Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hintliler Zeytinyağını sevdi

YAŞAM 22.09.2015 - 04:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2877+ kez okundu.
 

Hintliler Zeytinyağını sevdi

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Hindistan'ın Mumbai şehrinde 10.’su düzenlenen Annapoorna World of Food India gıda fuarına katılarak, tanıtım faaliyetlerine devam etti

15 ülkeden yaklaşık 200 firmanın katılım gösterdiği ve Arjantin, Avusturya, Kore, Singapur, Suudi Arabistan ve ABD'nin milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiği fuara 15 metrekarelik bir stand ile katıldıklarını belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, yıllık 230 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden Hindistan’daki pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını kaydetti. Son yıllarda Hindistan gıda ve içecek sektöründeki en önemli iş platformlarından biri haline gelen ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu FICCI organizatörlüğünde gerçekleştirilen Annapoorna World of Food India fuarında Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirten Davut Er, fuara Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden büyük firmaların katıldığını kaydetti. Fuar sırasında Hindistan’da ciddi ithalatçı firmalar ile görüşmeler yaptıklarını anlatan ER, “Hindistan’da zeytinyağı tüketimi son yıllarda yıllık yüzde 50-60 oranında artıyor ve 10 bin ton tüketime ulaştılar. Bizimde ülke olarak hedefimiz Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmak. Yoğun olarak vejetaryen ürünlerin tüketildiği 1 milyarı aşkın nüfusu ile Hindistan, tanıtım çalışmaların karşılığının alınacağı bir ülke. ZZTK’nın açtığı bu yolda ihracatçı firmalarımızın kararlı ve doğru adımlar atarak başarılı olacaklarına inanıyorum ” şeklinde konuştu.
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Hindistan'ın Mumbai şehrinde 10.’su düzenlenen Annapoorna World of Food India gıda fuarına katılarak, tanıtım faaliyetlerine devam etti

15 ülkeden yaklaşık 200 firmanın katılım gösterdiği ve Arjantin, Avusturya, Kore, Singapur, Suudi Arabistan ve ABD'nin milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiği fuara 15 metrekarelik bir stand ile katıldıklarını belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, yıllık 230 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden Hindistan’daki pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Son yıllarda Hindistan gıda ve içecek sektöründeki en önemli iş platformlarından biri haline gelen ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu FICCI organizatörlüğünde gerçekleştirilen Annapoorna World of Food India fuarında Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirten Davut Er, fuara Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden büyük firmaların katıldığını kaydetti. Fuar sırasında Hindistan’da ciddi ithalatçı firmalar ile görüşmeler yaptıklarını anlatan ER, “Hindistan’da zeytinyağı tüketimi son yıllarda yıllık yüzde 50-60 oranında artıyor ve 10 bin ton tüketime ulaştılar. Bizimde ülke olarak hedefimiz Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmak. Yoğun olarak vejetaryen ürünlerin tüketildiği 1 milyarı aşkın nüfusu ile Hindistan, tanıtım çalışmaların karşılığının alınacağı bir ülke. ZZTK’nın açtığı bu yolda ihracatçı firmalarımızın kararlı ve doğru adımlar atarak başarılı olacaklarına inanıyorum ” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.