Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hac'da facia! 310 kişi yaşamını kaybetti

SANAT 24.09.2015 - 05:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3325+ kez okundu.
 

Hac'da facia! 310 kişi yaşamını kaybetti

Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda 310 hacı hayatını kaybetti, 450 kişi yaralandı.

Hacda izdiham: 310 ölü, 450 yaralı. Mina’da çıkan izdihamda 310 kişi hayatını kaybetti, 450 kişi de yaralandı.Hacda izdiham: 310 ölü, 450 yaralı PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap Milyonlarca Müslümanın Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere bulunduğu Mekke’de, Mina’da şeytan taşlama sırasında izdiham çıktı. Suudi Arabistan Sivil Güvenlik Yetkilileri, izdiham sırasında yaklaşık 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 450 kişinin de yaralandığını açıkladı. Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi, Mina'da yaşanan izdiham nedeniyle 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 450 kişinin yaralandığını bildirdi. AFP'nin Suudi sivil savunma yetkililerine dayandırdığı habere göre; yaşanan izdiham sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerindeki muhabirler, izdiham sırasında bazı hacıların köprüden düşerek hayatını kaybettiğini bildiriyor. İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacıların Mina'da "şeytan taşladığı" bölgeye giden iki anayoldan biri. ki bölgeye sağlık merkezi kuruldu, kurtarma ekipleri bölgede. Yaralılara 220 ambulans ve 4 bin sağlık görevlisi ile müdahale ediliyor. Yaşanan izdihamda daha çok Afrikalı Hacı adaylarının bulunduğu ifade ediliyor. Türk Hacı adaylarının bölgeden sabah 9 sularında geçtiği belirtiliyor. TÜRK HACI ADAYLARI İLE İLGİLİ VEFAT HABERİ YOK Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, "Türk hacıları ile ilgili herhangi bir vefat veya yaralanma haberi ulaşmadı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Yakınlarını merak eden ailelerin Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliğinden gelecek olan haberleri beklemeleri gerekir" açıklamasında bulundu. Diyanet işleri Başkanı'nın konu ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştireceği bildirildi. Türk hacı adaylarının bölgede olmadığı belirtildi. 70 bin Türk adayların şeytan taşlama işlemini sabah saatlerinde yaptıkları, olay esnasında ise daha çok Afrika kökenli hacı adaylarının bölgede bulunduğu duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kriz masası oluşturuldu. Fox TV muhabiri resmi olmamakla birlikte 10 Türk hacının yaralı olduğunu iletti. Mekke'de Hac ibadetini yerine getirmek üzere 2 milyondan fazla Müslüman bulunuyor. Kâbe'de 11 Eylül'de genişletme projesi kapsamında bölgede bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.
Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda 310 hacı hayatını kaybetti, 450 kişi yaralandı.

Hacda izdiham: 310 ölü, 450 yaralı. Mina’da çıkan izdihamda 310 kişi hayatını kaybetti, 450 kişi de yaralandı.Hacda izdiham: 310 ölü, 450 yaralı PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

Milyonlarca Müslümanın Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere bulunduğu Mekke’de, Mina’da şeytan taşlama sırasında izdiham çıktı. Suudi Arabistan Sivil Güvenlik Yetkilileri, izdiham sırasında yaklaşık 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 450 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi, Mina'da yaşanan izdiham nedeniyle 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 450 kişinin yaralandığını bildirdi. AFP'nin Suudi sivil savunma yetkililerine dayandırdığı habere göre; yaşanan izdiham sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerindeki muhabirler, izdiham sırasında bazı hacıların köprüden düşerek hayatını kaybettiğini bildiriyor. İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacıların Mina'da "şeytan taşladığı" bölgeye giden iki anayoldan biri.

ki bölgeye sağlık merkezi kuruldu, kurtarma ekipleri bölgede.

Yaralılara 220 ambulans ve 4 bin sağlık görevlisi ile müdahale ediliyor. Yaşanan izdihamda daha çok Afrikalı Hacı adaylarının bulunduğu ifade ediliyor. Türk Hacı adaylarının bölgeden sabah 9 sularında geçtiği belirtiliyor.

TÜRK HACI ADAYLARI İLE İLGİLİ VEFAT HABERİ YOK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, "Türk hacıları ile ilgili herhangi bir vefat veya yaralanma haberi ulaşmadı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Yakınlarını merak eden ailelerin Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliğinden gelecek olan haberleri beklemeleri gerekir" açıklamasında bulundu.

Diyanet işleri Başkanı'nın konu ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştireceği bildirildi.

Türk hacı adaylarının bölgede olmadığı belirtildi. 70 bin Türk adayların şeytan taşlama işlemini sabah saatlerinde yaptıkları, olay esnasında ise daha çok Afrika kökenli hacı adaylarının bölgede bulunduğu duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kriz masası oluşturuldu.

Fox TV muhabiri resmi olmamakla birlikte 10 Türk hacının yaralı olduğunu iletti.

Mekke'de Hac ibadetini yerine getirmek üzere 2 milyondan fazla Müslüman bulunuyor.

Kâbe'de 11 Eylül'de genişletme projesi kapsamında bölgede bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.