Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hedef 650 bin ton zeytinyağı

EKONOMİ 11.11.2017 - 14:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2075+ kez okundu.
 

Hedef 650 bin ton zeytinyağı

Türkiye 650 bin ton zeytinyağı ve 1,200 milyon ton sofralık zeytin hedefliyor

AYDIN– Türkiye, yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi hedefliyor. Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının uluslararası platformda tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı “Uluslararası Tanıtım Oscarı” ödülü verilen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Kadri Gündeş, Türkiye’nin son 15 yılda zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yaptığını, zeytin ağacı varlığının 90 milyondan 177 milyona çıktığını, ağaç varlığındaki artışın bu yıldan itibaren rekolteye de yansıyacağının sinyallerinin alındığını kaydetti. Zeytin ve zeytinyağı üreticisinin emeğinin karşılığını aldığı takdirde üretmeye devam edeceğine dikkati çeken Gündeş, “Türkiye yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi hedefliyor. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için güçlü iç piyasa ve sürekli artan ihracata ihtiyaç var. Bunun içinde tanıtım hayati öneme sahip. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve faaliyette olduğu sürede Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Türk zeytin ve zeytinyağının hem iç piyasada, hem de dış piyasada tanıtımı için çaba gösterdik. Dünya genelinde önemli gıda fuarlarına katıldık, tadım etkinlikleri düzenledik. Emeklerimizin takdir edilmesi gurur ve mutluluk verici” şeklinde konuştu. Türk zeytincilik sektörünün uluslararası rekabette rakipleriyle aynı metotlarla desteklenmesi gereğinin altını çizen Gündeş sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yıl yeni hasat umut demek, hayallerimizin gerçekleşmesi demek, yeni hasat çocuklarımıza bisiklet, düğün yapmamız için hep yeni hasada hayaller kurarız bu hep sosyolojik beklentidir. Bu beklentilerimizin gerçekleşmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan beklentimiz zeytinyağına verilen 80 kuruş primin 2,5 TL’ye çıkarılması, sofralık zeytine ise kilogramda 1 TL prim istiyoruz.”
Türkiye 650 bin ton zeytinyağı ve 1,200 milyon ton sofralık zeytin hedefliyor

AYDIN– Türkiye, yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi hedefliyor.

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının uluslararası platformda tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı “Uluslararası Tanıtım Oscarı” ödülü verilen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Kadri Gündeş, Türkiye’nin son 15 yılda zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yaptığını, zeytin ağacı varlığının 90 milyondan 177 milyona çıktığını, ağaç varlığındaki artışın bu yıldan itibaren rekolteye de yansıyacağının sinyallerinin alındığını kaydetti.

Zeytin ve zeytinyağı üreticisinin emeğinin karşılığını aldığı takdirde üretmeye devam edeceğine dikkati çeken Gündeş, “Türkiye yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi hedefliyor. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için güçlü iç piyasa ve sürekli artan ihracata ihtiyaç var. Bunun içinde tanıtım hayati öneme sahip. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve faaliyette olduğu sürede Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Türk zeytin ve zeytinyağının hem iç piyasada, hem de dış piyasada tanıtımı için çaba gösterdik. Dünya genelinde önemli gıda fuarlarına katıldık, tadım etkinlikleri düzenledik. Emeklerimizin takdir edilmesi gurur ve mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Türk zeytincilik sektörünün uluslararası rekabette rakipleriyle aynı metotlarla desteklenmesi gereğinin altını çizen Gündeş sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeni yıl yeni hasat umut demek, hayallerimizin gerçekleşmesi demek, yeni hasat çocuklarımıza bisiklet, düğün yapmamız için hep yeni hasada hayaller kurarız bu hep sosyolojik beklentidir. Bu beklentilerimizin gerçekleşmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan beklentimiz zeytinyağına verilen 80 kuruş primin 2,5 TL’ye çıkarılması, sofralık zeytine ise kilogramda 1 TL prim istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.