Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hakkari'deki Mehmetçiğe sevgi köprüsü

GÜNCEL 11.03.2018 - 15:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4516+ kez okundu.
 

Hakkari'deki Mehmetçiğe sevgi köprüsü

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, İsabeyli İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Mehmetçiğe moral ve destek olmak amacıyla topladıkları papatya ve zeytin dallarının yanına yazdıkları mektupları da ekleyerek Hakkari'deki sınır karakoluna yolladı.

AYDIN- TSK’nın Suriye’de gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna destek olmak ve onlara moral vermek için çabalayan öğrenciler, elleri ile hazırladıkları özel koliyi Hakkari’deki sınır karakoluna ulaştırılmak üzere Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etti. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, teslim aldığı içi sevgi ve moral dolu emaneti Hakkari Çukurca’da bulunan 2. Hudut Tugayı’na bağlı Kavuşak Komando Yardımcılığı 2. Hudut Taburu’na ulaştıracağını söyledi. Kalpleri minik sevgileri kocaman olan çocukların bu jesti karşısında kayıtsız kalmayan Nazilli Jandarma Bölük Komutanlığı da çocukları sevgiyle kucakladı. Öğrencileri İlçe Jandarma Bölük Komutanlığında ağırlayan yetkililer, Hakkari’deki karakola gönderilmek üzere özel olarak hazırlanan sandığı teslim aldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, yaptığı konuşmada, öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek emaneti yerine ulaştıracağını söyledi. Karakolda ayrıca çocuklara jandarmanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Öğrenciler de yazdıkları şiirleri ve mektupları önce Nazilli’deki asker ağabeylerine okudu. İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında Nazilli birincisi olan Nuray Çoban isimli öğrenci asker ağabeylerine İstiklal Marşını okudu. Çeşitli ikramlarla ağırlanan öğrenciler jandarmaya ait özel eğitimli köpeklerin hünerlerini izledikten sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Projeyi başından sonuna kadar destek verdiklerini ve tüm öğrencilerin projeye destek olduğunu ifade eden 6. Sınıf Öğretmeni Bilge Babacan, “Biz buradan bütün Mehmetçiklerimize teşekkür ediyoruz. Onlara minnetimizin bir göstergesi olarak mektuplarımızı yazdık. Ve aynı zamanda da diğer yandan çok önemli olan bir konu olan, çocuklarımıza vatan sevgisini de aşılamak, pekiştirmek istedik. İsabeyli İlkokulu ve ortaokulu olarak Kahraman Mehmetçiğimize ve Hakkari sınırındaki askerlerimize selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi. “Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu Projesi” İsabeyli Ortaokulu Müdürü Yalçın Peker de, “Bakanlık destekli eğitim paylaşım platformunda oluşturulmuş ‘Kahraman Mehmetçiğe moral mektubu’ adlı projemizi Türkiye'deki diğer 161 okulla aynı anda gerçekleştiriyoruz. İsabeyli ilk ve Ortaokulu olarak tüm öğrencilerimiz proje kapsamında belirlediğimiz Hakkari Çukurca Kavuşak sınır birliğine içlerinden geldiği gibi en yalın duygularla mektuplarını yazarak, şiir ve resimlerle birlikte papatyaları da zarflarına ekleyerek projeye destek verdiler. Projenin asıl amacı, zor şartlarda vatanı savunan tüm Mehmetçiklere moral vermek ve yüzlerini güldürebilmek ve bunun yanında da vatanını milletini ve bayrağını seven çocuklar yetiştirmektir. Projemize destek verem tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde, İsabeyli İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Mehmetçiğe moral ve destek olmak amacıyla topladıkları papatya ve zeytin dallarının yanına yazdıkları mektupları da ekleyerek Hakkari'deki sınır karakoluna yolladı.

AYDIN- TSK’nın Suriye’de gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna destek olmak ve onlara moral vermek için çabalayan öğrenciler, elleri ile hazırladıkları özel koliyi Hakkari’deki sınır karakoluna ulaştırılmak üzere Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etti. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, teslim aldığı içi sevgi ve moral dolu emaneti Hakkari Çukurca’da bulunan 2. Hudut Tugayı’na bağlı Kavuşak Komando Yardımcılığı 2. Hudut Taburu’na ulaştıracağını söyledi.

Kalpleri minik sevgileri kocaman olan çocukların bu jesti karşısında kayıtsız kalmayan Nazilli Jandarma Bölük Komutanlığı da çocukları sevgiyle kucakladı. Öğrencileri İlçe Jandarma Bölük Komutanlığında ağırlayan yetkililer, Hakkari’deki karakola gönderilmek üzere özel olarak hazırlanan sandığı teslim aldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, yaptığı konuşmada, öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek emaneti yerine ulaştıracağını söyledi. Karakolda ayrıca çocuklara jandarmanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Öğrenciler de yazdıkları şiirleri ve mektupları önce Nazilli’deki asker ağabeylerine okudu. İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında Nazilli birincisi olan Nuray Çoban isimli öğrenci asker ağabeylerine İstiklal Marşını okudu. Çeşitli ikramlarla ağırlanan öğrenciler jandarmaya ait özel eğitimli köpeklerin hünerlerini izledikten sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Projeyi başından sonuna kadar destek verdiklerini ve tüm öğrencilerin projeye destek olduğunu ifade eden 6. Sınıf Öğretmeni Bilge Babacan, “Biz buradan bütün Mehmetçiklerimize teşekkür ediyoruz. Onlara minnetimizin bir göstergesi olarak mektuplarımızı yazdık. Ve aynı zamanda da diğer yandan çok önemli olan bir konu olan, çocuklarımıza vatan sevgisini de aşılamak, pekiştirmek istedik. İsabeyli İlkokulu ve ortaokulu olarak Kahraman Mehmetçiğimize ve Hakkari sınırındaki askerlerimize selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.

“Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu Projesi”

İsabeyli Ortaokulu Müdürü Yalçın Peker de, “Bakanlık destekli eğitim paylaşım platformunda oluşturulmuş ‘Kahraman Mehmetçiğe moral mektubu’ adlı projemizi Türkiye'deki diğer 161 okulla aynı anda gerçekleştiriyoruz. İsabeyli ilk ve Ortaokulu olarak tüm öğrencilerimiz proje kapsamında belirlediğimiz Hakkari Çukurca Kavuşak sınır birliğine içlerinden geldiği gibi en yalın duygularla mektuplarını yazarak, şiir ve resimlerle birlikte papatyaları da zarflarına ekleyerek projeye destek verdiler. Projenin asıl amacı, zor şartlarda vatanı savunan tüm Mehmetçiklere moral vermek ve yüzlerini güldürebilmek ve bunun yanında da vatanını milletini ve bayrağını seven çocuklar yetiştirmektir. Projemize destek verem tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.