Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İkinci Kardak Krizi’nin eşiğinden dönüldü

ASAYİŞ 16.04.2018 - 15:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3890+ kez okundu.
 

İkinci Kardak Krizi’nin eşiğinden dönüldü

Didim açıklarında kayalıklara dikilen Yunan bayrağı, Sahil Güvenlik ekiplerince indirildi

AYDIN- Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında bulunan Antrofotos kayalıklarına bir sivil gemi tarafından dikilen Yunanistan bayrağı, olaydan kısa sürede haberdar olan Türk SAT komandoları tarafından yerinden indirildi. Ege Denizi'nde Türkiye ile Yunanistan arasında 1996’da yaşanan Kardak Krizi’nin ardından çıkabilecek ikinci bir kriz son anda önlendi. Yunanistan bayraklı sivil bir gemi, Didim açıklarında bulunan Antrofotos kayalıklarına Yunan bayrağı dikti. Olayın duyulmasının ardından Türkiye kısa sürede harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye gönderildi ve bayrak yerinden indirildi. Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım, “Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalık küçük adaya bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar” demişti.
Didim açıklarında kayalıklara dikilen Yunan bayrağı, Sahil Güvenlik ekiplerince indirildi

AYDIN- Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında bulunan Antrofotos kayalıklarına bir sivil gemi tarafından dikilen Yunanistan bayrağı, olaydan kısa sürede haberdar olan Türk SAT komandoları tarafından yerinden indirildi.

Ege Denizi'nde Türkiye ile Yunanistan arasında 1996’da yaşanan Kardak Krizi’nin ardından çıkabilecek ikinci bir kriz son anda önlendi. Yunanistan bayraklı sivil bir gemi, Didim açıklarında bulunan Antrofotos kayalıklarına Yunan bayrağı dikti. Olayın duyulmasının ardından Türkiye kısa sürede harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye gönderildi ve bayrak yerinden indirildi.

Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım, “Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalık küçük adaya bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.