Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hekimler 4 talepte bulundu

SAĞLIK 14.03.2017 - 20:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3406+ kez okundu.
 

Hekimler 4 talepte bulundu

14 Mart Tıp Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

AYDIN- Aydın Tabip Odası öncülüğünde düzenlenen kokteyl ve basın açıklamasında Başkan Hakan Karagözlü, “14 Mart’ta 4 talebimiz var” diyerek, “Haksız hukuksuz ihraç edilenler göreve iade edilsin. Hastaya yeterli süre ayrılsın. Çalışırken ve emeklilikte insanca ücret. Sağlıkta şiddet sona ersin” diye konuştu. Açıklamasında 14. Yılına giren sağlıkta dönüşüm sistemini eleştiren Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, şunları söyledi: “Bugün sağlık ortamı, Sağlıkta Dönüşümün 14. Yılında sorunları çözememiş olarak karşımızda durmaktadır. Psikolojik rahatsızlıkları artmış bir ortamda 14 Mart’ı gerçekleştiriyoruz. Performans tam bir baş belasıdır. Performansta senin kazandığın değil ne kazandırdığındır. Ameliyat sayıları, 2002 yılından günümüze 7 kat artarak 14 milyonu geçmiştir. Her gün ülkemizin değişik illerinden, hekime ve sağlık çalışanına şiddet haberleri çığ gibi büyüyor. Her şeyin başı sağlık ama tekmelenen, bıçaklanan, kurşunlanan öldürülen hekimler. Ağır çalışma koşullarına ve mobbinge dayanamayarak intihar eden hekimler var. Acil servisler kalabalık, yoğun ve şiddet dolu. İş yoğunluğu şiddeti körüklüyor.” Türkiye’de yılda, 370 milyonun üzerinde hastane polikliniği, 100 milyonu geçen acil başvurusu olduğunu ve bu rakamın inanılır gibi olmadığını ifade eden Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, “14 yıl önce, yılda 3 olan hekime başvuru sayısı günümüzde yılda 10 başvuruya ulaşmış durumda. Aile hekimliği sistemi bu haliyle ülkemizin birinci basamak sağlık işlevini yerine getirmekten çok uzaktır. Koruyucu sağlık hizmetleri ihmal edilmiş, Aile hekimliği örselenmiştir. OHAL’de KHK ile 2171 hekimin ihraç edilmesi sağlık hizmetlerinde yeri doldurulamaz bir boşluk oluşturmuştur” ifadelerini kulandı. “Yeni mezun olan hekimlere güven yok” Açıklamasında mevcut durumdaki tıp eğitimini de eleştiren Tabip Odası Başkanı Karagözlü, “2017 Türkiye’sinde modern tıp eğitimi, ‘yok’ların sıradanlaştığı, gereğinden çok fazla sayıdaki tıp fakültelerinde nitelikten ödün vererek sürmektedir. İşte bu politika nedeniyle tıp fakültesini bitiren hekimler kendilerini yetersiz görmekte ve tıp fakültesi gibi zorlu bir eğitimi sınıf birincisi olarak tamamlayan genç hekimler dahi, yaptıkları mezuniyet konuşmalarında, anne ve babalarını kendilerine ya da dönem meslektaşlarına teslim etmeyi göze alamadıklarını büyük bir açık sözlülükle dile getirmektedirler. 14 Mart’ın, tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz” dedi.
14 Mart Tıp Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

AYDIN- Aydın Tabip Odası öncülüğünde düzenlenen kokteyl ve basın açıklamasında Başkan Hakan Karagözlü, “14 Mart’ta 4 talebimiz var” diyerek, “Haksız hukuksuz ihraç edilenler göreve iade edilsin. Hastaya yeterli süre ayrılsın. Çalışırken ve emeklilikte insanca ücret. Sağlıkta şiddet sona ersin” diye konuştu.

Açıklamasında 14. Yılına giren sağlıkta dönüşüm sistemini eleştiren Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, şunları söyledi:

“Bugün sağlık ortamı, Sağlıkta Dönüşümün 14. Yılında sorunları çözememiş olarak karşımızda durmaktadır. Psikolojik rahatsızlıkları artmış bir ortamda 14 Mart’ı gerçekleştiriyoruz.

Performans tam bir baş belasıdır. Performansta senin kazandığın değil ne kazandırdığındır. Ameliyat sayıları, 2002 yılından günümüze 7 kat artarak 14 milyonu geçmiştir. Her gün ülkemizin değişik illerinden, hekime ve sağlık çalışanına şiddet haberleri çığ gibi büyüyor. Her şeyin başı sağlık ama tekmelenen, bıçaklanan, kurşunlanan öldürülen hekimler. Ağır çalışma koşullarına ve mobbinge dayanamayarak intihar eden hekimler var. Acil servisler kalabalık, yoğun ve şiddet dolu. İş yoğunluğu şiddeti körüklüyor.”

Türkiye’de yılda, 370 milyonun üzerinde hastane polikliniği, 100 milyonu geçen acil başvurusu olduğunu ve bu rakamın inanılır gibi olmadığını ifade eden Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, “14 yıl önce, yılda 3 olan hekime başvuru sayısı günümüzde yılda 10 başvuruya ulaşmış durumda. Aile hekimliği sistemi bu haliyle ülkemizin birinci basamak sağlık işlevini yerine getirmekten çok uzaktır. Koruyucu sağlık hizmetleri ihmal edilmiş, Aile hekimliği örselenmiştir. OHAL’de KHK ile 2171 hekimin ihraç edilmesi sağlık hizmetlerinde yeri doldurulamaz bir boşluk oluşturmuştur” ifadelerini kulandı.

“Yeni mezun olan hekimlere güven yok”

Açıklamasında mevcut durumdaki tıp eğitimini de eleştiren Tabip Odası Başkanı Karagözlü, “2017 Türkiye’sinde modern tıp eğitimi, ‘yok’ların sıradanlaştığı, gereğinden çok fazla sayıdaki tıp fakültelerinde nitelikten ödün vererek sürmektedir. İşte bu politika nedeniyle tıp fakültesini bitiren hekimler kendilerini yetersiz görmekte ve tıp fakültesi gibi zorlu bir eğitimi sınıf birincisi olarak tamamlayan genç hekimler dahi, yaptıkları mezuniyet konuşmalarında, anne ve babalarını kendilerine ya da dönem meslektaşlarına teslim etmeyi göze alamadıklarını büyük bir açık sözlülükle dile getirmektedirler. 14 Mart’ın, tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.