Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İlek fiyatı fırladı

EKONOMİ 06.07.2017 - 16:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2915+ kez okundu.
 

İlek fiyatı fırladı

Sezon başında kilosu 3 lira olan ilek 9-10 TL’ye çıktı

AYDIN- Türkiye ve dünyanın en önemli incir üretim merkezi olan Aydın’da incirlerin olgunlaşması için kullanılan ileklerin fiyatı uçtu. Sezon başında kilosu 2-3 TL olan ilek olarak adlandırılan erkek incirin kilosu 9-10 TL’ye yükseldi. Üreticiler artan fiyattan değil, ilek bulunamamasından endişe ediyor. Aydın’ın Efeler, İncirliova, Köşk, Nazilli, Germencik ve çevre ilçelerinde sezon boyunca her gün kurulan ilek pazarlarında ilek kıtlığı yaşanmaya başladı. Sezon başında kilosu kilosu 2-3 TL’ye satılan ilekler azaldığı için son bir haftada kilosu 9-10 TL’ye satılıyor. Sezonun oldukça güzel geçtiğini belirten üreticiler, taban kesimlerde ilekleme işlemlerinin tamamlandığını, ancak yaylalardaki arazilerde devam ettiğini belirttiler. Köşklü çiftçilerden Selçuk Çapar, son bir hafta içerisinde ileklerin azalması nedeniyle fiyatların ciddi oranda arttığını söyledi. İncirin para etmesi durumunda ilek fiyatının yüksek olmasının sorun olarak görülmediğini belirten Çapar, “İncir üreticisi için tek sıkıntı ilek bulunmamasıdır. Bu yıl hem ilek, hem de incirler oldukça kaliteli. Sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle ileklerin azalmasından kaynaklı fiyat artışları yaşanıyor. Bir kaç gün içinde sezon tamamen sona erecek. Artık incirlerin ermesi beklenecek” dedi.
Sezon başında kilosu 3 lira olan ilek 9-10 TL’ye çıktı

AYDIN- Türkiye ve dünyanın en önemli incir üretim merkezi olan Aydın’da incirlerin olgunlaşması için kullanılan ileklerin fiyatı uçtu. Sezon başında kilosu 2-3 TL olan ilek olarak adlandırılan erkek incirin kilosu 9-10 TL’ye yükseldi. Üreticiler artan fiyattan değil, ilek bulunamamasından endişe ediyor.

Aydın’ın Efeler, İncirliova, Köşk, Nazilli, Germencik ve çevre ilçelerinde sezon boyunca her gün kurulan ilek pazarlarında ilek kıtlığı yaşanmaya başladı. Sezon başında kilosu kilosu 2-3 TL’ye satılan ilekler azaldığı için son bir haftada kilosu 9-10 TL’ye satılıyor. Sezonun oldukça güzel geçtiğini belirten üreticiler, taban kesimlerde ilekleme işlemlerinin tamamlandığını, ancak yaylalardaki arazilerde devam ettiğini belirttiler. Köşklü çiftçilerden Selçuk Çapar, son bir hafta içerisinde ileklerin azalması nedeniyle fiyatların ciddi oranda arttığını söyledi. İncirin para etmesi durumunda ilek fiyatının yüksek olmasının sorun olarak görülmediğini belirten Çapar, “İncir üreticisi için tek sıkıntı ilek bulunmamasıdır. Bu yıl hem ilek, hem de incirler oldukça kaliteli. Sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle ileklerin azalmasından kaynaklı fiyat artışları yaşanıyor. Bir kaç gün içinde sezon tamamen sona erecek. Artık incirlerin ermesi beklenecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.