.08.2018 - 22:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3302+ kez okundu.
 

İlk pamuk 60 liradan satıldı

Türkiye'nin pamuk ambarı Söke'de ilk pamuk hasadı yapıldı. Söke’nin ilk pamuğu 60 TL’den satıldı.

AYDIN- Türkiye’nin pamuk ambarı Söke Ovası’nda sezonun ilk pamuk hasadı gerçekleştirildi. Tuzburgazı pamuk hasadındaki öncülüğünü bu yıl da kaptırmazken; İbrahim Çörtük isimli üretici tarafından hasat edilen pamuğun satışı da yapıldı. Söke’nin Güllübahçe Mahallesi’nde bulunan bir çırçır işletmesine getirilen pamuk, işletmeci Cengiz Akgün tarafından 60 TL’lik sembolik kilogram fiyatıyla alındı. Pamuğun satış teslim törenine Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, Meclis Başkanı Yılmaz Özel ve Ziraat Odası yöneticileri katıldı. Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; sezonun ilk pamuk hasadını gerçekleştiren üretici İbrahim Çörtük’ü kutladı. Kocabaş; pamuk hasat döneminin tüm üretici ve tüccar camiasına hayırlı olmasını diledi. Pamuğun ekimini 10 Nisan’da yaptığını, Söke’nin ilk hasadını gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten üretici İbrahim Çörtük ise yeni sezonun hayırlı olmasını diledi. Söke’nin ilk pamuk hasadının alımını gerçekleştiren işletmeci Cengiz Akgün sembolik olarak ilk hasat pamuğu kilogramı 60 TL’den aldıklarını açıkladı. Zorlu bir sezonun geçtiğini belirten Cengiz Akgün, “İnşallah hasat dönemi hem üreticiler hem de biz işletmeciler için bereketli bir sezon olur” dedi.
Türkiye'nin pamuk ambarı Söke'de ilk pamuk hasadı yapıldı. Söke’nin ilk pamuğu 60 TL’den satıldı.

AYDIN- Türkiye’nin pamuk ambarı Söke Ovası’nda sezonun ilk pamuk hasadı gerçekleştirildi. Tuzburgazı pamuk hasadındaki öncülüğünü bu yıl da kaptırmazken; İbrahim Çörtük isimli üretici tarafından hasat edilen pamuğun satışı da yapıldı.

Söke’nin Güllübahçe Mahallesi’nde bulunan bir çırçır işletmesine getirilen pamuk, işletmeci Cengiz Akgün tarafından 60 TL’lik sembolik kilogram fiyatıyla alındı. Pamuğun satış teslim törenine Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, Meclis Başkanı Yılmaz Özel ve Ziraat Odası yöneticileri katıldı.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; sezonun ilk pamuk hasadını gerçekleştiren üretici İbrahim Çörtük’ü kutladı. Kocabaş; pamuk hasat döneminin tüm üretici ve tüccar camiasına hayırlı olmasını diledi.

Pamuğun ekimini 10 Nisan’da yaptığını, Söke’nin ilk hasadını gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten üretici İbrahim Çörtük ise yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

Söke’nin ilk pamuk hasadının alımını gerçekleştiren işletmeci Cengiz Akgün sembolik olarak ilk hasat pamuğu kilogramı 60 TL’den aldıklarını açıkladı. Zorlu bir sezonun geçtiğini belirten Cengiz Akgün, “İnşallah hasat dönemi hem üreticiler hem de biz işletmeciler için bereketli bir sezon olur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.