Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İktidar devlet malıyla diyet mi ödüyor?

SİYASET 15.08.2019 - 11:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3912+ kez okundu.
 

İktidar devlet malıyla diyet mi ödüyor?

Milli Piyango’nun 10 yıllığına Demirören+İtalyan ortaklığına verilmesinin yankıları sürerken, en ilginç çıkış Aydın’dan geldi. Aydınpost haber sitesinin yazarlarından Ali İhsan Dilmen, “İktidar devlet malıyla diyet mi ödüyor?” diye sordu,

AYDIN- Sosyal medya facebook hesabından yorum paylaşan Yazar Dilmen, “Neler Oluyor?” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, “Şans oyunlarını sevmem. Devletinde şans oyunları oynatmasını da istemem. Bu burada dursun” diye başladığı sözlerini, “Hangi gerekçeyle izah edecek hükümet Milli Piyango’nun bir yıllık geliri oranında on yıllığına Demirören+İtalyan ortaklığına kiralanmasını? Bu nasıl bir hesaptır. Nasıl kiraya vermedir?” sorularıyla sürdürdü. “Demirörenlerin medya zararının karşılanması için satışın yapıldığı söyleniyor. Satış rakamına bakarsak ve ihaleye başka firmaların katılmaması düşünürsek adrese teslim ihale mi yapıldı?” şeklinde ifade kullanan Dilmen’in çarpıcı soruları şöyle: “Bu soruların akla gelmesi doğal değil mi? Ve yapılan böyle işler toplumda adalet ve güven duygusunun kaybolmasına vesile olmaz mı? Ey on sekiz yaşını kutlayan partili arkadaşlarım! Var mı bu satış hakkında söyleyecek sözünüz? Bu satışla memleketin mi yoksa Demirörenlerin mi yarası kapatılıyor? İktidar devlet malıyla ‘Diyet mi ödüyor?’ Ne diyorsunuz? Var mı bir itirazınız? Aynı minval ‘Durmak yok yola devam mı’ diyorsunuz. Bir zamanlar sık sık kullandığımız ‘Garip guraba, fakir fukara’ vardı. Sahi ne oldu onlara. İktidar onları bitirdi mi? Yoksa başka söylemler mi geliştirdi. Anlayan ve izahı olan bir adım öne çıksın!” Yazının altına yorum yapan bir takipçisi, “Ağzına yüreğine sağlık kardeşim. Doğru sorulara doğru cevap. Bu soruları sormakta yürek ister” derken, bir başka takipçisi, “Reisin haberi varsa çok büyük yanlış çok büyük hata cezası ağır kayıplar olacaktır” şeklinde yorum yaptı.
Milli Piyango’nun 10 yıllığına Demirören+İtalyan ortaklığına verilmesinin yankıları sürerken, en ilginç çıkış Aydın’dan geldi. Aydınpost haber sitesinin yazarlarından Ali İhsan Dilmen, “İktidar devlet malıyla diyet mi ödüyor?” diye sordu,

AYDIN- Sosyal medya facebook hesabından yorum paylaşan Yazar Dilmen, “Neler Oluyor?” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, “Şans oyunlarını sevmem. Devletinde şans oyunları oynatmasını da istemem. Bu burada dursun” diye başladığı sözlerini, “Hangi gerekçeyle izah edecek hükümet Milli Piyango’nun bir yıllık geliri oranında on yıllığına Demirören+İtalyan ortaklığına kiralanmasını? Bu nasıl bir hesaptır. Nasıl kiraya vermedir?” sorularıyla sürdürdü.

“Demirörenlerin medya zararının karşılanması için satışın yapıldığı söyleniyor. Satış rakamına bakarsak ve ihaleye başka firmaların katılmaması düşünürsek adrese teslim ihale mi yapıldı?” şeklinde ifade kullanan Dilmen’in çarpıcı soruları şöyle:

“Bu soruların akla gelmesi doğal değil mi? Ve yapılan böyle işler toplumda adalet ve güven duygusunun kaybolmasına vesile olmaz mı? Ey on sekiz yaşını kutlayan partili arkadaşlarım!

Var mı bu satış hakkında söyleyecek sözünüz?

Bu satışla memleketin mi yoksa Demirörenlerin mi yarası kapatılıyor? İktidar devlet malıyla ‘Diyet mi ödüyor?’ Ne diyorsunuz? Var mı bir itirazınız? Aynı minval ‘Durmak yok yola devam mı’ diyorsunuz.

Bir zamanlar sık sık kullandığımız ‘Garip guraba, fakir fukara’ vardı. Sahi ne oldu onlara. İktidar onları bitirdi mi? Yoksa başka söylemler mi geliştirdi. Anlayan ve izahı olan bir adım öne çıksın!”

Yazının altına yorum yapan bir takipçisi, “Ağzına yüreğine sağlık kardeşim. Doğru sorulara doğru cevap. Bu soruları sormakta yürek ister” derken, bir başka takipçisi, “Reisin haberi varsa çok büyük yanlış çok büyük hata cezası ağır kayıplar olacaktır” şeklinde yorum yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.