Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İkizdere'den dört mahalleye içme suyu

GÜNCEL 30.01.2019 - 11:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3328+ kez okundu.
 

İkizdere'den dört mahalleye içme suyu

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İkizdere Barajı’ndan Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy’e içme suyu vermeye başladığı bildirildi.

AYDIN- ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce maliyetini karşılanan İkizdere Barajı’ndan Efeler İlçesi’ne bağlı Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine içme suyu verilmeye başlandı. 320 milyon liralık yatırım maliyetiyle hayata geçen dev yatırım kapsamında Efeler başta olmak üzere civar ilçe ve mahalleler uzun yıllar su sorunu yaşamayacak. İl tarihinde görülmemiş ölçekte yatırımlara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, İkizdere Barajı’ndan elde edilen içme suyunu arıtma tesisleri aracılığı ile halka ulaştıracak. BÜYÜKŞEHİRİN İKİZDERE BARAJI YATIRIMI 320 MİLYON TL İl genelinde içme suyu alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Efeler ve civar ilçelerin uzun yıllar içme suyu yeterliliğini sağlayacak olan İkizdere Barajı’nı planlandığı gibi devreye almaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nce son olarak Efeler’e bağlı Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine de içme suyu verilen İkizdere Barajı’nın yatırım maliyeti 320 milyon lira oldu. Çalışmalar tamamlandıkça plan dâhilinde bulunan diğer yerleşim yerlerine de içme suyu hizmeti verilmeye başlanacak. BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: UZUN YILLAR İÇME SUYU YETERLİLİĞİ SAĞLANACAK Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından İkizdere Barajı’ndan 4 mahalleye daha içme suyu verilmeye başlandığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Planladığımız gibi artık Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine de İkizdere Barajı’ndan içme suyu veriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımını gerçekleştirip Aydın halkının hizmetine sunduğumuz İkizdere Barajı sayesinde, Efeler ve civarı yerleşim yerlerinde uzun yıllar boyunca içme suyu yeterliliği çerçevesinde sorun yaşanmayacak” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İkizdere Barajı’ndan Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy’e içme suyu vermeye başladığı bildirildi.

AYDIN- ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce maliyetini karşılanan İkizdere Barajı’ndan Efeler İlçesi’ne bağlı Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine içme suyu verilmeye başlandı.

320 milyon liralık yatırım maliyetiyle hayata geçen dev yatırım kapsamında Efeler başta olmak üzere civar ilçe ve mahalleler uzun yıllar su sorunu yaşamayacak. İl tarihinde görülmemiş ölçekte yatırımlara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, İkizdere Barajı’ndan elde edilen içme suyunu arıtma tesisleri aracılığı ile halka ulaştıracak.

BÜYÜKŞEHİRİN İKİZDERE BARAJI YATIRIMI 320 MİLYON TL

İl genelinde içme suyu alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Efeler ve civar ilçelerin uzun yıllar içme suyu yeterliliğini sağlayacak olan İkizdere Barajı’nı planlandığı gibi devreye almaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nce son olarak Efeler’e bağlı Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine de içme suyu verilen İkizdere Barajı’nın yatırım maliyeti 320 milyon lira oldu. Çalışmalar tamamlandıkça plan dâhilinde bulunan diğer yerleşim yerlerine de içme suyu hizmeti verilmeye başlanacak.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: UZUN YILLAR İÇME SUYU YETERLİLİĞİ SAĞLANACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından İkizdere Barajı’ndan 4 mahalleye daha içme suyu verilmeye başlandığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Planladığımız gibi artık Kardeşköy, Ovaeymir, Kuyulu ve Yeniköy mahallelerine de İkizdere Barajı’ndan içme suyu veriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımını gerçekleştirip Aydın halkının hizmetine sunduğumuz İkizdere Barajı sayesinde, Efeler ve civarı yerleşim yerlerinde uzun yıllar boyunca içme suyu yeterliliği çerçevesinde sorun yaşanmayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.