Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İhale alanlarında jeotermal tesis yapılmayacak

GENEL 30.07.2019 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3143+ kez okundu.
 

İhale alanlarında jeotermal tesis yapılmayacak

Aydın Valiliği, yeni bir açıklama yaparak, Resmi Gazete’de yayımlanan ihale konusu alanlarda jeotermal tesis yatırımı yapılmayacağını bildirdi.

AYDIN- Basına yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen Valilik açıklamasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapma zorunluluğu doğduğu vurgulandı. 23 Temmuz 2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ihaleye konu sahaların, daha önce (Mülga) Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yeraltı içme ve kullanma suyu kaynaklarının etkin kullanılması ve korunması amacına yönelik olarak ihale edildiği, ancak süresi içerisinde herhangi bir işlem gerçekleşmeyince tekrar ihaleye açık hale gelen sahalar olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Bu sahalar 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu gereğince MİGEM tarafından zorunlu olarak ihaleye açılmıştır. Bu sahalarda jeotermal potansiyel bulunmadığından dolayı jeotermal tesislerin kurulması söz konusu değildir. Ayrıca bazı kesimler tarafından her hangi bir bilgi ve belgeye dayanmaksızın ‘Aydın’da 110 ilave jeotermal tesis kurulacağı’ v.b. yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Aydınlıların gelirlerinin artırılması, istihdamın oluşması, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin faydalanması için Aydın’ın var olan doğal zenginlikleri ve ekonomik potansiyeli iyi niyetle değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Resmi Gazete’de ilan edilen sahalarda tarımsal amaçlı kullanım (seracılık ) ya da sağlık turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.”
Aydın Valiliği, yeni bir açıklama yaparak, Resmi Gazete’de yayımlanan ihale konusu alanlarda jeotermal tesis yatırımı yapılmayacağını bildirdi.

AYDIN- Basına yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen Valilik açıklamasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapma zorunluluğu doğduğu vurgulandı.

23 Temmuz 2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ihaleye konu sahaların, daha önce (Mülga) Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yeraltı içme ve kullanma suyu kaynaklarının etkin kullanılması ve korunması amacına yönelik olarak ihale edildiği, ancak süresi içerisinde herhangi bir işlem gerçekleşmeyince tekrar ihaleye açık hale gelen sahalar olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu sahalar 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu gereğince MİGEM tarafından zorunlu olarak ihaleye açılmıştır. Bu sahalarda jeotermal potansiyel bulunmadığından dolayı jeotermal tesislerin kurulması söz konusu değildir.

Ayrıca bazı kesimler tarafından her hangi bir bilgi ve belgeye dayanmaksızın ‘Aydın’da 110 ilave jeotermal tesis kurulacağı’ v.b. yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Aydınlıların gelirlerinin artırılması, istihdamın oluşması, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin faydalanması için Aydın’ın var olan doğal zenginlikleri ve ekonomik potansiyeli iyi niyetle değerlendirilmeye çalışılmaktadır.

Resmi Gazete’de ilan edilen sahalarda tarımsal amaçlı kullanım (seracılık ) ya da sağlık turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.