Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hibe desteği proje çağrısı

EKONOMİ 21.05.2019 - 16:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4539+ kez okundu.
 

Hibe desteği proje çağrısı

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği proje çağrısı yaptı.

AYDIN- İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 50 bin TL’ye kadar, eski hükümlü vatandaşlara ise, 38 bin 370 TL’ye kadar hibe desteği veriliyor. Hibe desteğinden faydalanabilmek için hazırlanacak projelerin İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine süresi içinde teslim edilmesi gerektiği açıklandı. Proje başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip olması (çalışabilir durumda) veya Kurumumuza eski hükümlü olarak kaydı olması, emekli olmamaları, KOSGEB onaylı Girişimcilik Belgesi’ne sahip olmaları, icra borcu olmaması (yapılandırılmış durumda olan borçlar hariç), iş kuracağı alanda son 1 yıl içerisinde vergi mükellefiyet kaydı olmaması, hâlihazırda üzerinde işyeri kaydı olmaması, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunmaları, kurulacak iş ile ilgili mevzuatta yer alan (var ise) zorunlu belgelere sahip olmaları, engelli bireyler için vasi atanmamış olması gerektiği belirtildi. Proje onayından önce (sözleşme imzalanmadan önce) kurulan işyerleri ve yapılan harcamalar için destek verilmediği kaydedildi. Hibe Desteği Miktarı Başvurular sonunda başarılı bulunan projelere engelliler için 50 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olmasını sağlanıyor. Engellilerin tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerine ise 44 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmekte. Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına (38 bin 370 TL) kadar hibe desteği verilebilecek. Engelliler için verilecek destek, kuruluş işlemleri (ruhsat, sigorta, resmi onaylar vb.), işletme gideri (su, elektrik, ısınma, kira vb.) ve demirbaş desteği içermekte. Eski hükümlüler için ise, sadece demirbaş desteği verilmekte. Destekler fatura/satış belgesi karşılığında ödenmekte. Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye ve başvuru evraklarına www.iskur.gov.tr internet sitesinin duyurular bölümünden ulaşabilecek. Proje hazırlama konusunda İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri’nden destek alınabiliyor. 2019/2 dönemi için son proje teslim tarihi 14 Haziran 2019 günü mesai bitimi.
Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği proje çağrısı yaptı.

AYDIN- İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 50 bin TL’ye kadar, eski hükümlü vatandaşlara ise, 38 bin 370 TL’ye kadar hibe desteği veriliyor. Hibe desteğinden faydalanabilmek için hazırlanacak projelerin İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine süresi içinde teslim edilmesi gerektiği açıklandı.

Proje başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip olması (çalışabilir durumda) veya Kurumumuza eski hükümlü olarak kaydı olması, emekli olmamaları, KOSGEB onaylı Girişimcilik Belgesi’ne sahip olmaları, icra borcu olmaması (yapılandırılmış durumda olan borçlar hariç), iş kuracağı alanda son 1 yıl içerisinde vergi mükellefiyet kaydı olmaması, hâlihazırda üzerinde işyeri kaydı olmaması, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunmaları, kurulacak iş ile ilgili mevzuatta yer alan (var ise) zorunlu belgelere sahip olmaları, engelli bireyler için vasi atanmamış olması gerektiği belirtildi.

Proje onayından önce (sözleşme imzalanmadan önce) kurulan işyerleri ve yapılan harcamalar için destek verilmediği kaydedildi.

Hibe Desteği Miktarı

Başvurular sonunda başarılı bulunan projelere engelliler için 50 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olmasını sağlanıyor. Engellilerin tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerine ise 44 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmekte. Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına (38 bin 370 TL) kadar hibe desteği verilebilecek. Engelliler için verilecek destek, kuruluş işlemleri (ruhsat, sigorta, resmi onaylar vb.), işletme gideri (su, elektrik, ısınma, kira vb.) ve demirbaş desteği içermekte. Eski hükümlüler için ise, sadece demirbaş desteği verilmekte. Destekler fatura/satış belgesi karşılığında ödenmekte.

Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye ve başvuru evraklarına www.iskur.gov.tr internet sitesinin duyurular bölümünden ulaşabilecek. Proje hazırlama konusunda İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri’nden destek alınabiliyor.

2019/2 dönemi için son proje teslim tarihi 14 Haziran 2019 günü mesai bitimi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.