Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Halep’teki savaş mağdurları için yardım toplandı

GÜNCEL 09.12.2016 - 13:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2069+ kez okundu.
 

Halep’teki savaş mağdurları için yardım toplandı

Aydın Müftülüğü tarafından Cuma namazı çıkışı, Halep’teki savaş mağdurları için yardım toplandı.

AYDIN- Vatandaşlar yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterirken toplanan yardımların toplu olarak iletileceği belirtildi. Cuma hutbesinde, zor durumdaki Halepli mazlumların durumu cemaate anlatılırken, Dünyanın pek çok ülkesinde bu katliamları bir film gibi izlendiği belirtildi. Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gecenin Mevlid Kandili olduğu ve bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesinin istendiği Cuma hutbesinde “Alemlere Rahmet Efendimize duyduğumuz derin hürmet ve muhabbetimizi hiçbir zaman kalbimizden eksik etmesin. Bizleri onu doğru anlayan, doğru tanıyıp tanıtan, insanlığa takdim ettiği güzellikleri hakkıyla yaşayanlardan eylesin” ifadelerine yer verildi. “Evlere bombaların, sofralara açlığın düştüğü şehirdeki kardeşlerimize yardım edelim” Halep’te yaşanan insanlık dramının da anlatıldığı hutbede “Bir şehir düşünün; insanların evlerine bombaların, sofralarına açlığın düştüğü. Bir şehir düşünün; kimyasal silahların acımasızca insanların üzerinde denendiği. Bir şehir düşünün; kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün onlarca masumun hunharca katledildiği. Bir şehir düşünün; mazlumların, mağdurların feryadının her an arş-ı Rahman’ı titrettiği. Kardeşlerim! Bir şehir düşünün; hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı. Çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği. İlaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının, sokaklarda yankılandığı. Bir şehir düşünün; yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı. İnsanların soğuktan donarak can verdiği. Kardeşlerim! İşte bu şehir, asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep’tir. Bugün Halep’te bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok ediliyor. Kadim şehir, insanlarıyla birlikte haritadan siliniyor. Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkânsız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor” denilerek Halep’te acı tablo anlatıldı. Namazdan sonra düzenlenen yardım kampanyasına da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Aydın Müftülüğü tarafından Cuma namazı çıkışı, Halep’teki savaş mağdurları için yardım toplandı.

AYDIN- Vatandaşlar yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterirken toplanan yardımların toplu olarak iletileceği belirtildi.

Cuma hutbesinde, zor durumdaki Halepli mazlumların durumu cemaate anlatılırken, Dünyanın pek çok ülkesinde bu katliamları bir film gibi izlendiği belirtildi. Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gecenin Mevlid Kandili olduğu ve bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesinin istendiği Cuma hutbesinde “Alemlere Rahmet Efendimize duyduğumuz derin hürmet ve muhabbetimizi hiçbir zaman kalbimizden eksik etmesin. Bizleri onu doğru anlayan, doğru tanıyıp tanıtan, insanlığa takdim ettiği güzellikleri hakkıyla yaşayanlardan eylesin” ifadelerine yer verildi.

“Evlere bombaların, sofralara açlığın düştüğü şehirdeki kardeşlerimize yardım edelim”

Halep’te yaşanan insanlık dramının da anlatıldığı hutbede “Bir şehir düşünün; insanların evlerine bombaların, sofralarına açlığın düştüğü. Bir şehir düşünün; kimyasal silahların acımasızca insanların üzerinde denendiği. Bir şehir düşünün; kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün onlarca masumun hunharca katledildiği. Bir şehir düşünün; mazlumların, mağdurların feryadının her an arş-ı Rahman’ı titrettiği. Kardeşlerim! Bir şehir düşünün; hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı. Çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği. İlaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının, sokaklarda yankılandığı. Bir şehir düşünün; yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı. İnsanların soğuktan donarak can verdiği. Kardeşlerim! İşte bu şehir, asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep’tir. Bugün Halep’te bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok ediliyor. Kadim şehir, insanlarıyla birlikte haritadan siliniyor. Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkânsız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor” denilerek Halep’te acı tablo anlatıldı.

Namazdan sonra düzenlenen yardım kampanyasına da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.