Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hırsızlar üreticinin uykusunu kaçırdı

ASAYİŞ 13.09.2017 - 13:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3606+ kez okundu.
 

Hırsızlar üreticinin uykusunu kaçırdı

Üreticiler tarlada domuza, sergide hırsıza karşı nöbetleşe uyumaya başladı

AYDIN- Aydının milli ürünü incir son zamlarla birlikte altından kıymetli oldu. İncirin fiyatı 25 TL’ye ulaşınca, hırsızlar incir bahçelerine ve sergilere dadandı. Bir zamanlar sadece domuzlara karşı nöbet tutup tedbir alan köylüler, şimdi domuzlardan daha tehlikeli hale gelen hırsızlara karşı nöbet tutmaya başladı. Birçok yörede çiftçiler hırsızlık olayları nedeniyle nöbetleşe uyumaya başladı. Aydın İncirliova, Germencik, Nazilli ve Köşk civarında yaşanan incir hırsızlığı olaylarının ardından, aynı mevkide arazisi bulunan çiftçiler kendi aralarında nöbet sistemi oluşturdu. Çiftçiler yabancı gördükleri kişi ve araçları takibe alırken, cep telefonlarının da yaygın olarak kullanılması sayesinde sürekli jandarma ile irtibat halinde oluyor. “Yakaladıkları 4 hırsızı jandarmaya teslim ettiler” Köşk İlçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde gece yarısı durumundan şüphelendikleri bir araç ve içerisindeki ikisi bayan 4 kişiyi takibe alan köylüler şahısları Kösealanı civarında bir çiftçinin sergisinden incir çalarken yakaladılar. Yakalanan kişilerden 3’ünün başka bir ilçeden, 4. Kişinin ise hırsızlarla iş birliği yapan köylü olduğu öğrenildi. Köylüler gece yarısı yakaladıkları hırsızlık zanlılarını jandarmaya teslim etti. Gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği bildirildi.
Üreticiler tarlada domuza, sergide hırsıza karşı nöbetleşe uyumaya başladı

AYDIN- Aydının milli ürünü incir son zamlarla birlikte altından kıymetli oldu. İncirin fiyatı 25 TL’ye ulaşınca, hırsızlar incir bahçelerine ve sergilere dadandı. Bir zamanlar sadece domuzlara karşı nöbet tutup tedbir alan köylüler, şimdi domuzlardan daha tehlikeli hale gelen hırsızlara karşı nöbet tutmaya başladı. Birçok yörede çiftçiler hırsızlık olayları nedeniyle nöbetleşe uyumaya başladı.

Aydın İncirliova, Germencik, Nazilli ve Köşk civarında yaşanan incir hırsızlığı olaylarının ardından, aynı mevkide arazisi bulunan çiftçiler kendi aralarında nöbet sistemi oluşturdu. Çiftçiler yabancı gördükleri kişi ve araçları takibe alırken, cep telefonlarının da yaygın olarak kullanılması sayesinde sürekli jandarma ile irtibat halinde oluyor.

“Yakaladıkları 4 hırsızı jandarmaya teslim ettiler”

Köşk İlçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde gece yarısı durumundan şüphelendikleri bir araç ve içerisindeki ikisi bayan 4 kişiyi takibe alan köylüler şahısları Kösealanı civarında bir çiftçinin sergisinden incir çalarken yakaladılar. Yakalanan kişilerden 3’ünün başka bir ilçeden, 4. Kişinin ise hırsızlarla iş birliği yapan köylü olduğu öğrenildi. Köylüler gece yarısı yakaladıkları hırsızlık zanlılarını jandarmaya teslim etti. Gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.