Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Halcilerden vatandaşa soğan müjdesi

EKONOMİ 10.04.2019 - 14:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3538+ kez okundu.
 

Halcilerden vatandaşa soğan müjdesi

Adana soğanı yola çıktı, fiyatlar 8 TL’den 1,5 TL’ye düşecek.

AYDIN  - Son yılların zam şampiyonu olan soğanda fiyatların önümüzdeki haftadan itibaren düşeceği belirtildi. Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Hali esnafından Ali Erkan, yeni ürünleri getirmek üzere kamyonların Adana’ya yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde kilogram fiyatı 7-8 TL olan soğan fiyatının 1,5-2 TL civarına düşeceğini belirtti. Acarlar’da aile olarak neredeyse yarım asırdır, kendisinin de yaklaşık 25 yıldır halcilik yaptığını ve soğanda ilk defa bu kadar sıkıntı yaşandığını belirten Ali Erkan, vatandaşların 1 hafta daha sabretmesini ve Adana’dan gelecek yeni soğanlarla fiyatların normal seviyesine düşeceğini söyledi. Yaklaşık 8-10 yıl önce benzer bir sorun yaşandığını, ancak bu denli fiyat artışının yakın zamanda görülmediğini belirten Ali Erkan, “Bu yıl soğanda iç çürüme hastalığı diye tabir ettiğimiz bir hastalık yaşandı. Bu da piyasayı ciddi derecede olumsuz etkiledi. Türkiye’nin en büyük hallerinden birisi de Acarlar Hali, eskiden günde 6-7 tır soğan satılırken bu dönem haftada 2 tır anca soğan satıldı. Soğanda yaşanan sıkıntının önümüzdeki hafta sona ereceğine ve fiyatların da normal seviyesine düşeceğine inanıyoruz” dedi.
Adana soğanı yola çıktı, fiyatlar 8 TL’den 1,5 TL’ye düşecek.

AYDIN  - Son yılların zam şampiyonu olan soğanda fiyatların önümüzdeki haftadan itibaren düşeceği belirtildi.

Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Hali esnafından Ali Erkan, yeni ürünleri getirmek üzere kamyonların Adana’ya yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde kilogram fiyatı 7-8 TL olan soğan fiyatının 1,5-2 TL civarına düşeceğini belirtti.

Acarlar’da aile olarak neredeyse yarım asırdır, kendisinin de yaklaşık 25 yıldır halcilik yaptığını ve soğanda ilk defa bu kadar sıkıntı yaşandığını belirten Ali Erkan, vatandaşların 1 hafta daha sabretmesini ve Adana’dan gelecek yeni soğanlarla fiyatların normal seviyesine düşeceğini söyledi.

Yaklaşık 8-10 yıl önce benzer bir sorun yaşandığını, ancak bu denli fiyat artışının yakın zamanda görülmediğini belirten Ali Erkan, “Bu yıl soğanda iç çürüme hastalığı diye tabir ettiğimiz bir hastalık yaşandı. Bu da piyasayı ciddi derecede olumsuz etkiledi. Türkiye’nin en büyük hallerinden birisi de Acarlar Hali, eskiden günde 6-7 tır soğan satılırken bu dönem haftada 2 tır anca soğan satıldı. Soğanda yaşanan sıkıntının önümüzdeki hafta sona ereceğine ve fiyatların da normal seviyesine düşeceğine inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.