Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Hollandalı Diane, Türkiye'de organik tarım yapıyor

EKONOMİ 16.06.2018 - 16:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4281+ kez okundu.
 

Hollandalı Diane, Türkiye'de organik tarım yapıyor

2016 yılında Hollanda’nın Utrecht şehrinden Türkiye’ye gelen ve Aydın’ın Efeler ilçesine yerleşen 39 yaşındaki Rauf ve 42 yaşındaki Diane Öküzcü çifti, geçimlerini organik tarım yaparak sağlıyor.

AYDIN- Hollanda’da 15 yıldan bu yana çiftçilikle uğraşan Rauf ve veteriner eşi Diane Öküzcü, 2016 yılında Türkiye’ye gelerek Aydın’ın Efeler ilçesinde satın aldıkları 3,5 dönüm bahçede organik tarım yaparak elde ettikleri doğal ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Bahçelerinde fasulyeden börülceye, salatalıktan kabağa birçok ürün yetiştiren Öküzcü çifti, tavuk çiftliklerinden topladıkları yumurtaları da satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Eşi Diane’nin veteriner olduğunu belirten Rauf Öküzcü, geçimlerini oluşturdukları bu bahçeden sağladıklarını, eşi Diane’nin organik tarım konusunda çok titiz ve kuralcı olduğunu, onun desteği ile organik tarımı tam anlamıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. “Sertifikalı yerli tohum kullanıyoruz” Hollanda’da da yaklaşık 15 sene kaldığını ve bu süre içerisinde tarımla uğraştığını ifade eden Öküzcü, “Hollanda’nın tarımda dünya üçüncüsü olması, toprak bakımından Konya kadar bir yüzölçümüne sahip olmasından dolayı, bunu kendime sindiremedim. Bunu kendi ülkemizde niye yapamıyoruz diye düşündüm. Organik uygulamaları burada niye yapamıyoruz dedim. Veteriner olan eşimle beraber buraya geldik. Bahçemizi aldık. Bu bahçemize organik ürünler yerleştiriyoruz. Enerji için güneş enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Burada tavuklarımız var, doğal ortamda tavuk yetiştiriyoruz, yumurtalarımızı alıyoruz. Ayrıca İspanya, Hollanda ve buradaki dağ köylerinden topladığımız GDO’suz sertifikalı yerli tohumlar var, onları solucan gübresi ile yetiştiriyoruz” dedi. “Hollanda’daki metotları burada uyguluyorum” Hollandalı Veteriner Diane Öküzcü ise, 2 sene önce Türkiye’ye geldiklerini ve burada 2 oğlu ve eşi ile mutlu bir hayat sürdürdüğünü belirterek, “Bahçemizde çalışıyorum, burası çok güzel. Hollanda’daki kullanılan metotları, teknolojiyi ve orada öğrendiklerimi burada nasıl daha verimli bir şekilde kullanabileceğimizi planlayıp, onların uygulamasını yapıyoruz” diye konuştu.
2016 yılında Hollanda’nın Utrecht şehrinden Türkiye’ye gelen ve Aydın’ın Efeler ilçesine yerleşen 39 yaşındaki Rauf ve 42 yaşındaki Diane Öküzcü çifti, geçimlerini organik tarım yaparak sağlıyor.

AYDIN- Hollanda’da 15 yıldan bu yana çiftçilikle uğraşan Rauf ve veteriner eşi Diane Öküzcü, 2016 yılında Türkiye’ye gelerek Aydın’ın Efeler ilçesinde satın aldıkları 3,5 dönüm bahçede organik tarım yaparak elde ettikleri doğal ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Bahçelerinde fasulyeden börülceye, salatalıktan kabağa birçok ürün yetiştiren Öküzcü çifti, tavuk çiftliklerinden topladıkları yumurtaları da satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Eşi Diane’nin veteriner olduğunu belirten Rauf Öküzcü, geçimlerini oluşturdukları bu bahçeden sağladıklarını, eşi Diane’nin organik tarım konusunda çok titiz ve kuralcı olduğunu, onun desteği ile organik tarımı tam anlamıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Sertifikalı yerli tohum kullanıyoruz”

Hollanda’da da yaklaşık 15 sene kaldığını ve bu süre içerisinde tarımla uğraştığını ifade eden Öküzcü, “Hollanda’nın tarımda dünya üçüncüsü olması, toprak bakımından Konya kadar bir yüzölçümüne sahip olmasından dolayı, bunu kendime sindiremedim. Bunu kendi ülkemizde niye yapamıyoruz diye düşündüm. Organik uygulamaları burada niye yapamıyoruz dedim. Veteriner olan eşimle beraber buraya geldik. Bahçemizi aldık. Bu bahçemize organik ürünler yerleştiriyoruz. Enerji için güneş enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Burada tavuklarımız var, doğal ortamda tavuk yetiştiriyoruz, yumurtalarımızı alıyoruz. Ayrıca İspanya, Hollanda ve buradaki dağ köylerinden topladığımız GDO’suz sertifikalı yerli tohumlar var, onları solucan gübresi ile yetiştiriyoruz” dedi.

“Hollanda’daki metotları burada uyguluyorum”

Hollandalı Veteriner Diane Öküzcü ise, 2 sene önce Türkiye’ye geldiklerini ve burada 2 oğlu ve eşi ile mutlu bir hayat sürdürdüğünü belirterek, “Bahçemizde çalışıyorum, burası çok güzel. Hollanda’daki kullanılan metotları, teknolojiyi ve orada öğrendiklerimi burada nasıl daha verimli bir şekilde kullanabileceğimizi planlayıp, onların uygulamasını yapıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.