Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Heyelana karşı önlem alındı

EKONOMİ 23.06.2016 - 10:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3132+ kez okundu.
 

Heyelana karşı önlem alındı

Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesi’ne yapılan çok amaçlı sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin toprak kayması riskine karşı korunması için istidat duvarı önlemi aldı.

Nazilli Belediyesi tarafından Ketendere Mahallesi’ne yapılan çok amaçlı sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin toprak kayması riskine karşı korunması için inşa edilen istinat duvarı ile oluşabilecek herhangi bir heyelan tehlikesine karşı güvenlik tedbiri alındı. Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesi’nde eğim nedeni ile toprak kayması tehlikesi bulunan üç farklı yere istinat duvarı oluşturarak olası bir tehlikenin önlemini aldı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ketendere Mahalle merkezinin eğimli olması nedeni ile toprak kayması yaşanması muhtemel üç farklı yerinde, istinat duvarı oluşturdu. Mahalle merkezinde yer alan sosyal amaçlı çatının yan kısmına 6 metre yüksekliğinde, 31 metre uzunluğunda, Ketendere Camisi’nin yan tarafındaki eğimli araziye 5 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğunda ve cami karşısındaki alanın eğimli kısmına 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğunda istinat duvarları oluşturuldu. ÖNCE VATANDAŞIN CAN SAĞLIĞI İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Ketendere Mahallemiz, eğimli bir arazi üzerinde yer aldığı için yağışa bağlı olarak zemin kaymaları yaşanmaktaydı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, mahallemizde toprak kayması riski bulunan üç farklı bölgede, güvenliği sağlamak amacıyla istinat duvar oluşturdu. Mahalle merkezinde yer alan sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin yamaç kısımları olmak üzere toplam 700 metreküp taş kullanılarak istinat duvarları ile sağlamlaştırıldı" dedi. Mahalle merkezinde bulunan cami ve sosyal çatının toprak kayması riski nedeni ile tehlike arz etmekte olduğunu ifade eden Ketendere Mahallesi sakinleri, Nazilli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ile mahallelerinin toprak kayması açısından daha güvenli hale getirilmesinden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.  
Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesi’ne yapılan çok amaçlı sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin toprak kayması riskine karşı korunması için istidat duvarı önlemi aldı.

Nazilli Belediyesi tarafından Ketendere Mahallesi’ne yapılan çok amaçlı sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin toprak kayması riskine karşı korunması için inşa edilen istinat duvarı ile oluşabilecek herhangi bir heyelan tehlikesine karşı güvenlik tedbiri alındı.

Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesi’nde eğim nedeni ile toprak kayması tehlikesi bulunan üç farklı yere istinat duvarı oluşturarak olası bir tehlikenin önlemini aldı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ketendere Mahalle merkezinin eğimli olması nedeni ile toprak kayması yaşanması muhtemel üç farklı yerinde, istinat duvarı oluşturdu.

Mahalle merkezinde yer alan sosyal amaçlı çatının yan kısmına 6 metre yüksekliğinde, 31 metre uzunluğunda, Ketendere Camisi’nin yan tarafındaki eğimli araziye 5 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğunda ve cami karşısındaki alanın eğimli kısmına 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğunda istinat duvarları oluşturuldu.

ÖNCE VATANDAŞIN CAN SAĞLIĞI

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Ketendere Mahallemiz, eğimli bir arazi üzerinde yer aldığı için yağışa bağlı olarak zemin kaymaları yaşanmaktaydı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, mahallemizde toprak kayması riski bulunan üç farklı bölgede, güvenliği sağlamak amacıyla istinat duvar oluşturdu. Mahalle merkezinde yer alan sosyal çatı ve Ketendere Camisi’nin yamaç kısımları olmak üzere toplam 700 metreküp taş kullanılarak istinat duvarları ile sağlamlaştırıldı" dedi.

Mahalle merkezinde bulunan cami ve sosyal çatının toprak kayması riski nedeni ile tehlike arz etmekte olduğunu ifade eden Ketendere Mahallesi sakinleri, Nazilli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ile mahallelerinin toprak kayması açısından daha güvenli hale getirilmesinden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.