Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Hızlı davran hayatını kurtar’

SAĞLIK 27.09.2016 - 17:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3483+ kez okundu.
 

‘Hızlı davran hayatını kurtar’

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hakan Derici, “Bu hafta, Dünya Kalp Günü’nü çeşitli etkinliklerle tüm vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

AYDIN- Dr. Hakan Derici, kalple ilgili şunları söyledi: “Kalp, vücudun dolaşım sisteminin merkezini teşkil eden, hayatımız boyunca hiç ara vermeden çalışan en hayati organımızdır.  Kalp ve Damar Sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir. Kalp ve Damar Sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurlar; sağlıksız beslenme, kilo fazlalığı, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve strestir. Kan basıncı yüksekliği, şeker hastalığı ve uyku bozukluğu ile ilgili olan sorunların üzerinde durulmalı; kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulmasına dikkat edilmelidir. “HIZLI DAVRANIN” Kendinizin ya da çevrenizdeki birinin kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsanız derhal 112 ACİL  SAĞLIK’ı arayın. Bu davranışınız, sizin yada yakınınızın geçirmekte olduğu kalp krizine en doğru müdahaleyi yapabilecek en iyi tedavi merkezine ulaştırılmasını sağlayacaktır. Sağlıklı bir yaşam için hareketli bir yaşam tarzı tercih edilmelidir. Kalp Sağlığınızı Korumak İçin: Sağlıklı beslenin. Düzenli egzersiz yapın ve kalp sağlığınızı kontrol altına alın. Tütüne "HAYIR" deyin. Alkol tüketmeyin. Sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun. Kan basıncınızı kontrol altında tutun.  Düzenli olarak kontrollerinizi yaptırın. Kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizi ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedenlerindendir.  En yaygın başlıca kalp krizi belirtileri şunlardır: -göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, -nefes darlığı, -endişe ya da soğuk terlemedir KALP KRİZİNİ TANIYIN HIZLI DAVRANIN 112 ACİL SAĞLIĞI ile HAYATINIZI KURTARIN
Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hakan Derici, “Bu hafta, Dünya Kalp Günü’nü çeşitli etkinliklerle tüm vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

AYDIN- Dr. Hakan Derici, kalple ilgili şunları söyledi:

“Kalp, vücudun dolaşım sisteminin merkezini teşkil eden, hayatımız boyunca hiç ara vermeden çalışan en hayati organımızdır. 

Kalp ve Damar Sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir. Kalp ve Damar Sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurlar; sağlıksız beslenme, kilo fazlalığı, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve strestir.

Kan basıncı yüksekliği, şeker hastalığı ve uyku bozukluğu ile ilgili olan sorunların üzerinde durulmalı; kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulmasına dikkat edilmelidir.

“HIZLI DAVRANIN”

Kendinizin ya da çevrenizdeki birinin kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsanız derhal 112 ACİL  SAĞLIK’ı arayın. Bu davranışınız, sizin yada yakınınızın geçirmekte olduğu kalp krizine en doğru müdahaleyi yapabilecek en iyi tedavi merkezine ulaştırılmasını sağlayacaktır.

Sağlıklı bir yaşam için hareketli bir yaşam tarzı tercih edilmelidir.

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin:

Sağlıklı beslenin.

Düzenli egzersiz yapın ve kalp sağlığınızı kontrol altına alın.

Tütüne "HAYIR" deyin.

Alkol tüketmeyin.

Sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun.

Kan basıncınızı kontrol altında tutun.

 Düzenli olarak kontrollerinizi yaptırın.

Kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizi ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedenlerindendir.

 En yaygın başlıca kalp krizi belirtileri şunlardır:

-göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı,

-nefes darlığı,

-endişe ya da soğuk terlemedir

KALP KRİZİNİ TANIYIN HIZLI DAVRANIN 112 ACİL SAĞLIĞI ile HAYATINIZI KURTARIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.