Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İklim değişikliği için eylem planı hazırlanıyor

GENEL 20.12.2019 - 18:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2496+ kez okundu.
 

İklim değişikliği için eylem planı hazırlanıyor

"İklim için Kentler" deklarasyonuna imza atarak Paris Anlaşması’nın yükümlüklerine bağlılık sözü veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, "İklim Değişikliği İçin Eylem Planı" hazırlığına başladığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iklim değişikliğinin tüm dünyayı etkilediğinin altını çizerek, gelecekte daha da artacak olan etkilerin bugünden önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Çerçioğlu, "İklim değişikliğinin göstergelerinden olan aşırı hava olayları son yıllarda etkilerini daha fazla göstermeye başladı. Bu etkilerin önüne geçmek için zaten uygulamaya devam ettiğimiz çalışmaları daha da çeşitlendireceğimiz ve imzacısı olduğumuz deklarasyona bağlı kalacağımız 'İklim Değişikliği İçin Eylem Planı' hazırlığına başladık" diye konuştu. Halihazırda altyapının aşırı hava olaylarına uyumlulaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çerçioğlu, deklarasyona bağlı kalarak özellikle yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde yeni bisiklet yolları ve parklar yapacaklarını belirtti. Başkan Çerçioğlu, Aydın genelinde sera gazı salımının azaltılmasını hedeflediklerini de ifade etti. Sera gazının salımının azaltılabilmesi için temiz enerji kullanılmasının önemine değinen Başkan Çerçioğlu, jeotermal enerjinin konut ve sera ısıtmasında kullanılmasının önemini vurguladı.
"İklim için Kentler" deklarasyonuna imza atarak Paris Anlaşması’nın yükümlüklerine bağlılık sözü veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, "İklim Değişikliği İçin Eylem Planı" hazırlığına başladığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iklim değişikliğinin tüm dünyayı etkilediğinin altını çizerek, gelecekte daha da artacak olan etkilerin bugünden önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Çerçioğlu, "İklim değişikliğinin göstergelerinden olan aşırı hava olayları son yıllarda etkilerini daha fazla göstermeye başladı. Bu etkilerin önüne geçmek için zaten uygulamaya devam ettiğimiz çalışmaları daha da çeşitlendireceğimiz ve imzacısı olduğumuz deklarasyona bağlı kalacağımız 'İklim Değişikliği İçin Eylem Planı' hazırlığına başladık" diye konuştu.

Halihazırda altyapının aşırı hava olaylarına uyumlulaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çerçioğlu, deklarasyona bağlı kalarak özellikle yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde yeni bisiklet yolları ve parklar yapacaklarını belirtti.

Başkan Çerçioğlu, Aydın genelinde sera gazı salımının azaltılmasını hedeflediklerini de ifade etti. Sera gazının salımının azaltılabilmesi için temiz enerji kullanılmasının önemine değinen Başkan Çerçioğlu, jeotermal enerjinin konut ve sera ısıtmasında kullanılmasının önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.