Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İhracatçılar, faiz indiriminden memnun!

EKONOMİ 27.07.2019 - 16:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3777+ kez okundu.
 

İhracatçılar, faiz indiriminden memnun!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 4,25’lik faiz indiriminin piyasalarda büyük rahatlamaya yol açacağını, Türkiye’nin 11. Kalkınma Planı’nda ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasına aracılık edeceğini kaydetti.

AYDIN- Finansmana yüksek faizler nedeniyle erişimde reel sektörün sorunlar yaşadığına dikkati çeken Eskinazi, “Reel sektörde çarkların dönmesi yavaşlamıştı. Bu durum, sanayi üretim rakamlarına da yansımıştı. Merkez Bankası’nın bu faiz indirimi ile faiz oranları yüzde 20 bandının altına indiği için psikolojik bir rahatlama sağladı. Piyasalar ilk dakikalarda negatif bir reaksiyon alsa da, kısa sürede toparladı. Bu faiz indiriminin devam etmesini ve önümüzdeki 1 yıllık süreçte faizlerin yüzde 10 bandına gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. Söz konusu 4,25 puanlık faiz indiriminin, mal ve hizmet ihracatımızın rekabetçiliğini arttırma açısından da çok doğru bir adım olduğuna işaret eden Eskinazi, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında enflasyon rakamlarının da gerileyeceğini, piyasaların canlanacağını ve ekonomik büyümenin tekrar artıya geçeceği ekonomik iklimin Türkiye’de hayat bulacağına inandıklarını dile getirdi. Sağlanacak kur istikrarıyla, mal ve hizmet ihracatının da ekonomik büyümeye katkısının artacağına vurgu yapan Eskinazi, “11. Kalkınma Planı ile birlikte hem ihracata bugüne kadar ki hiç bir kalkınma planında olmadığı kadar vurgu yapılıyor, hem de hedefler Türk ekonomisinin tutturabileceği şekle sokuldu. TCMB Para Politikası Kurulu’nun çok kritik dönemde aldığı faiz indirim kararı hedeflere ulaşmak için itici güç olacak. Faiz indiriminin toplumun tüm kesimlerine olumlu sonuçlar doğurmasını diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 4,25’lik faiz indiriminin piyasalarda büyük rahatlamaya yol açacağını, Türkiye’nin 11. Kalkınma Planı’nda ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasına aracılık edeceğini kaydetti.

AYDIN- Finansmana yüksek faizler nedeniyle erişimde reel sektörün sorunlar yaşadığına dikkati çeken Eskinazi, “Reel sektörde çarkların dönmesi yavaşlamıştı. Bu durum, sanayi üretim rakamlarına da yansımıştı. Merkez Bankası’nın bu faiz indirimi ile faiz oranları yüzde 20 bandının altına indiği için psikolojik bir rahatlama sağladı. Piyasalar ilk dakikalarda negatif bir reaksiyon alsa da, kısa sürede toparladı. Bu faiz indiriminin devam etmesini ve önümüzdeki 1 yıllık süreçte faizlerin yüzde 10 bandına gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Söz konusu 4,25 puanlık faiz indiriminin, mal ve hizmet ihracatımızın rekabetçiliğini arttırma açısından da çok doğru bir adım olduğuna işaret eden Eskinazi, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında enflasyon rakamlarının da gerileyeceğini, piyasaların canlanacağını ve ekonomik büyümenin tekrar artıya geçeceği ekonomik iklimin Türkiye’de hayat bulacağına inandıklarını dile getirdi.

Sağlanacak kur istikrarıyla, mal ve hizmet ihracatının da ekonomik büyümeye katkısının artacağına vurgu yapan Eskinazi, “11. Kalkınma Planı ile birlikte hem ihracata bugüne kadar ki hiç bir kalkınma planında olmadığı kadar vurgu yapılıyor, hem de hedefler Türk ekonomisinin tutturabileceği şekle sokuldu. TCMB Para Politikası Kurulu’nun çok kritik dönemde aldığı faiz indirim kararı hedeflere ulaşmak için itici güç olacak. Faiz indiriminin toplumun tüm kesimlerine olumlu sonuçlar doğurmasını diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.