Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hacivat - Karagöz soruşturması

EKONOMİ 29.08.2015 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3233+ kez okundu.
 

Hacivat - Karagöz soruşturması

Aydın Valiliği, aynı tanıtım görseli kullanılınca Büyükşehir hakkında soruşturma başlattı

Aydın Valiliği, 2014 yılı Ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç’ın şikayeti üzerine, 2015 yılı Ramazan ayı etkinliklerinde de aynı tanıtım görsellerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı.  Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 yılındaki Ramazan ay etkinlikleri kapsamında Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç ile Hacivat- Karagöz oyunu sunulması için anlaşma yaptı. 2015 yılında ise aynı etkinlik başka isimlerle gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım afişlerinin kendi görselleri olduğunu iddia eden Yıldırım ve Kılınç, izinsiz kullanım nedeniyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine, Aydın Valiliği tarafından, Büyükşehir Belediyesi’ne müfettiş görevlendirildi. Soruşturmayla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı Ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan kişilerin, 2015 yılı Ramazan ayı etkinliklerinde de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aynı tanıtım görsellerini kullandıkları gerekçesi ile yaptıkları şikayet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız için soruşturma açma fırsatı doğurdu. Normal koşullarda bir telif davası konusu olabilecek meselenin Aydın Valisince ceza soruşturmasına konu edilmesi Aydın’da yaşayan vatandaşlarca şaşkınlıkla karşılandı. Aydınlılar Vali’nin tavrı ile ilgili olarak “600 yıllık Karagöz ile Hacivat’ın telif hakkımı olurmuş?” ifadelerine yer verildi.
Aydın Valiliği, aynı tanıtım görseli kullanılınca Büyükşehir hakkında soruşturma başlattı

Aydın Valiliği, 2014 yılı Ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç’ın şikayeti üzerine, 2015 yılı Ramazan ayı etkinliklerinde de aynı tanıtım görsellerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 yılındaki Ramazan ay etkinlikleri kapsamında Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç ile Hacivat- Karagöz oyunu sunulması için anlaşma yaptı. 2015 yılında ise aynı etkinlik başka isimlerle gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım afişlerinin kendi görselleri olduğunu iddia eden Yıldırım ve Kılınç, izinsiz kullanım nedeniyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine, Aydın Valiliği tarafından, Büyükşehir Belediyesi’ne müfettiş görevlendirildi.

Soruşturmayla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı Ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan kişilerin, 2015 yılı Ramazan ayı etkinliklerinde de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aynı tanıtım görsellerini kullandıkları gerekçesi ile yaptıkları şikayet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız için soruşturma açma fırsatı doğurdu. Normal koşullarda bir telif davası konusu olabilecek meselenin Aydın Valisince ceza soruşturmasına konu edilmesi Aydın’da yaşayan vatandaşlarca şaşkınlıkla karşılandı. Aydınlılar Vali’nin tavrı ile ilgili olarak “600 yıllık Karagöz ile Hacivat’ın telif hakkımı olurmuş?” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.