Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Hizmet vermeye devam ediyoruz

GÜNCEL 18.11.2020 - 13:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2629+ kez okundu.
 

Hizmet vermeye devam ediyoruz

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesini ziyaret etti.

AYDIN - Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz Pandemi döneminde hijyen kuralları aksatılmadan kontrollü kütüphane hizmetlerine devam edildiğini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Öğr. Görevlisi Özden D. Faydalıgül, “Kütüphanemizin abone olduğu 38.000 elektronik dergi ve 280.000 elektronik kitap ile Covid salgını nedeniyle kütüphaneye gelemeyen araştırmacılar ve öğrenciler için kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz.” diyerek pandemi döneminde Kütüphanemizin işleyişi hakkında bilgi verdi. Kütüphanemiz elektronik kaynak sayısının ve alt yapısının iyi olduğunu söyleyen Faydalıgül, diğer üniversite kütüphaneleri ile yapılan iş birliği programları ile kütüphanemizde olmayan kitap veya makalenin sağlandığını belirtti ve “İlk defa uygulanmaya başlanan Online kütüphane Oryantasyon Programı yoğun ilgi gördü.   Talep eden bölümlere 1 ayda 30 oturum yapıldı, bu sayede 600 öğrenciye veri tabanları, bilgi okuryazarlığı, intihal programları ve referans yönetim araçları hakkında eğitim verildi.” diyerek yapılan oryantasyon programları hakkında bilgi verdi. Çevrim İçi Canlı Destek Programı ile Anında Hizmet Veriliyor Kütüphane web sayfasında yer alan ve uzman kütüphaneciler ile anında iletişim kurulan Çevrim İçi Canlı Destek programının pandemi döneminde etkin olarak kullanıldığını ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Çevrim İçi Canlı Destek programı ile kütüphane kaynaklarına erişim ile ilgili sorun yaşayan öğrenci ve araştırmacılara anında hizmet verildi. Elektronik dergi ve kitaplarla da kütüphane işleyişimiz devam ediyor. Eğitim ve öğrenme hiçbir zaman ara vermemeli bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesini ziyaret etti.

AYDIN - Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz

Pandemi döneminde hijyen kuralları aksatılmadan kontrollü kütüphane hizmetlerine devam edildiğini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Öğr. Görevlisi Özden D. Faydalıgül, “Kütüphanemizin abone olduğu 38.000 elektronik dergi ve 280.000 elektronik kitap ile Covid salgını nedeniyle kütüphaneye gelemeyen araştırmacılar ve öğrenciler için kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz.” diyerek pandemi döneminde Kütüphanemizin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Kütüphanemiz elektronik kaynak sayısının ve alt yapısının iyi olduğunu söyleyen Faydalıgül, diğer üniversite kütüphaneleri ile yapılan iş birliği programları ile kütüphanemizde olmayan kitap veya makalenin sağlandığını belirtti ve “İlk defa uygulanmaya başlanan Online kütüphane Oryantasyon Programı yoğun ilgi gördü.   Talep eden bölümlere 1 ayda 30 oturum yapıldı, bu sayede 600 öğrenciye veri tabanları, bilgi okuryazarlığı, intihal programları ve referans yönetim araçları hakkında eğitim verildi.” diyerek yapılan oryantasyon programları hakkında bilgi verdi.

Çevrim İçi Canlı Destek Programı ile Anında Hizmet Veriliyor

Kütüphane web sayfasında yer alan ve uzman kütüphaneciler ile anında iletişim kurulan Çevrim İçi Canlı Destek programının pandemi döneminde etkin olarak kullanıldığını ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Çevrim İçi Canlı Destek programı ile kütüphane kaynaklarına erişim ile ilgili sorun yaşayan öğrenci ve araştırmacılara anında hizmet verildi. Elektronik dergi ve kitaplarla da kütüphane işleyişimiz devam ediyor. Eğitim ve öğrenme hiçbir zaman ara vermemeli bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.