Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İftar sonrası kiraz üreticisiyle bir araya geldi

22.06.2015 - 20:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3967+ kez okundu.
 

İftar sonrası kiraz üreticisiyle bir araya geldi

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, iftar programlarına ara vermeden devam ediyor.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, iftar programlarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Özakacan, kirazı ile ünlü Ortaköy (Orta Kayacık) ve Yukarı Kayacık Mahallelerindeki iftarların ardından kiraz üreticisiyle bir araya geldi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi tarafından 48 mahallede verilecek olan iftar yemeklerine tek tek katılarak, vatandaşlarla buluşuyor. Yukarı Kayacık Mahallesi'nde kurulan iftar çadırında orucunu vatandaşlarla birlikte açan Başkan Özakcan, iftar sonrası vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Özakcan, Yukarı Kayacık Mahallesi'nin ardından diğer iftar çadırının kurulduğu Orta Köy Mahallesi'ni de ziyaret etti. Kahvehanede çay içen Özakcan'a mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. KİRAZ İKRAM EDİLDİ Ortaköy Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz mahallelerinin kiraz meyvesi ile öne çıktığını ve tanındığını hatırlatarak Başkan Özakcan'a kiraz ikram etti. Kiraz ihracatında kirazların çapının en az 26 kalibre olma şartı arandığını, ancak mahallelerinde üretilen kirazların kalibresinin daha da fazla olduğunu belirten Muhtar Korkmaz, Başkan Özakcan'a kalibre ölçümünün nasıl yapıldığını gösterdi. Muhtar Korkmaz'ın ardından kalibre ölçüm kartının eline alan Başkan Özakcan ikram edilen kirazlardan bazılarının kalibresini ölçtü. Kalibre oranının ihracat için aranan orandan fazla olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Özakcan, "Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık Mahallelerimizdeki üreticilerimiz her yıl tonlarca kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Kirazların tadı da çok güzel, insanın yedikçe yiyesi geliyor” dedi.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, iftar programlarına ara vermeden devam ediyor.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, iftar programlarına ara vermeden devam ediyor.

Başkan Özakacan, kirazı ile ünlü Ortaköy (Orta Kayacık) ve Yukarı Kayacık Mahallelerindeki iftarların ardından kiraz üreticisiyle bir araya geldi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi tarafından 48 mahallede verilecek olan iftar yemeklerine tek tek katılarak, vatandaşlarla buluşuyor. Yukarı Kayacık Mahallesi'nde kurulan iftar çadırında orucunu vatandaşlarla birlikte açan Başkan Özakcan, iftar sonrası vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Özakcan, Yukarı Kayacık Mahallesi'nin ardından diğer iftar çadırının kurulduğu Orta Köy Mahallesi'ni de ziyaret etti. Kahvehanede çay içen Özakcan'a mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi.

KİRAZ İKRAM EDİLDİ

Ortaköy Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz mahallelerinin kiraz meyvesi ile öne çıktığını ve tanındığını hatırlatarak Başkan Özakcan'a kiraz ikram etti. Kiraz ihracatında kirazların çapının en az 26 kalibre olma şartı arandığını, ancak mahallelerinde üretilen kirazların kalibresinin daha da fazla olduğunu belirten Muhtar Korkmaz, Başkan Özakcan'a kalibre ölçümünün nasıl yapıldığını gösterdi. Muhtar Korkmaz'ın ardından kalibre ölçüm kartının eline alan Başkan Özakcan ikram edilen kirazlardan bazılarının kalibresini ölçtü.

Kalibre oranının ihracat için aranan orandan fazla olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Özakcan, "Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık Mahallelerimizdeki üreticilerimiz her yıl tonlarca kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Kirazların tadı da çok güzel, insanın yedikçe yiyesi geliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.