Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Halkbank'ta kim vurgun yaptı?

EKONOMİ 01.09.2018 - 13:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3658+ kez okundu.
 

Halkbank'ta kim vurgun yaptı?

Geceden beri sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olan Halkbank’ın, bir “ Kur Skandalı”na imza atması duyarlı kesimleri ayağa kaldırdı.

AYDIN- Olayı haberleştiren, “gıdahattı” adlı site, “Halkbank’ta kur skandalı! Düşük kurdan döviz sattı” başlığıyla olayı duyururken, Halkbank’tan yapılan açıklamayı “itiraf” gibi nitelendirdi. Gıdahattı’nın bildirdiğine göre, Halkbank'tan yapılan itiraf gibi açıklamada, “sistemsel arıza” sonucu sınırlı sayıda işlem yapıldığı kabul edildi. Gıdahattı haber sitesinin haberinde şöyle denildi: “Döviz kurları tartışılırken, Halkbank bir skandala imza attı. Bankanın internet sitesinde 31 Ağustos akşamı dolar ve Euro, piyasa değerinin çok altında fiyatlarla satıldı. Bankadan yapılan itiraf gibi açıklamada, yaşanan ‘sistemsel arıza’ sonucu sınırlı sayıda işlem yapıldığı kabul edildi. Halkbank, son günlerin en çok tartışmalı konularından döviz kurlarında tam bir skandala imza attı. Halkbank düşük fiyattan döviz sattı Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler, 31 Ağustos akşam saatlerinde tam bir şaşkınlık yaşadı. Sitede dolar 3,72’yi, avro ise 4,32’yi gösterdi. Aynı anlarda piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda olan fiyatlardan döviz satışı yapılıp, yapılmadığı merak konusu olurken, Halkbank’tan itiraf gibi bir açıklama geldi. ‘Sınırlı sayıda işlem yapıldı’ ‘Bankamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” Durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını bildiren Halkbank ekranlarında kurlar, saat 23:30 sularında normale döndü. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken, Euro 7,62’yi gördü. Halkbank’ın internet sitesine akşam saatlerinde erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı. İlerleyen saatlerde internet sitesi normale dönen bankanın döviz kuru bilgileri de güncellendi.” Bu kadar açık ve net gelişmeler yaşanırken, insanın aklına net sorular geliyor: Düşük kurdan sınırlı sayıda işlem yapıldı diyen Halkbank, bu işlemleri ve miktarını kamuoyuna açıklayacak mı? Sadece işlemi ve parasal miktarını değil, bu işlemin kim için yapıldığını da açıklamak zorunluluğu vardır. Türk Milleti, bu vurgunu öğrenmek istiyor. Eğer bu vurgun değilse, yapılan işlem iptal edilip Dolar ve Euro’lar iade alınmalıdır. Sistemsel hata ise bu yapılmalıdır.
Geceden beri sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olan Halkbank’ın, bir “ Kur Skandalı”na imza atması duyarlı kesimleri ayağa kaldırdı.

AYDIN- Olayı haberleştiren, “gıdahattı” adlı site, “Halkbank’ta kur skandalı! Düşük kurdan döviz sattı” başlığıyla olayı duyururken, Halkbank’tan yapılan açıklamayı “itiraf” gibi nitelendirdi. Gıdahattı’nın bildirdiğine göre, Halkbank'tan yapılan itiraf gibi açıklamada, “sistemsel arıza” sonucu sınırlı sayıda işlem yapıldığı kabul edildi. Gıdahattı haber sitesinin haberinde şöyle denildi:

“Döviz kurları tartışılırken, Halkbank bir skandala imza attı. Bankanın internet sitesinde 31 Ağustos akşamı dolar ve Euro, piyasa değerinin çok altında fiyatlarla satıldı. Bankadan yapılan itiraf gibi açıklamada, yaşanan ‘sistemsel arıza’ sonucu sınırlı sayıda işlem yapıldığı kabul edildi.

Halkbank, son günlerin en çok tartışmalı konularından döviz kurlarında tam bir skandala imza attı. Halkbank düşük fiyattan döviz sattı

Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler, 31 Ağustos akşam saatlerinde tam bir şaşkınlık yaşadı. Sitede dolar 3,72’yi, avro ise 4,32’yi gösterdi. Aynı anlarda piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda olan fiyatlardan döviz satışı yapılıp, yapılmadığı merak konusu olurken, Halkbank’tan itiraf gibi bir açıklama geldi.

‘Sınırlı sayıda işlem yapıldı’

‘Bankamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını bildiren Halkbank ekranlarında kurlar, saat 23:30 sularında normale döndü. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken, Euro 7,62’yi gördü.

Halkbank’ın internet sitesine akşam saatlerinde erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı. İlerleyen saatlerde internet sitesi normale dönen bankanın döviz kuru bilgileri de güncellendi.”

Bu kadar açık ve net gelişmeler yaşanırken, insanın aklına net sorular geliyor:

Düşük kurdan sınırlı sayıda işlem yapıldı diyen Halkbank, bu işlemleri ve miktarını kamuoyuna açıklayacak mı?

Sadece işlemi ve parasal miktarını değil, bu işlemin kim için yapıldığını da açıklamak zorunluluğu vardır.

Türk Milleti, bu vurgunu öğrenmek istiyor. Eğer bu vurgun değilse, yapılan işlem iptal edilip Dolar ve Euro’lar iade alınmalıdır. Sistemsel hata ise bu yapılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.