Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hemşirelik bayan mesleği olmaktan çıktı

EĞİTİM 14.08.2017 - 12:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4113+ kez okundu.
 

Hemşirelik bayan mesleği olmaktan çıktı

ADÜ Hemşirelik Fakültesi erkeklerden yoğun ilgi görüyor.

AYDIN- Bir zamanlar simgesi ve logosu bayan olan hemşirelik mesleği artık bir bayan bir mesleği olmaktan çıktı. 2016 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2017-2018 kayıtlarına başladı. Hemşirelik fakültesine erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Yeni binasında ilk kayıtlara başlayan ADÜ Hemşirelik Fakültesi’nde öğrenciler bir misafir gibi fakülte dekanı tarafından karşılandı. Sabah kayıt işlemlerini yerinde inceleyen ADÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, ilk kayıt olan öğrenci Gazi Tut ve teyzesi Sunay Tut ile bir süre görüştü. Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin birinci tercihi olduğunu belirten Gazi Tut, puanı yüksek olmasına rağmen Aydın’da kalmayı çok istediğini bu nedenle Aydın Hemşirelik Fakültesi’ni tercih ettiğini söyledi. Hemşirelik bayan mesleği olmaktan çıktı Dekan Evci Kiraz, kayıt için gelen diğer öğrencilerle de sohbet edip, başarılar dilerken, her türlü sıkıntılarında üniversite olarak yanlarında olduklarını belirtti. Bir zamanlar sadece bayanların icra ettiği hemşirelik mesleğinin artık erkekler tarafından da yoğun ilgi gördüğünü belirten Dekan Evci Kiraz, “ADÜ Hemşirelik Fakültesi olarak bu yıl 250 öğrenci kaydımız olacak. Eskiden sadece bayanların kayıt yaptırdığı bölüm erkeklerden de yoğun ilgi görüyor. Bu yıl fakültemize ilk kayıt yaptıran öğrencimiz de erkek” dedi.
ADÜ Hemşirelik Fakültesi erkeklerden yoğun ilgi görüyor.

AYDIN- Bir zamanlar simgesi ve logosu bayan olan hemşirelik mesleği artık bir bayan bir mesleği olmaktan çıktı. 2016 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2017-2018 kayıtlarına başladı. Hemşirelik fakültesine erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Yeni binasında ilk kayıtlara başlayan ADÜ Hemşirelik Fakültesi’nde öğrenciler bir misafir gibi fakülte dekanı tarafından karşılandı. Sabah kayıt işlemlerini yerinde inceleyen ADÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, ilk kayıt olan öğrenci Gazi Tut ve teyzesi Sunay Tut ile bir süre görüştü. Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin birinci tercihi olduğunu belirten Gazi Tut, puanı yüksek olmasına rağmen Aydın’da kalmayı çok istediğini bu nedenle Aydın Hemşirelik Fakültesi’ni tercih ettiğini söyledi.

Hemşirelik bayan mesleği olmaktan çıktı

Dekan Evci Kiraz, kayıt için gelen diğer öğrencilerle de sohbet edip, başarılar dilerken, her türlü sıkıntılarında üniversite olarak yanlarında olduklarını belirtti. Bir zamanlar sadece bayanların icra ettiği hemşirelik mesleğinin artık erkekler tarafından da yoğun ilgi gördüğünü belirten Dekan Evci Kiraz, “ADÜ Hemşirelik Fakültesi olarak bu yıl 250 öğrenci kaydımız olacak. Eskiden sadece bayanların kayıt yaptırdığı bölüm erkeklerden de yoğun ilgi görüyor. Bu yıl fakültemize ilk kayıt yaptıran öğrencimiz de erkek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.