Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hürriyet'e soruşturma!

EKONOMİ 16.10.2015 - 11:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2168+ kez okundu.
 

Hürriyet'e soruşturma!

Ankara'daki hain terör saldırısı ardından, yayımladığı listeyle şüphelilerin kaçmasına neden olan Hürriyet'e soruşturma açıldı

Ankara'daki bombalı saldırı ardından önceki gün 'aranalanlar listesi' yayınlayan Hürriyet'e soruşturmanın gizliliğini ihlal'den dava açıldı. Başsavcılık haber sonrası, bazı şüphelilerin yer değiştirdiğini ya da kaçtığını duyurdu. OPERASYONU GECİKTİRDİ Haberin internet sitesine düştüğü sıralarda da emniyet birimleri ilgili kişilere yönelik operasyon yürütmekteydi. Başsavcılık yetkilileri, haberin internet sitesinde yer almasından sonra operasyonun aksadığını, yakalanmaya çalışılan şüphelilerin yer değiştirdiğini ve sonuç olarak operasyonun geciktiğini belirttiler. Bu gelişme üzerine soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu Başsavcı Vekilliği Hürriyet'in internet sitesinde yer alan haberle ilgili, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan soruşturma başlattı. SIZDIRAN DA SORUŞTURULACAK Başsavcılıkta yapılan değerlendirmede, haberin internet sitesinde veriliş saati anlamlı bulundu. Bu saatlerde Ankara dışındaki bazı illerde operasyonların devam ettiği, canlı bombalara yardım edenlerin yakalanma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Başsavcılık bu nedenle soruşturmayı sadece haberi yazan gazeteci ve haberin yayımlandığı internet sitesi sorumluları hakkında değil, habere konu bilgileri sızdıranlar hakkında da yürütecek. Soruşturmanın başlatıldığı "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçu, TCK'nın 285'inci maddesinde düzenleniyor. Madde, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor. YAYIN YASAĞINA İTİRAZ Bu arada, saldırıda yaşamlarını yitirenlerin avukatları, soruşturmayla ilgili önceki gün verilen yayın yasağı kararına itiraz etti. Avukatlar, yasakla halkın bilgi alma hakkının engellendiğini savundu.
Ankara'daki hain terör saldırısı ardından, yayımladığı listeyle şüphelilerin kaçmasına neden olan Hürriyet'e soruşturma açıldı

Ankara'daki bombalı saldırı ardından önceki gün 'aranalanlar listesi' yayınlayan Hürriyet'e soruşturmanın gizliliğini ihlal'den dava açıldı. Başsavcılık haber sonrası, bazı şüphelilerin yer değiştirdiğini ya da kaçtığını duyurdu.

OPERASYONU GECİKTİRDİ

Haberin internet sitesine düştüğü sıralarda da emniyet birimleri ilgili kişilere yönelik operasyon yürütmekteydi. Başsavcılık yetkilileri, haberin internet sitesinde yer almasından sonra operasyonun aksadığını, yakalanmaya çalışılan şüphelilerin yer değiştirdiğini ve sonuç olarak operasyonun geciktiğini belirttiler. Bu gelişme üzerine soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu Başsavcı Vekilliği Hürriyet'in internet sitesinde yer alan haberle ilgili, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan soruşturma başlattı.

SIZDIRAN DA SORUŞTURULACAK

Başsavcılıkta yapılan değerlendirmede, haberin internet sitesinde veriliş saati anlamlı bulundu. Bu saatlerde Ankara dışındaki bazı illerde operasyonların devam ettiği, canlı bombalara yardım edenlerin yakalanma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Başsavcılık bu nedenle soruşturmayı sadece haberi yazan gazeteci ve haberin yayımlandığı internet sitesi sorumluları hakkında değil, habere konu bilgileri sızdıranlar hakkında da yürütecek. Soruşturmanın başlatıldığı "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçu, TCK'nın 285'inci maddesinde düzenleniyor. Madde, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

YAYIN YASAĞINA İTİRAZ

Bu arada, saldırıda yaşamlarını yitirenlerin avukatları, soruşturmayla ilgili önceki gün verilen yayın yasağı kararına itiraz etti. Avukatlar, yasakla halkın bilgi alma hakkının engellendiğini savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.