Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İhracattaki artış sevindirici

EKONOMİ 31.05.2018 - 15:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2956+ kez okundu.
 

İhracattaki artış sevindirici

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı, Nisan ayı Dış Ticaret İstatistikleri’ni yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın’da İhracat yüzde 8,5 arttı, ithalat yüzde 1,2 arttıİ

AYDIN- Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Nisan ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 8,5 artarak 60 milyon 629 bin dolar, ithalat ise yüzde 1,2 artarak 22 milyon 557 bin dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayında Aydın, bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 27. sırada yer aldı. En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu Aydın’dan, 2018 yılı Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 5 milyon 618 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 4 milyon 430 bin dolar ile İspanya ve 3 milyon 813 bin dolar ile ABD izledi. En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu Aydın’a, 2018 yılı Nisan ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 4 milyon 680 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 3 milyon 102 bin dolar ile Güney Kore ve 3 milyon 89 bin dolar ile Almanya izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Nisan ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (19 milyon 658 bin dolar) oldu. Bu faslı “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (12 milyon 311 bin dolar) ve “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler’’ (9 milyon 998 bin dolar) fasılları izledi. En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu Nisan ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (5 milyon 1 bin dolar) oldu. Bu faslı “Demir ve çelik” (4 milyon 541 bin dolar) ve “Plastik ve mamulleri” (2 milyon 119 bin dolar) fasılları izledi.
Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı, Nisan ayı Dış Ticaret İstatistikleri’ni yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın’da İhracat yüzde 8,5 arttı, ithalat yüzde 1,2 arttıİ

AYDIN- Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Nisan ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 8,5 artarak 60 milyon 629 bin dolar, ithalat ise yüzde 1,2 artarak 22 milyon 557 bin dolar olarak gerçekleşti.

Nisan ayında Aydın, bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 27. sırada yer aldı.

En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu

Aydın’dan, 2018 yılı Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 5 milyon 618 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 4 milyon 430 bin dolar ile İspanya ve 3 milyon 813 bin dolar ile ABD izledi.

En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu

Aydın’a, 2018 yılı Nisan ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat

4 milyon 680 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 3 milyon 102 bin dolar ile Güney Kore ve 3 milyon 89 bin dolar ile Almanya izledi.

En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Nisan ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (19 milyon 658 bin dolar) oldu. Bu faslı “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (12 milyon 311 bin dolar) ve “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler’’ (9 milyon 998 bin dolar) fasılları izledi.

En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu

Nisan ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (5 milyon 1 bin dolar) oldu. Bu faslı “Demir ve çelik” (4 milyon 541 bin dolar) ve “Plastik ve mamulleri” (2 milyon 119 bin dolar) fasılları izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.