Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İkizi uzaya gitti gözler onun hareketlerinde

BİLİM 28.03.2015 - 19:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2894+ kez okundu.
 

İkizi uzaya gitti gözler onun hareketlerinde

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly'nin bir yıllık görevleri başladı.

Rus kozmonotlar Gennady Padalka, Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly, soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderildi. Yaklaşık 6 saatlik bir yolculuğun ardından UUİ'ye ulaşması beklenen kapsülde bulunan Kelly ve Kornienko'nun görevi 1 yıl sürerken, Gennady Padalka'nın görevi 6 ay sonra son bulacak. Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly Vücut tepkileri incelenecek Kelly ve Kornienko'nun bir yıl sürecek görevleri süresince insan vücudunun uzun süreli yer çekimsiz ortamda vereceği tepkilerin inceleneceği ve biyolojik, biyoteknolojik, fizik alanlarında çeşitli deneylerin yapılacağı öğrenildi. İkiz kardeşi de dünyada izlenecek Deneyler ve incelemeler kapsamında alınacak bilgilerin 1 yıl boyunca kaydedileceği bildirilirken, Scott Kelly ve dünyada kalan ikiz kardeşi astronot Mark Kelly'nin bazı testlere tabi tutulacağı ifade edildi. İncelemeler kapsamında ikiz kardeşlerde meydana gelen değişimlerin gözlemleneceği ve karşılaştırılmaların yapılacağı belirtildi.
Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly'nin bir yıllık görevleri başladı.

Rus kozmonotlar Gennady Padalka, Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly, soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderildi.

Yaklaşık 6 saatlik bir yolculuğun ardından UUİ'ye ulaşması beklenen kapsülde bulunan Kelly ve Kornienko'nun görevi 1 yıl sürerken, Gennady Padalka'nın görevi 6 ay sonra son bulacak.

Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly

Vücut tepkileri incelenecek

Kelly ve Kornienko'nun bir yıl sürecek görevleri süresince insan vücudunun uzun süreli yer çekimsiz ortamda vereceği tepkilerin inceleneceği ve biyolojik, biyoteknolojik, fizik alanlarında çeşitli deneylerin yapılacağı öğrenildi.

İkiz kardeşi de dünyada izlenecek

Deneyler ve incelemeler kapsamında alınacak bilgilerin 1 yıl boyunca kaydedileceği bildirilirken, Scott Kelly ve dünyada kalan ikiz kardeşi astronot Mark Kelly'nin bazı testlere tabi tutulacağı ifade edildi. İncelemeler kapsamında ikiz kardeşlerde meydana gelen değişimlerin gözlemleneceği ve karşılaştırılmaların yapılacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.