Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Halkın cevabı FETÖ’nün kirli oyununu bozdu’

EKONOMİ 07.08.2016 - 15:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3513+ kez okundu.
 

‘Halkın cevabı FETÖ’nün kirli oyununu bozdu’

‘Demokrasi Nöbetleri’nin’ 22’inci gününde Aydın Atatürk Meydanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ve Gazeteci Yazar Senai Demirci’yi ağırladı.

AYDIN- 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan ‘Demokrasi Nöbetleri’nin’ 22’inci gününde Aydın Atatürk Meydanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ve Gazeteci Yazar Senai Demirci’yi ağırladı.  Demokrasi nöbetlerinde toplumun önde gelen konuklarını da ağırlayan meydanda halka seslenen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Gazeteci Yazar Senai Demirci, meydanlarda verilen cevabın oyunu bozduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi Aydın’da meydana ilk çıkan 15-20 kişiden biri olan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yaşanan hain planı halkın bozduğunu belirterek; Türk halkının gösterdiği dik duruşla tüm dünyaya demokrasiye sahip çıkma dersi verdiğini söyledi. Darbeci hainlerin televizyonlarında o geceyle ilgili halkı küçümseyen ve Türk halkının aklıyla alay eden söylemlerine halkın meydanlara akın ederek cevap verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, şunları söyledi: “Diyorlar ki bu halk kavgayı bilmez, savaşı bilmez… Televizyonlarında o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa davet edişiyle ilgili toplumu aşağılayıcı cümlelerle bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. Ama halk bunu yer mi? Hayır. Bu halk 22. Gününde de burada onun cevabını vermektedir. Hani Ebrehe ve ordusu geliyor ya… Ben de hemen öbür sureyi hatırlıyorum ve diyorum ki: Fetö ellerin kurusun.” Türkiye’nin yaşadığı darbe girişiminin dünyada eşi benzeri olmayan bir demokrasi cevabıyla sonlandırıldığını belirten Gazeteci Yazar Senai Demirci, toplumun DNA’sında vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmanın olduğunu söyledi. Meydanlarda yaşadıklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Demirci, “Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklar ve meydanlar Türkiye sevdalıları ve milli iradeye sahip çıkanlarla dolmuştur. Sağcısıyla, solcusuyla, sarhoşuyla, muhafazakârıyla hemen her ideolojiden ve dünya görüşünden halkın meydanlarda verdiği cevap, bu girişime verilmiş en güzel karşılıktır. Rabbim, toplumumuzun birliğini ve dirliğini bozmasın” dedi.
‘Demokrasi Nöbetleri’nin’ 22’inci gününde Aydın Atatürk Meydanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ve Gazeteci Yazar Senai Demirci’yi ağırladı.

AYDIN- 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan ‘Demokrasi Nöbetleri’nin’ 22’inci gününde Aydın Atatürk Meydanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ve Gazeteci Yazar Senai Demirci’yi ağırladı. 

Demokrasi nöbetlerinde toplumun önde gelen konuklarını da ağırlayan meydanda halka seslenen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Gazeteci Yazar Senai Demirci, meydanlarda verilen cevabın oyunu bozduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi Aydın’da meydana ilk çıkan 15-20 kişiden biri olan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yaşanan hain planı halkın bozduğunu belirterek; Türk halkının gösterdiği dik duruşla tüm dünyaya demokrasiye sahip çıkma dersi verdiğini söyledi.

Darbeci hainlerin televizyonlarında o geceyle ilgili halkı küçümseyen ve Türk halkının aklıyla alay eden söylemlerine halkın meydanlara akın ederek cevap verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, şunları söyledi:

“Diyorlar ki bu halk kavgayı bilmez, savaşı bilmez… Televizyonlarında o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa davet edişiyle ilgili toplumu aşağılayıcı cümlelerle bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. Ama halk bunu yer mi? Hayır. Bu halk 22. Gününde de burada onun cevabını vermektedir. Hani Ebrehe ve ordusu geliyor ya… Ben de hemen öbür sureyi hatırlıyorum ve diyorum ki: Fetö ellerin kurusun.”

Türkiye’nin yaşadığı darbe girişiminin dünyada eşi benzeri olmayan bir demokrasi cevabıyla sonlandırıldığını belirten Gazeteci Yazar Senai Demirci, toplumun DNA’sında vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmanın olduğunu söyledi. Meydanlarda yaşadıklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Demirci, “Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklar ve meydanlar Türkiye sevdalıları ve milli iradeye sahip çıkanlarla dolmuştur. Sağcısıyla, solcusuyla, sarhoşuyla, muhafazakârıyla hemen her ideolojiden ve dünya görüşünden halkın meydanlarda verdiği cevap, bu girişime verilmiş en güzel karşılıktır. Rabbim, toplumumuzun birliğini ve dirliğini bozmasın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.