Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Horsunlu’da kanalizasyon çalışmaları sürüyor

GÜNCEL 24.01.2018 - 18:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3164+ kez okundu.
 

Horsunlu’da kanalizasyon çalışmaları sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde yürüttüğü büyük projelerden olan “Horsunlu Mahallesi Kanalizasyon Hattı Yapımı”nın hızla sürdüğü bildirildi.

AYDIN- Belediyeden edinilen bilgiye göre, geçmişte belde olmasına rağmen kanalizasyon altyapısı bulunmayan Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu’da başlatılan çalışmalar tamamlandığında mahallede kanalizasyon sorunları tarihe karışacak. 38 KİLOMETRE HAT VE YOLLAR YAPILACAK Halkın talebi üzerine vakit kaybetmeden başlatılan çalışmalar çerçevesinde 38 kilometre hat yapacak olan ASKİ, kanalizasyon hattı olmayan ve fosseptik kullanan mahallede sıklıkla yaşanan koku ve hat arızalarını ortadan kaldıracak. Tüm altyapıyı tamamen yenileyecek olan ekiplerin çalışmaları yalnızca bununla sınırlı kalmayacak. Hat çalışmasının ardından yol çalışması başlayarak Horsunlu’nun tüm yolları asfalt ve parke çalışmasına tabi tutularak yenilenecek. ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ Horsunlu’yu kanalizasyon altyapısına kavuşturacak olan projede faaliyetler hızla devam ederken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Öztürk, “Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu çalışmaların bir an önce tamamlanması ve Horsunlu halkının kanalizasyon hattına kavuşmasını istiyor. Biz de bu kapsamda olumsuz hava ve arazi şartlarına rağmen faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Projeyi belirlenen süreden önce tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi. BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ ARTACAK Horsunlu başta olmak üzere il genelinde süren Büyükşehir ve ASKİ yatırımlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Tüm çalışmaları yakından takip ediyorum. Daha modern ve yaşanabilir; marka bir kent inşa etmek için çalışmalarımız mesai sınırlaması olmaksızın sürüyor. Hedefimize ulaşıncaya kadar olanca gücümüzle çalışacağız. Tekrar ifade etmek isterim ki ulaşacağımız noktada sorunsuz, güçlü ve sürdürülebilir altyapıya sahip modern bir Aydın bizleri bekliyor” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde yürüttüğü büyük projelerden olan “Horsunlu Mahallesi Kanalizasyon Hattı Yapımı”nın hızla sürdüğü bildirildi.

AYDIN- Belediyeden edinilen bilgiye göre, geçmişte belde olmasına rağmen kanalizasyon altyapısı bulunmayan Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu’da başlatılan çalışmalar tamamlandığında mahallede kanalizasyon sorunları tarihe karışacak.

38 KİLOMETRE HAT VE YOLLAR YAPILACAK

Halkın talebi üzerine vakit kaybetmeden başlatılan çalışmalar çerçevesinde 38 kilometre hat yapacak olan ASKİ, kanalizasyon hattı olmayan ve fosseptik kullanan mahallede sıklıkla yaşanan koku ve hat arızalarını ortadan kaldıracak. Tüm altyapıyı tamamen yenileyecek olan ekiplerin çalışmaları yalnızca bununla sınırlı kalmayacak. Hat çalışmasının ardından yol çalışması başlayarak Horsunlu’nun tüm yolları asfalt ve parke çalışmasına tabi tutularak yenilenecek.

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Horsunlu’yu kanalizasyon altyapısına kavuşturacak olan projede faaliyetler hızla devam ederken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Öztürk, “Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu çalışmaların bir an önce tamamlanması ve Horsunlu halkının kanalizasyon hattına kavuşmasını istiyor. Biz de bu kapsamda olumsuz hava ve arazi şartlarına rağmen faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Projeyi belirlenen süreden önce tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ ARTACAK

Horsunlu başta olmak üzere il genelinde süren Büyükşehir ve ASKİ yatırımlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Tüm çalışmaları yakından takip ediyorum. Daha modern ve yaşanabilir; marka bir kent inşa etmek için çalışmalarımız mesai sınırlaması olmaksızın sürüyor. Hedefimize ulaşıncaya kadar olanca gücümüzle çalışacağız. Tekrar ifade etmek isterim ki ulaşacağımız noktada sorunsuz, güçlü ve sürdürülebilir altyapıya sahip modern bir Aydın bizleri bekliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.