Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İftarlık Gazoz

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 24.09.2015 - 18:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3297+ kez okundu.
 

İftarlık Gazoz

Bu film seti yetişkinlere değil, çocuklara ait...

Yönetmen-Senarist Yüksel Aksu’nun son filmi İFTARLIK GAZOZ’un çekimleri Muğla’da devam ederken Aksu; filmde önemli roller üstlenen minik oyuncuların rahatı için seti adeta onlara teslim etti. Yüksel Aksu’nun içten, insanı derinden etkileyen ve çarpıcı bir öykü anlattığı son filmi İFTARLIK GAZOZ’da minik oyuncular ön planda. Anadolu insanın; bugünlerde iyice ihtiyaç duyduğumuz; doğal, saf ve içten yanlarını çocukların gözünden anlatan mizah dolu üslubuyla ülkemiz sinemasında farklı bir yere konumlanan Aksu; geleneği bu kez de bozmuyor. “Usta-çırak” ilişkisini merkeze koyduğu 1970’li yıllarda geçen son filmi İFTARLIK GAZOZ’da, ‘çırak’ rolünü üstlenen ilkokul öğrencisi Adem’in (Berat Efe Parlar) gözünden anlatıyor bu samimi öyküyü. Kendi hayat hikayesinden izler taşıyan senaryosunda Aksu; içinde hiç kaybolmayan çocukluğunun izini Adem’le sürerken, o günlerin masumiyetini İftarlık Gazoz’la izleyiciye ulaştırmayı hedefliyor. Okullar açılmadan önce tüm çocuk oyuncularla ilgili sahnelerin çekimini tamamlamak için çalışan Yüksel Aksu; sette tek tek hepsiyle yakından ilgileniyor, repliklerinin üzerinden geçiyor, onlarla oyun oynuyor hatta kimi zaman yemeklerini yediriyor. Adem’i oynayan küçük Berat Efe ise setin büyük starı haline geldi. Çocukluğun verdiği saflığı ve doğallığı tüm içtenliğiyle rolüne yansıtan Berat Efe, şimdiden görüntüleri izleyenlerin içindeki çocuğu fethetmeye ve onunla oynamaya başladı bile... Bir zaman makinesinin içinden geçerek geçmişi bugüne getirmeye hazırlanan İFTARLIK GAZOZ, eğlenceli, samimi ve duygusal hikayesine Anadolu insanını ve çocukları da katıyor.
Bu film seti yetişkinlere değil, çocuklara ait...

Yönetmen-Senarist Yüksel Aksu’nun son filmi İFTARLIK GAZOZ’un çekimleri Muğla’da devam ederken Aksu; filmde önemli roller üstlenen minik oyuncuların rahatı için seti adeta onlara teslim etti.

Yüksel Aksu’nun içten, insanı derinden etkileyen ve çarpıcı bir öykü anlattığı son filmi İFTARLIK GAZOZ’da minik oyuncular ön planda. Anadolu insanın; bugünlerde iyice ihtiyaç duyduğumuz; doğal, saf ve içten yanlarını çocukların gözünden anlatan mizah dolu üslubuyla ülkemiz sinemasında farklı bir yere konumlanan Aksu; geleneği bu kez de bozmuyor. “Usta-çırak” ilişkisini merkeze koyduğu 1970’li yıllarda geçen son filmi İFTARLIK GAZOZ’da, ‘çırak’ rolünü üstlenen ilkokul öğrencisi Adem’in (Berat Efe Parlar) gözünden anlatıyor bu samimi öyküyü.

Kendi hayat hikayesinden izler taşıyan senaryosunda Aksu; içinde hiç kaybolmayan çocukluğunun izini Adem’le sürerken, o günlerin masumiyetini İftarlık Gazoz’la izleyiciye ulaştırmayı hedefliyor.

Okullar açılmadan önce tüm çocuk oyuncularla ilgili sahnelerin çekimini tamamlamak için çalışan Yüksel Aksu; sette tek tek hepsiyle yakından ilgileniyor, repliklerinin üzerinden geçiyor, onlarla oyun oynuyor hatta kimi zaman yemeklerini yediriyor.

Adem’i oynayan küçük Berat Efe ise setin büyük starı haline geldi. Çocukluğun verdiği saflığı ve doğallığı tüm içtenliğiyle rolüne yansıtan Berat Efe, şimdiden görüntüleri izleyenlerin içindeki çocuğu fethetmeye ve onunla oynamaya başladı bile...

Bir zaman makinesinin içinden geçerek geçmişi bugüne getirmeye hazırlanan İFTARLIK GAZOZ, eğlenceli, samimi ve duygusal hikayesine Anadolu insanını ve çocukları da katıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.