Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hak aramak için Ankara’ya gitti

EĞİTİM 29.07.2019 - 13:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2983+ kez okundu.
 

Hak aramak için Ankara’ya gitti

Okul birinciliği sisteme işlenmeyen öğrenci ÖYSM’ye başvurdu.

AYDIN  - Aydın’da özel bir okulda, lise eğitimini okul birincisi olarak tamamlayıp mezun olan, ancak okul birinciliği sisteme işlenmeyen Hatice Nesibe Güler isimli öğrenci, hakkını aramak için ailesiyle Ankara’ya gitti. Okulun ihmali nedeniyle çocuklarının hayallerinin yıkıldığını belirten Hatice Nesibe Güler’in annesi Meral Güler, “Sorun çözülmez ise hakkımızı yasal yollardan arayacağız” dedi. Defalarca uyarmamıza rağmen bizi mağdur ettiler Çocuklarının Aydın’da önceleri Bedesten İş Merkezi’nde geçen yıl da Malazgirt Meydanı’na taşınan bir özel okulda eğitim gördüğünü ve defalarca uyarmalarına rağmen okul idaresinin kızlarının okul birinciliğini sisteme işlemediğini belirten Anne Meral Güler, “Özel okulun yetkililerini defalarca uyardık. Okul birinciliğini sisteme yüklediniz mi? diye. Her soruşumuzda sorun yok dediler. Ancak tercih yapacağımız zaman kızımın okul birinciliğinin sisteme işlenmediğini gördük. Maalesef bu olayın sorumluluğu üzerinde olanlar suçu sisteme attı. Şimdi Ankara’da ÖYSM’ye gidip hakkımızı aramaya çalışıyoruz. İnşallah sorun çözülür. Kızım hayallerine kavuşur” dedi. Yaşadıklarına inanamadığını ve adeta bir kabusun içinde olduğunu belirten özel okulun öğrencisi Hatice Nesibe Güler, yetkililerden yardım isteyerek, “Benim hakkımı en fazla savunacak olan özel okul, maalesef hayallerimi yıktı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli yazışmaları yaptı. Şu anda dakikalarla yarışıyoruz. Bu sorun düzeltilmez ise, hem emeklerim, hem de yıllarım boşa gidecek. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Okul birinciliği sisteme işlenmeyen öğrenci ÖYSM’ye başvurdu.

AYDIN  - Aydın’da özel bir okulda, lise eğitimini okul birincisi olarak tamamlayıp mezun olan, ancak okul birinciliği sisteme işlenmeyen Hatice Nesibe Güler isimli öğrenci, hakkını aramak için ailesiyle Ankara’ya gitti. Okulun ihmali nedeniyle çocuklarının hayallerinin yıkıldığını belirten Hatice Nesibe Güler’in annesi Meral Güler, “Sorun çözülmez ise hakkımızı yasal yollardan arayacağız” dedi.

Defalarca uyarmamıza rağmen bizi mağdur ettiler

Çocuklarının Aydın’da önceleri Bedesten İş Merkezi’nde geçen yıl da Malazgirt Meydanı’na taşınan bir özel okulda eğitim gördüğünü ve defalarca uyarmalarına rağmen okul idaresinin kızlarının okul birinciliğini sisteme işlemediğini belirten Anne Meral Güler, “Özel okulun yetkililerini defalarca uyardık. Okul birinciliğini sisteme yüklediniz mi? diye. Her soruşumuzda sorun yok dediler. Ancak tercih yapacağımız zaman kızımın okul birinciliğinin sisteme işlenmediğini gördük. Maalesef bu olayın sorumluluğu üzerinde olanlar suçu sisteme attı. Şimdi Ankara’da ÖYSM’ye gidip hakkımızı aramaya çalışıyoruz. İnşallah sorun çözülür. Kızım hayallerine kavuşur” dedi.

Yaşadıklarına inanamadığını ve adeta bir kabusun içinde olduğunu belirten özel okulun öğrencisi Hatice Nesibe Güler, yetkililerden yardım isteyerek, “Benim hakkımı en fazla savunacak olan özel okul, maalesef hayallerimi yıktı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli yazışmaları yaptı. Şu anda dakikalarla yarışıyoruz. Bu sorun düzeltilmez ise, hem emeklerim, hem de yıllarım boşa gidecek. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.