Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Hayvan severler eylem yaptı

YAŞAM 30.09.2015 - 02:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3369+ kez okundu.
 

Hayvan severler eylem yaptı

Kuşadası yılancı burnu mevkiinde kedi ve köpeklerin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenmesi üzerine hayvanseverler eylem yaptı.

Kuşadası’nda son günlerde artan kedi ve köpek zehirlenmeleri hayanseverlerin büyük tepkisiyle karşılaştı. Sadece Yılancı Burnu mevkiinde toplam 42 kedi ve köpeğin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir araya gelen hayvan severler, önce sloganlarla yürüyüş yaptı, ardından da açıklamada bulundu.  Bilindiği gibi, Kuşadası Yılancı Burnu ve çevresinde site sakinleri ile turistik tesis sahiplerine ait kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Hayvan severleri ayağa kaldıran gelişmelerin ardından, zehirlenerek öldürülmüş ve bir kısmı da çuvallar içine konulmuş 35 kedi ve 7 köpeğe ulaşılmıştı. Büyük endişe yaratan kedi-köpek katliamları kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, eski belediye meclis üyesi Av. Ömer Günel, sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Bu gelişmelerin ardından Kuşadası’ndaki hayvanseverler bir araya gelerek, kedi-köpek katliamlarını protesto etti. Yılancı Burnu mevkiinde toplanan hayvan severler Lion Oteli önüne kadar yürüdü. Aralarında eski Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel ve Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar’ın da bulunduğu çok sayıda hayvan sever, pankart ve sloganlarla yaşanan katliamlara sert tepki gösterdi. Burada açıklama yapan hayvanseverler, son dönemde sitelerinde ve mahallelerinde barınan kedilerin ve köpeklerin peş peşe zehirlendiğini belirterek, “ Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Son günlerde sürekli olarak kedilerimiz ve köpeklerimiz zehirleniyor. Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Ancak, hiç bir kurum ya da belediyeler gerekli önlemleri bir türlü almadı. Bunları yapanlar insan olamaz. Kedileri zehirleyip, çuvallara koyuyorlar ve öldürüyorlar. Bu resmen bir katliamdır. Hayvan katliamları önlenmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır“ şeklinde tepki gösterdiler. Daha sonra konuşan Av. Ömer Günel de, yaptığı suç duyurusu hakkında hayvan severlere bilgi vererek, yaşananları yargıya taşıdığını söyledi. Olayı vahşet olarak, yorumlayan Av. Ömer Günel, “Ne yazık ki, ilgililer gerekli önlemi almadığı için vahşetin boyutları büyüyor. Sadece yılancı burnu mevkiinde değil, başka noktalarda da benzer vahşetle karşılaşıyoruz. Cumhuriyet Savcılığı’na gerekli suç duyurusunda bulundum. Bu vahşeti yaratanların peşini bırakmayacağım, sonuna kadar takipçisi olacağım “ dedi.
Kuşadası yılancı burnu mevkiinde kedi ve köpeklerin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenmesi üzerine hayvanseverler eylem yaptı.

Kuşadası’nda son günlerde artan kedi ve köpek zehirlenmeleri hayanseverlerin büyük tepkisiyle karşılaştı.

Sadece Yılancı Burnu mevkiinde toplam 42 kedi ve köpeğin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir araya gelen hayvan severler, önce sloganlarla yürüyüş yaptı, ardından da açıklamada bulundu. 

Bilindiği gibi, Kuşadası Yılancı Burnu ve çevresinde site sakinleri ile turistik tesis sahiplerine ait kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Hayvan severleri ayağa kaldıran gelişmelerin ardından, zehirlenerek öldürülmüş ve bir kısmı da çuvallar içine konulmuş 35 kedi ve 7 köpeğe ulaşılmıştı. Büyük endişe yaratan kedi-köpek katliamları kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, eski belediye meclis üyesi Av. Ömer Günel, sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Kuşadası’ndaki hayvanseverler bir araya gelerek, kedi-köpek katliamlarını protesto etti. Yılancı Burnu mevkiinde toplanan hayvan severler Lion Oteli önüne kadar yürüdü. Aralarında eski Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel ve Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar’ın da bulunduğu çok sayıda hayvan sever, pankart ve sloganlarla yaşanan katliamlara sert tepki gösterdi. Burada açıklama yapan hayvanseverler, son dönemde sitelerinde ve mahallelerinde barınan kedilerin ve köpeklerin peş peşe zehirlendiğini belirterek, “ Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Son günlerde sürekli olarak kedilerimiz ve köpeklerimiz zehirleniyor. Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Ancak, hiç bir kurum ya da belediyeler gerekli önlemleri bir türlü almadı. Bunları yapanlar insan olamaz. Kedileri zehirleyip, çuvallara koyuyorlar ve öldürüyorlar. Bu resmen bir katliamdır. Hayvan katliamları önlenmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır“ şeklinde tepki gösterdiler. Daha sonra konuşan Av. Ömer Günel de, yaptığı suç duyurusu hakkında hayvan severlere bilgi vererek, yaşananları yargıya taşıdığını söyledi. Olayı vahşet olarak, yorumlayan Av. Ömer Günel, “Ne yazık ki, ilgililer gerekli önlemi almadığı için vahşetin boyutları büyüyor. Sadece yılancı burnu mevkiinde değil, başka noktalarda da benzer vahşetle karşılaşıyoruz. Cumhuriyet Savcılığı’na gerekli suç duyurusunda bulundum. Bu vahşeti yaratanların peşini bırakmayacağım, sonuna kadar takipçisi olacağım “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.