Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Hayıt Balı markalaşıyor

EKONOMİ 30.08.2017 - 11:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3433+ kez okundu.
 

Hayıt Balı markalaşıyor

Aydın’ın hayıt balını markalaştırıp pazarlayacaklar

AYDIN- Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Aydın’a has hayıt balını markalaştırıp pazarlamak için çalışma başlattılar. Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Aydın’da yıllık 6 tonluk üretimi yapılan hayıt balının kendine has özelliklerini ortaya çıkararak marka haline getirmek için çalışma başlattılar. Bu kapsamda Karpuzlu, Çine, Koçarlı, Söke ve Nazilli’deki arıcılardan hayıt balı numunesi toplayan kooperatif, bal numunelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’ne gönderdi. Yapılacak olan çalışmalarla hayıt balının karakteristik özelliklerini ortaya çıkaracak olan kooperatif, böylelikle Aydın’da yıllık 6 tonluk üretimi yapılan hayıt balını marka haline getirmeyi hedefliyor. Aydın’a özgü hayıt balının kendine özgü tadı olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Ayhan Özdemir, “Yapacağımız çalışmalarla karakteristik özelliklerini ortaya çıkaracağımız hayıt balının tüketimini ve fiyatını arttırmak istiyoruz. Vatandaşlar bu balın özelliğini bilerek alıp tüketecek. Bu bal değerlenince arıcılarımız da daha fazla üretmeye başlayacak. Arıcılarımızdan topladığımız hayıt balını kooperatif olarak toplayıp kavanozlarda vatandaşlarımıza satışa sunacağız” dedi. Hayıt balının Aydın arıcısı için çok değerli olduğunu ifade eden Özdemir, “Hayıt balını Türkiye’de ön plana çıkaracağız. Diğer illere özgü çeşitli ballar var. Bizde Aydın’ın hayıt balını, marka haline getireceğiz. Bu balla satış rekoru kıracağımızı düşünüyoruz” dedi.
Aydın’ın hayıt balını markalaştırıp pazarlayacaklar

AYDIN- Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Aydın’a has hayıt balını markalaştırıp pazarlamak için çalışma başlattılar.

Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Aydın’da yıllık 6 tonluk üretimi yapılan hayıt balının kendine has özelliklerini ortaya çıkararak marka haline getirmek için çalışma başlattılar.

Bu kapsamda Karpuzlu, Çine, Koçarlı, Söke ve Nazilli’deki arıcılardan hayıt balı numunesi toplayan kooperatif, bal numunelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’ne gönderdi. Yapılacak olan çalışmalarla hayıt balının karakteristik özelliklerini ortaya çıkaracak olan kooperatif, böylelikle Aydın’da yıllık 6 tonluk üretimi yapılan hayıt balını marka haline getirmeyi hedefliyor.

Aydın’a özgü hayıt balının kendine özgü tadı olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Ayhan Özdemir, “Yapacağımız çalışmalarla karakteristik özelliklerini ortaya çıkaracağımız hayıt balının tüketimini ve fiyatını arttırmak istiyoruz. Vatandaşlar bu balın özelliğini bilerek alıp tüketecek. Bu bal değerlenince arıcılarımız da daha fazla üretmeye başlayacak. Arıcılarımızdan topladığımız hayıt balını kooperatif olarak toplayıp kavanozlarda vatandaşlarımıza satışa sunacağız” dedi.

Hayıt balının Aydın arıcısı için çok değerli olduğunu ifade eden Özdemir, “Hayıt balını Türkiye’de ön plana çıkaracağız. Diğer illere özgü çeşitli ballar var. Bizde Aydın’ın hayıt balını, marka haline getireceğiz. Bu balla satış rekoru kıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.