Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Haddini aşan Ertürk’e sert yanıt

GENEL 10.07.2019 - 16:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3183+ kez okundu.
 

Haddini aşan Ertürk’e sert yanıt

ABGC Başkanı Cem Ulucan, Kuyucak Belediye Başkanı’nı kınadı

AYDIN- Gazeteci Naci Eriş’e Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin asansörlerini yazmasını salık verirken, Belediye Meclisi Üyesi kimliğiyle asansörü dile getirmekten acizliğini sergileyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’dan büyük tepki gördü. Başkan Ulucan, Ertürk’ün, “Asansörleri yazsanıza. En az 10 gazeteciye söyledim şu asansörleri yazın diye ama yazamazsınız. Yürek ister yürek. Arpanız kesilir” sözüne, “Kişi kendinden bili işi” diye yanıt verdi. “İki dönem Kuyucak/Pamukören, İki dönemdir de Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki oturumlara katılan Metin Ertürk’ün Belediye Meclisi’nde dile getirmediği bir konuyu Aydınlı gazetecileri suçlayarak gündeme getirme şeklini kınıyoruz” diyen Başkan Cem Ulucan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu için, Salı günü öğleden sonra belediye binasına giden meslektaşımız Naci Eriş, asansörde karşılaştığı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ve Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile selamlaşmasının ardından Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün önce gazetesi hakkındaki haksız eleştirilerine maruz kalmış, sonrasında da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisinde bulunan servis asansörlerinin kötü olmasından dert yanmıştır. Konuyu anlatırken, ‘Asansörleri yazsanıza. En az 10 gazeteciye söyledim şu asansörleri yazın diye ama yazamazsınız. Yürek ister yürek. Arpanız kesilir’ diyerek suçlayıcı bir dil kullanmıştır. Şikayetçi olduğu konuyu bizzat üyesi olduğu, Belediye Meclisinde hiç bir zaman gündeme getirmemiş, düzeltilmesi yönünde önerisi olmamış olan Sayın Metin Ertürk’ün gazetecilere karşı ‘Arpanız kesilir’ söyleminin iyi niyetli olmadığını görmekteyiz. Kuyucak Belediyesi olarak Aydın yerel basınına bugüne dek katkısı ve bakış açısı denizdeki bir damla su kadar olan Sayın Metin Ertürk, tüm meslektaşlarımızı kendi düşüncesince yandaş olarak nitelendirerek, aynı kefeye koyarak, ‘Kişi kendinden bilir işi’ misali çevresindeki zevatla karıştırmıştır. Aydınlı gazetecilerin, sizlerin tabir ettiği söylemle yanlı haberler için bir bedel almadığını belirtir, verdiği reklam ve editoryal haber hizmetlerinin karşılığında bedel aldığını ifade etmek isterim. Sayın Metin Ertürk’ün bu söylemini düzeltmesini arzu eder, cefa çeken gazetecilerle sefa süren sözde gazetecileri birbirinden ayırabilmesini temenni ederim.”
ABGC Başkanı Cem Ulucan, Kuyucak Belediye Başkanı’nı kınadı

AYDIN- Gazeteci Naci Eriş’e Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin asansörlerini yazmasını salık verirken, Belediye Meclisi Üyesi kimliğiyle asansörü dile getirmekten acizliğini sergileyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’dan büyük tepki gördü.

Başkan Ulucan, Ertürk’ün, “Asansörleri yazsanıza. En az 10 gazeteciye söyledim şu asansörleri yazın diye ama yazamazsınız. Yürek ister yürek. Arpanız kesilir” sözüne, “Kişi kendinden bili işi” diye yanıt verdi.

“İki dönem Kuyucak/Pamukören, İki dönemdir de Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki oturumlara katılan Metin Ertürk’ün Belediye Meclisi’nde dile getirmediği bir konuyu Aydınlı gazetecileri suçlayarak gündeme getirme şeklini kınıyoruz” diyen Başkan Cem Ulucan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu için, Salı günü öğleden sonra belediye binasına giden meslektaşımız Naci Eriş, asansörde karşılaştığı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ve Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile selamlaşmasının ardından Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün önce gazetesi hakkındaki haksız eleştirilerine maruz kalmış, sonrasında da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisinde bulunan servis asansörlerinin kötü olmasından dert yanmıştır. Konuyu anlatırken, ‘Asansörleri yazsanıza. En az 10 gazeteciye söyledim şu asansörleri yazın diye ama yazamazsınız. Yürek ister yürek. Arpanız kesilir’ diyerek suçlayıcı bir dil kullanmıştır.

Şikayetçi olduğu konuyu bizzat üyesi olduğu, Belediye Meclisinde hiç bir zaman gündeme getirmemiş, düzeltilmesi yönünde önerisi olmamış olan Sayın Metin Ertürk’ün gazetecilere karşı ‘Arpanız kesilir’ söyleminin iyi niyetli olmadığını görmekteyiz. Kuyucak Belediyesi olarak Aydın yerel basınına bugüne dek katkısı ve bakış açısı denizdeki bir damla su kadar olan Sayın Metin Ertürk, tüm meslektaşlarımızı kendi düşüncesince yandaş olarak nitelendirerek, aynı kefeye koyarak, ‘Kişi kendinden bilir işi’ misali çevresindeki zevatla karıştırmıştır.

Aydınlı gazetecilerin, sizlerin tabir ettiği söylemle yanlı haberler için bir bedel almadığını belirtir, verdiği reklam ve editoryal haber hizmetlerinin karşılığında bedel aldığını ifade etmek isterim. Sayın Metin Ertürk’ün bu söylemini düzeltmesini arzu eder, cefa çeken gazetecilerle sefa süren sözde gazetecileri birbirinden ayırabilmesini temenni ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.