Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hem avı hem de kendi öldü

GENEL 20.08.2019 - 10:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3547+ kez okundu.
 

Hem avı hem de kendi öldü

Aydın ile Muğla illeri sınırında bulunan Bafa Gölü kıyısında bir kargayı avlayan Alaca Baykuş, elektrik tellerine çarpması sonucu avı gibi kendisi de telef oldu.

AYDIN  – Ormanlık ve ağaçların olduğu bölgelerde, özellikle yaşlı meşe ağaçlarına yuva yapan Alaca Baykuş’lardan biri (Strix aluco), Bafa Gölü kıyılarında kendine besin ararken avladığı bir Alakarga’yı (Garrulus glandarius) yuvasına götürmeye çalıştığı sırada elektrik tellerine çarpınca, kendi yaşamı sona erdi. Ana besin grubunda fareler başta olmak üzere, kurbağa ve bazı böceklerin yanı sıra küçük kuşları da avlayan Alaca Baykuş’un bu seferki şansı olan Alakarga’yı avladıktan sonra elektrik tellerine şansız bir şekilde çarpınca ölmesi, doğaseverler tarafından üzüntüyle karşılandı.
Aydın ile Muğla illeri sınırında bulunan Bafa Gölü kıyısında bir kargayı avlayan Alaca Baykuş, elektrik tellerine çarpması sonucu avı gibi kendisi de telef oldu.

AYDIN  – Ormanlık ve ağaçların olduğu bölgelerde, özellikle yaşlı meşe ağaçlarına yuva yapan Alaca Baykuş’lardan biri (Strix aluco), Bafa Gölü kıyılarında kendine besin ararken avladığı bir Alakarga’yı (Garrulus glandarius) yuvasına götürmeye çalıştığı sırada elektrik tellerine çarpınca, kendi yaşamı sona erdi.

Ana besin grubunda fareler başta olmak üzere, kurbağa ve bazı böceklerin yanı sıra küçük kuşları da avlayan Alaca Baykuş’un bu seferki şansı olan Alakarga’yı avladıktan sonra elektrik tellerine şansız bir şekilde çarpınca ölmesi, doğaseverler tarafından üzüntüyle karşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.