Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hira bebek sağlığına kavuşuyor

SAĞLIK 31.05.2017 - 18:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3499+ kez okundu.
 

Hira bebek sağlığına kavuşuyor

1350 gram ve 30 haftalıkken dünyaya gelen Hira bebek yaşama tutundu.

AYDIN- Aydınlı Fikrîye ve Kaan Öztayanç çiftinin ilk çocukları olarak 1350 gram ve 30 haftalıkken dünyaya gelen Hira bebek yaşama tutundu. Aydın İli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya gelen ve doğum sonrası Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisine başlanan Fikrîye-Kaan Öztayanç çiftinin ilk bebekleri Hira bebek hastaneden taburcu olacağı günü beklemeye başladı. Hira bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Neonatoloji (Yenidoğan) Uzmanı Ayşe Anık, “Bebeğimiz 18.Nisan 2017 tarihinde henüz 30 haftalıkken acil olarak sezaryen alındı. Solunumu olmadan doğan Hira bebeğimiz doğum odasında entübe edilerek kalp masajı uygulandı. Ardından yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınarak 3 gün boyunca izlendi. Bu dönemde Hira bebekte bazı sağlık sorunları ile karşılaştık. Bu dönemde 1100 grama kadar düşen ve oldukça kötü günler atlatan Hira bebek için özel sıvı besinlerle besleyerek kırk günü aşkın Yoğum Bakım Ünitesinde izledik. Hira Bebeğimiz şuanda 1970 gram ağırlığında annesi tarafından emzirilerek besleniyor. Sağlık durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor. Tedavisine devam ettiğimiz Hira bebeğimizi 2 hafta içinde taburcu etmeyi planlıyoruz. Yeni Doğan Ünitemiz de prematüre olarak kuvöze koyduğumuz bebeklerimizin büyüyüp taburcu olmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Hira bebeğimize ve ailesine sağlıklı bir ömür diliyoruz” ifadelerini kullandı. “Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Doğum Yapmak Bir Ayrıcalıktır” Zor ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olan tüm hastane personeline teşekkür eden anne Fikriye Öztayanç ise, “Bebeğimiz Hira 1350 gram olarak dünyaya geldi. Kuşadası'ndan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine geldik. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Selim Pırpanlar özenle ve titizlikle doğumumu 10 dakika içinde gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Doğuma girdiğimizde bebeğimizin kalbi durmak üzereydi. Aile olarak çok zor günler geçirdik. Fakat doktorlarımızın çabası bizi motive etti. Bugün hastanede 43’üncü günümüz Hira’mız çok şükür 1970 gram oldu. Geçtiğimiz gün bebeğimizin kırkını kutladık. Benim için çok özel günlerdi. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımda görevli personeller adeta benim ikinci ailem oldu. Hastane başhekimimize, başhekim yardımcılarımıza, yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hekimlerine, hemşirelerine göstermiş oldukları güler yüz ve iyi niyetlerinden dolayı binlerce kez teşekkür ediyorum. Bir annenin en güzel duasında yer almaları çok güzel bir şey. Biz eşimle beraber çok kötü günler geçirdik şuanda hocalarımız sayesinde çok iyiyiz. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğum yapmak bir ayrıcalık, doktorlarını tanımakta bir ayrıcalıktır. 17 Kasım Dünya prematüre gününde Hira’mızla beraber burada olacağız” dedi.
1350 gram ve 30 haftalıkken dünyaya gelen Hira bebek yaşama tutundu.

AYDIN- Aydınlı Fikrîye ve Kaan Öztayanç çiftinin ilk çocukları olarak 1350 gram ve 30 haftalıkken dünyaya gelen Hira bebek yaşama tutundu.

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya gelen ve doğum sonrası Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisine başlanan Fikrîye-Kaan Öztayanç çiftinin ilk bebekleri Hira bebek hastaneden taburcu olacağı günü beklemeye başladı.

Hira bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Neonatoloji (Yenidoğan) Uzmanı Ayşe Anık, “Bebeğimiz 18.Nisan 2017 tarihinde henüz 30 haftalıkken acil olarak sezaryen alındı. Solunumu olmadan doğan Hira bebeğimiz doğum odasında entübe edilerek kalp masajı uygulandı. Ardından yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınarak 3 gün boyunca izlendi. Bu dönemde Hira bebekte bazı sağlık sorunları ile karşılaştık. Bu dönemde 1100 grama kadar düşen ve oldukça kötü günler atlatan Hira bebek için özel sıvı besinlerle besleyerek kırk günü aşkın Yoğum Bakım Ünitesinde izledik. Hira Bebeğimiz şuanda 1970 gram ağırlığında annesi tarafından emzirilerek besleniyor. Sağlık durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor. Tedavisine devam ettiğimiz Hira bebeğimizi 2 hafta içinde taburcu etmeyi planlıyoruz.

Yeni Doğan Ünitemiz de prematüre olarak kuvöze koyduğumuz bebeklerimizin büyüyüp taburcu olmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Hira bebeğimize ve ailesine sağlıklı bir ömür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Doğum Yapmak Bir Ayrıcalıktır”

Zor ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olan tüm hastane personeline teşekkür eden anne Fikriye Öztayanç ise, “Bebeğimiz Hira 1350 gram olarak dünyaya geldi. Kuşadası'ndan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine geldik. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Selim Pırpanlar özenle ve titizlikle doğumumu 10 dakika içinde gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Doğuma girdiğimizde bebeğimizin kalbi durmak üzereydi. Aile olarak çok zor günler geçirdik. Fakat doktorlarımızın çabası bizi motive etti. Bugün hastanede 43’üncü günümüz Hira’mız çok şükür 1970 gram oldu. Geçtiğimiz gün bebeğimizin kırkını kutladık. Benim için çok özel günlerdi. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımda görevli personeller adeta benim ikinci ailem oldu. Hastane başhekimimize, başhekim yardımcılarımıza, yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hekimlerine, hemşirelerine göstermiş oldukları güler yüz ve iyi niyetlerinden dolayı binlerce kez teşekkür ediyorum. Bir annenin en güzel duasında yer almaları çok güzel bir şey. Biz eşimle beraber çok kötü günler geçirdik şuanda hocalarımız sayesinde çok iyiyiz. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğum yapmak bir ayrıcalık, doktorlarını tanımakta bir ayrıcalıktır. 17 Kasım Dünya prematüre gününde Hira’mızla beraber burada olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.