Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

HDP'yi bombaladı!

MAGAZİN 25.05.2015 - 20:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2942+ kez okundu.
 

HDP'yi bombaladı!

HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık flaş açıklamalarda bulundu.

Sakık, HDP'nin 35 milletvekilinden bir tanesinin bile oğlunun dağda olmadığını belirterek, "Ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem. Kürtler silah bırakmaz diyen Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ertuğrul Kürtçü'ye bir açıklamamda söyledim. Gitmek istiyorsanız ben sanayiciyim, dostlarım var, silahın nasıl satıldığını biliyorum, Kandil yolunu da biliyorum, siz gidin savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var, hiç birinin çocuğu dağda değil, İngiltere'de, Kıbrıs'ta eğitim görüyorlar" dedi. Vatandaşlardan Miroğlu'na destek vermelerini talep eden Sakık, "Bizim başımızın belası Türkiye'deki kokuşmuş solcular, sağcılar, sosyalistler ve komünistlerdir. Bunlar Türkiye'nin başına beladır. Cengiz Çandar, Ertuğrul Kürkçü, Hasan Cemal diyor ki Kürtler silahı bırakmaz. Ben bunlara yaptığım açıklamada, benim bir oğlum var, ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem demiştim. Kendilerine gelin ben sanayicilik yapıyorum, dostlarım var, silahların nasıl satıldığını biliyorum dedim. Kandil yolunu da biliyorum, siz savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var hiç birinin çocuğu dağda değil. İngiltere'de eğitim görüyor, Kıbrıs'ta eğitim görüyor. Benim içim yanmış ben anlatırım" diye konuştu. Barışı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlayabileceğini savunan Sakık, Leyla Zana ve Abdullah Öcalan'ın bile buna inandığı bir durumda kendilerine konuşma hakkı bile kalmadığını kaydetti. Sakık, "Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Bu çözüm süreci için gerekirse gövdemi taşın altına koyarım'. Bu adam bu kadar onurlu davranıyorsa, bizde de haysiyet, onur, şeref varsa hem gövdemizi hem kellemizi koyarız taşın altına. Bu acıyı biz çekiyoruz bunu dedim diye bana kızıyorlar. Niye diyorlar, Cumhurbaşkanı adam gibi adam kardeşim, diğer liderlere bakıyorum hiçbir şey göremiyorum. Bu ülkenin kurtuluşu burada. Eğer Leyla Zana 3 yıl önce barışı Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorsa ve gidip görüşüyorsa inandığı için gitmiştir. Abdullah Öcalan İmralı'da diyorsa hükümet bu yapıyla ben bu işi çözerim diyorsa başka sorun yok, bizim konuşma hakkımız da kalmıyor. Ama ulusalcılar bırakmıyor, solcular bırakmıyor, sosyalistler bırakmıyor. Başkanlık sistemine karşı geliyor çünkü, buna inanıyorlar ki başkanlık sistemi bu ülkeye gelirse artık sosyal demokratlar, solcular ne iktidarı görür, ne bakanlığı görür, onların dertleri budur" dedi.
HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık flaş açıklamalarda bulundu.

Sakık, HDP'nin 35 milletvekilinden bir tanesinin bile oğlunun dağda olmadığını belirterek, "Ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem. Kürtler silah bırakmaz diyen Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ertuğrul Kürtçü'ye bir açıklamamda söyledim. Gitmek istiyorsanız ben sanayiciyim, dostlarım var, silahın nasıl satıldığını biliyorum, Kandil yolunu da biliyorum, siz gidin savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var, hiç birinin çocuğu dağda değil, İngiltere'de, Kıbrıs'ta eğitim görüyorlar" dedi.
Vatandaşlardan Miroğlu'na destek vermelerini talep eden Sakık, "Bizim başımızın belası Türkiye'deki kokuşmuş solcular, sağcılar, sosyalistler ve komünistlerdir. Bunlar Türkiye'nin başına beladır. Cengiz Çandar, Ertuğrul Kürkçü, Hasan Cemal diyor ki Kürtler silahı bırakmaz. Ben bunlara yaptığım açıklamada, benim bir oğlum var, ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem demiştim. Kendilerine gelin ben sanayicilik yapıyorum, dostlarım var, silahların nasıl satıldığını biliyorum dedim. Kandil yolunu da biliyorum, siz savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var hiç birinin çocuğu dağda değil. İngiltere'de eğitim görüyor, Kıbrıs'ta eğitim görüyor. Benim içim yanmış ben anlatırım" diye konuştu.
Barışı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlayabileceğini savunan Sakık, Leyla Zana ve Abdullah Öcalan'ın bile buna inandığı bir durumda kendilerine konuşma hakkı bile kalmadığını kaydetti. Sakık, "Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Bu çözüm süreci için gerekirse gövdemi taşın altına koyarım'. Bu adam bu kadar onurlu davranıyorsa, bizde de haysiyet, onur, şeref varsa hem gövdemizi hem kellemizi koyarız taşın altına. Bu acıyı biz çekiyoruz bunu dedim diye bana kızıyorlar. Niye diyorlar, Cumhurbaşkanı adam gibi adam kardeşim, diğer liderlere bakıyorum hiçbir şey göremiyorum. Bu ülkenin kurtuluşu burada. Eğer Leyla Zana 3 yıl önce barışı Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorsa ve gidip görüşüyorsa inandığı için gitmiştir. Abdullah Öcalan İmralı'da diyorsa hükümet bu yapıyla ben bu işi çözerim diyorsa başka sorun yok, bizim konuşma hakkımız da kalmıyor. Ama ulusalcılar bırakmıyor, solcular bırakmıyor, sosyalistler bırakmıyor. Başkanlık sistemine karşı geliyor çünkü, buna inanıyorlar ki başkanlık sistemi bu ülkeye gelirse artık sosyal demokratlar, solcular ne iktidarı görür, ne bakanlığı görür, onların dertleri budur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.