Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İlk, meyve bitkileri parkı projesi

GÜNCEL 27.12.2017 - 15:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2394+ kez okundu.
 

İlk, meyve bitkileri parkı projesi

Nazilli Belediyesi, hayata geçirdiği “Meyve Bitkileri Parkı” projesi ile Türkiye’de bir ilke daha imza attı.

AYDIN- Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın girişimleri ile Yeşil Mahalle 721 Sokak üzerinde bulunan 4 bin metre kare alan üzerinde kurulacak olan Meyve Bitkileri Parkı ile uzun yaşamda markalaşan ilçenin ürünlerinin tanıtımı sağlanırken, çocukların bahçe kültürü ile tanışması da sağlanmış olacak. Nazilli Belediyesi, Meyve Bitkileri Parkı Projesi ile Türkiye’de bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Bölgede yetişen ürünlerin tümünün üretiminin yapılacağı parkın hemen yan kısmına eklenecek olan oturma alanları, oyun grupları ve yeşil alan ile aile, çocuk ve sağlık kavramları aynı çatı altında toplanmış olacak. Hem sosyal aktivitelerin yapılacağı, hem de çocukların yalnızca internet ortamı üzerinden üretimini gördükleri ürünleri Meyve Parkı ile tanıma fırsatı bulacağı alanda, şehir dışından gelen ziyaretçilerin ilçede yetişen meyveleri tek bir alanda görme imkânı da sağlanacak. Projenin kısa sürede tamamlanarak hayata geçirileceğini belirten Başkan Alıcık, “Nazilli’mizde üretilen ürünlerinin tanıtımını önemsiyoruz. Türkiye’de yetiştirilen ürünlerin en kalitelisi ilçemizde yetişiyor. Rekoltesi yüksek ve doğal ürünlerin ‘uzun yaşamın sırrı’ olduğu artık tüm Dünya tarafından kabul edildi. İlçemiz uzun yaşamda marka kentlerden birisi. Tüm bunların yanında bu projede en büyük amacımız çocuklarımızın tükettikleri meyvelerin nasıl yetiştiğini görmesi. Teknolojiyi elbette takip etsinler ancak tarımı unutmasınlar. Ağaçlarımızın hemen yanında yaşı, bakımı ve faydaları yazan bir tabela yer alacak. Güzel bir proje olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Nazilli Belediyesi, hayata geçirdiği “Meyve Bitkileri Parkı” projesi ile Türkiye’de bir ilke daha imza attı.

AYDIN- Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın girişimleri ile Yeşil Mahalle 721 Sokak üzerinde bulunan 4 bin metre kare alan üzerinde kurulacak olan Meyve Bitkileri Parkı ile uzun yaşamda markalaşan ilçenin ürünlerinin tanıtımı sağlanırken, çocukların bahçe kültürü ile tanışması da sağlanmış olacak.

Nazilli Belediyesi, Meyve Bitkileri Parkı Projesi ile Türkiye’de bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Bölgede yetişen ürünlerin tümünün üretiminin yapılacağı parkın hemen yan kısmına eklenecek olan oturma alanları, oyun grupları ve yeşil alan ile aile, çocuk ve sağlık kavramları aynı çatı altında toplanmış olacak.

Hem sosyal aktivitelerin yapılacağı, hem de çocukların yalnızca internet ortamı üzerinden üretimini gördükleri ürünleri Meyve Parkı ile tanıma fırsatı bulacağı alanda, şehir dışından gelen ziyaretçilerin ilçede yetişen meyveleri tek bir alanda görme imkânı da sağlanacak.

Projenin kısa sürede tamamlanarak hayata geçirileceğini belirten Başkan Alıcık, “Nazilli’mizde üretilen ürünlerinin tanıtımını önemsiyoruz. Türkiye’de yetiştirilen ürünlerin en kalitelisi ilçemizde yetişiyor. Rekoltesi yüksek ve doğal ürünlerin ‘uzun yaşamın sırrı’ olduğu artık tüm Dünya tarafından kabul edildi. İlçemiz uzun yaşamda marka kentlerden birisi. Tüm bunların yanında bu projede en büyük amacımız çocuklarımızın tükettikleri meyvelerin nasıl yetiştiğini görmesi. Teknolojiyi elbette takip etsinler ancak tarımı unutmasınlar. Ağaçlarımızın hemen yanında yaşı, bakımı ve faydaları yazan bir tabela yer alacak. Güzel bir proje olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.