Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Hedef Dünya birinciliği

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 30.03.2015 - 13:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3973+ kez okundu.
 

Hedef Dünya birinciliği

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Marble 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın ardından yaptığı açıklamada yeni fuar alanının sektöre büyük moral sağladığını söyledi, "Hedefimiz dünya birinciliği" dedi.

İZFAŞ tarafından ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen 21. Marble Fuarı, dünyanın lider üreticileri ile Türk mermer sektörünü bir araya getirdi. Karble Fuarı 21 yıllık tarihinde bin 500'ün üzerinde katılımcı firma ve 110 bin metrekareyi aşan alanı ile bir rekora imza attı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Bazı eksikliklerimize rağmen bugün fuarımızla dünyanın en büyük üç fuarı arasına girdik. Hedefimiz elbette birincilik" dedi. Son dönem gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Verona ve Xiamen fuarları ile İzmir'i Marble Fuarı'nı karşılaştıran Mevlüt Kaya, Çin'de satın alma potansiyelinin daralması neticesinde son fuarlarda katılımcı memnuniyetinin yüzde 75-80'lerde kaldığını ancak İzmir'de bu oranın yüzde 80-85'lere yükseldiğini vurguladı. Mevlüt Kaya "Mermer sektörünün gelişimi açısından bu yıldan ziyade 2016 yılından umutluyuz. Son katıldığımız Xiamen Fuarı'nda sektör temsilcilerimiz özellikle işlenmiş ürün talepleri aldı. Özellikle ABD, Kanada, Avusturalya, Malezya, Singapur, Dubai ve Irak gibi ülkeler Türkiye'yi parlayan bir yıldız olarak görüyor. Özellikle geçmiş dönemlerde ihracatımızda ilk sıralarda yer alan ABD'de belirgin bir canlanma olduğunu gözlemliyoruz" dedi. Mermerin dokunarak, görerek tanıtılıp pazarlanan bir ürün olduğuna dikkat çeken Kaya, "Dünya çapındaki fuarların hacim olarak bu kadar büyük olmasının sebebi de zaten bu. Burada yaklaşık 110 bin metrekarelik fuar alanının net 58 bin metrekaresi tümüyle sergi alanına ayrılmış durumda. Yeni trendler, yeni taşlar, yeni türler çoğaldıkça herkesin her ürününü sergileme ihtiyacı da doğal olarak arttı ve fuarların büyümesi gerekliliği de ortaya çıktı. Marble Fuarı'nın bugünkü konumuna ulaşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkıları çok büyük" dedi. Sektöre kazandırdığı gelirin yanı sıra birçok iş koluna da hareket getiren Marble'ın, bu yıl rekor düzeye ulaşan katılımcı sayısıyla birlikte, kente 150 milyon doların üzerinde katkı sağladığı tahmin ediliyor.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Marble 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın ardından yaptığı açıklamada yeni fuar alanının sektöre büyük moral sağladığını söyledi, "Hedefimiz dünya birinciliği" dedi.

İZFAŞ tarafından ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen 21. Marble Fuarı, dünyanın lider üreticileri ile Türk mermer sektörünü bir araya getirdi. Karble Fuarı 21 yıllık tarihinde bin 500'ün üzerinde katılımcı firma ve 110 bin metrekareyi aşan alanı ile bir rekora imza attı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Bazı eksikliklerimize rağmen bugün fuarımızla dünyanın en büyük üç fuarı arasına girdik. Hedefimiz elbette birincilik" dedi.

Son dönem gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Verona ve Xiamen fuarları ile İzmir'i Marble Fuarı'nı karşılaştıran Mevlüt Kaya, Çin'de satın alma potansiyelinin daralması neticesinde son fuarlarda katılımcı memnuniyetinin yüzde 75-80'lerde kaldığını ancak İzmir'de bu oranın yüzde 80-85'lere yükseldiğini vurguladı. Mevlüt Kaya "Mermer sektörünün gelişimi açısından bu yıldan ziyade 2016 yılından umutluyuz. Son katıldığımız Xiamen Fuarı'nda sektör temsilcilerimiz özellikle işlenmiş ürün talepleri aldı. Özellikle ABD, Kanada, Avusturalya, Malezya, Singapur, Dubai ve Irak gibi ülkeler Türkiye'yi parlayan bir yıldız olarak görüyor. Özellikle geçmiş dönemlerde ihracatımızda ilk sıralarda yer alan ABD'de belirgin bir canlanma olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

Mermerin dokunarak, görerek tanıtılıp pazarlanan bir ürün olduğuna dikkat çeken Kaya, "Dünya çapındaki fuarların hacim olarak bu kadar büyük olmasının sebebi de zaten bu. Burada yaklaşık 110 bin metrekarelik fuar alanının net 58 bin metrekaresi tümüyle sergi alanına ayrılmış durumda. Yeni trendler, yeni taşlar, yeni türler çoğaldıkça herkesin her ürününü sergileme ihtiyacı da doğal olarak arttı ve fuarların büyümesi gerekliliği de ortaya çıktı. Marble Fuarı'nın bugünkü konumuna ulaşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkıları çok büyük" dedi.

Sektöre kazandırdığı gelirin yanı sıra birçok iş koluna da hareket getiren Marble'ın, bu yıl rekor düzeye ulaşan katılımcı sayısıyla birlikte, kente 150 milyon doların üzerinde katkı sağladığı tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.